al 32 jaar de Italië specialist

Sabina kookworkshops

Kookworkshops voor groepen

Ben je liefhebber van de Italiaanse keuken en zoek je kookworkshops met een gezellig programma in de buurt van Rome?
En ben je met een groep van minimaal 5 tot ca. 10 personen en zoek je een aantrekkelijk gastronomisch programma voor 4/5 dagen (en zonder taalcursus)?

Dan zijn deze kookworkshops met gastronomisch programma ideaal!

  • De workshops zijn bedoeld voor groepen van minimaal 5 tot ca. 10 personen, die onder leiding van lokale professionele chefs gezamenlijk klassieke Italiaanse gerechten bereiden.
  • Ook al heb je betrekkelijk weinig kookervaring, je kunt aan de workshops deelnemen en ook hoef je geen kennis van het Italiaans te hebben.
  • Naast het koken zijn er ook excursies met proeverijen van olijfolie en wijn en een bezoek aan de markt en/of een kaasmakerij.
  • De programma’s zijn mogelijk in het voorjaar en najaar.
  • Eigen vervoer is niet noodzakelijk, vervoer wordt verzorgd.

Bekijk een video over de workshops in de Monti Sabini…

Locatie

Sabina streek bij Rome

De Sabina is een streek in Lazio, vernoemd naar de Sabijnen en tegenwoordig bekend om zijn middeleeuwse dorpjes en olijfolie. Deze prachtige heuvelstreek ten noordoosten van Rome heeft nog veel van haar natuurlijke en authentieke karakter behouden. Hoewel het vlakbij Rome ligt, vind je in de Monti Sabini geen massatoerisme!

Cursussen en prijzen

Kookworkshops voor groepen

Elk van de workshops wordt gegeven door een professionele kok, steeds een andere, die samen met de deelnemers traditionele Italiaanse gerechten bereidt op basis van de heerlijk verse ingrediënten die plaatselijk worden aangeboden. Indien het programma het toelaat, worden de ingrediënten onder begeleiding van de gastvrouw in de lokale winkels of op de markt gezamenlijk ingekocht. Na het bereiden worden de gerechten tezamen genoten, vanzelfsprekend onder begeleiding van een heerlijk glas wijn!
Indien een groep bijzondere voorkeuren heeft voor de te bereiden gerechten, zal hiermee – indien haalbaar – rekening worden gehouden.
De koks spreken uitsluitend Italiaans, maar de Nederlandse gastvrouw is altijd aanwezig om te vertalen.

Standaardprogramma
Het standaardprogramma bestaat uit een verblijf van 5 dagen (4 nachten), waarin 3 kookworkshops worden gegeven, een olieproeverij en een wijnproeverij plaatsvinden en een bezoek aan de markt en/of een kaasmakerij.
Een en ander mede afhankelijk van het seizoen en de dagen waarop de cursus plaatsvindt. Behalve dit interessante standaardprogramma is ook maatwerk is mogelijk.

Programma op maat
Het maatwerk-concept betekent dat elementen aan het programma kunnen worden toegevoegd, zoals een bezoek aan Rome (al dan niet met een wandeling onder leiding van een Nederlandstalige gids), een dagje golfen of een excursie naar een van de trekpleisters in de omgeving. Ook kan een workshop kalligraferen of illustreren van menukaarten in het programma worden opgenomen. Voor sommige van deze onderdelen buiten het standaardprogramma geldt een meerprijs.
Studieduur cursusprijs
standaardprogramma per persoon vanaf 750
N.B.

Prijs is gebaseerd op een verblijf van 4 nachten met een groep van 6 personen in 2-persoonskamers!
Het betreft een all-in prijs, hetgeen betekent dat ook alle maaltijden zijn inbegrepen.
Niet inbegrepen zijn de reiskosten, uitgaven in de horeca en persoonlijke uitgaven.

Olieproeverij

De lokale olijfolie is de trots van de Sabina en heeft dan ook een eigen DOP-kwalificatie! Je leert wat nu eigenlijk extra vergine olijfolie is, waar je op moet letten als je de olie proeft en hoe je – ook in de supermarkt! – bij het kopen van olijfolie tot een goede keuze kunt komen. Wij zijn er trots op dat de proeverij verzorgd wordt door Johnny Madge, een internationaal erkende olijfolie expert. De voertaal is Engels, lees meer over Johnny Madge ….

Wijnproeverij

Hoewel de wijn van de Sabina geen grote bekendheid geniet, valt er wel degelijk van goede lokale wijn te genieten. In Tenuta Santa Lucia wordt de groep rondgeleid in een state-of-the-art wijngoed, waar deskundige uitleg wordt gegeven over het proces van wijn maken, gevolg door een proeverij. De voertaal is Engels, lees meer over Tenuta Santa Lucia…

Neem contact met ons op voor een prijsopgave als je met meer of minder personen bent of een ander programma wenst.

Accommodatie

De gasten hebben de beschikking over ‘La Palombara’, een prachtig verbouwde boerenhoeve even buiten het dorp Poggio Catino in de Monti Sabini, niet ver van Rome. Deze liefelijke en heuvelachtige streek, genaamd de Sabina, is bij toeristen nog onbekend en daardoor zeer authentiek Italiaans. ‘La Palombara’ is schitterend gelegen, met een wijds uitzicht over eigen olijfbomen, wijngaarden en de vallei van de Tiber naar de karakteristieke Monte Soratte. Het huis heeft een zwembad, een heerlijke loggia, een eigen kruidentuin en is van alle moderne gemakken voorzien, inclusief wifi.

N.B. Als de groep groter is dan 6 personen, kan ook gebruikt worden gemaakt van een uitstekende en nabijgelegen bed & breakfast.

Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid of meer informatie of prijsopgave.

Vervoer

Hoe is Poggo Catino te bereiken

Je moet zelf de reis voor je groep naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
Je vliegt op Rome, op het vliegveld Fiumicino. Dit is de bestemming van de meeste airlines.
Vanaf het vliegveld Fiumicino brengt een trein je rechtstreeks naar een station op slechts 15 minuten rijden van de accommodatie. Je wordt daar van het station opgehaald.

Vliegveld transfer is eveneens mogelijk; de kosten hiervan bedragen € 25,- p.p. (ritprijs).
Mocht je er de voorkeur aan geven om op het vliegveld een auto te huren, dan ontvang je een routebeschrijving.

Let op: Rome heeft een tweede vliegveld: Ciampino. Vanaf dit vliegveld is de accommodatie minder goed bereikbaar. Wij adviseren daarom om wel op Fiumicino te vliegen!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa