al 32 jaar de Italië specialist

Homestay bij leraar

Lerares Paola is een ervaren en bevlogen lerares die je graag in korte tijd veel Italiaanse kennis van de taal en cultuur wil bijbrengen. Zij woont alleen in een comfortabel huis met tuin in Rocca Priora, gelegen in de heuvels van de Castelli Romani bij Rome.
Ze heeft een jarenlange ervaring in het lesgeven aan buitenlanders in Rome en spreekt ook nog vloeiend Engels. Om je ervaring compleet te maken logeer je bij haar in huis in een eigen slaapkamer met badkamer, met keuze uit volpension of halfpension. Zij is bovendien een goede kok, dus al met al kun je lekker genieten van het Italiaanse leven.
In de ochtend volg je privéles en in de middag of avond stelt Paola zich nog 2 uur beschikbaar voor het begeleiden bij het te maken huiswerk of bij het samen kijken naar televisie en dergelijke, maar dit is facultatief.
Eigen vervoer is absoluut wenselijk, want openbaar vervoer is er weinig. Paola kan je 1 of 2x per week bij de metro afzetten voor een tripje naar Rome. Maar de Castelli Romani moet je echt per auto verkennen!

Bij een privéleraar thuis wonen heeft veel voordelen.

Naast het volgen van individuele lessen, maak je het dagelijks leven mee als een gezinslid. Je bent voortdurend met de Italiaanse taal bezig en wordt volledig ondergedompeld in de Italiaanse manier van leven. Een unieke en aangename manier om in korte tijd de Italiaanse taal en gewoonten te leren kennen. Bovendien is het zo dat zowel de lessen als de maaltijden en andere gezamenlijke activiteiten een leermoment zijn. En je kunt je eigen tempo bepalen én je wordt als cursist niet afgeleid wordt door andere buitenlandse cursisten, je kunt je helemaal op het Italiaans concentreren.

Locatie

Rocca Priora in de Castelli Romani

Het nationaal park “Castelli Romani” ligt in de Colli Albani, een gebergte van vulkanische oorsprong gelegen op zo’n 20 km ten zuidoosten van Rome. Deze regio staat bekend om zijn schoonheid en rijke historie. Het gebied wordt gekenmerkt door bossen, meren en “borghi”, vol tradities, folklore en enogastronomie. Vanwege het frisse klimaat in de zomer bouwden de Romeinse edellieden hier al hun zomerverblijven in de heuvels en zo ook de pausen (zoals de zomerresidentie in Castel Gandolfo). Bekend is ook Frascati, vanwege zijn witte wijn.
In deze schilderachtige heuvels ligt Rocca Priora, de hoogst gelegen borgo (768m) van de Castelli Romani. En in een woonwijk in het buitengebied van Rocca Priora woont lerares Paola in een zeer comfortabel huis met tuin. Het is een rustige en relaxte omgeving, maar de levendige stad Rome is ook redelijk eenvoudig te bereiken! Verder kun je de pittoreske “borghi” en vele bezienswaardigheden bezoeken en wandelen in de prachtige natuur.
Lees meer over de Castelli Romani…

Lerares

Lerares Paola heeft al ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven aan buitenlanders (vooral diplomaten in Rome, waaronder Nederlandse!) en zij spreekt ook vloeiend Engels en Portugees. Dit is echt een meerwaarde, omdat ze bijv. ook dingen in het Engels kan uitleggen en begrijpt wat het is om een vreemde taal te leren. Zij is een ontwikkelde vrouw en tevens schrijfster van boeken (op Amazon is een boek van haar te vinden).
Paola woont in een ruim en comfortabel huis in Rocca Priora. Zij heeft twee katten buiten in de tuin, maar nooit in huis. Verder is koken een grote hobby van haar, daar kun je uitgebreid van genieten als je bij haar logeert.
Paola kan ook goede tips geven over de bezienswaardigheden in de omgeving.

Cursussen en prijzen

Lessen zijn van maandag t/m vrijdag.
Lessen zijn op alle niveaus mogelijk en lestijden in overleg.
Een les duurt 60 minuten.

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!

Accommodatie

Je logeert in het ruime huis van lerares Paola in Rocca Priora. Het is een twee onder één kap huis met een grote afgesloten tuin. Het huis ligt in een woonwijk, buiten de borgo Rocca Priora, bijna op het platteland.
Je hebt daar een eigen slaapkamer (met tweepersoonsbed) en eigen badkamer en je deelt het hele huis met alleen Paola (woonkamer, televisiekamer, eetkamer en de mogelijkheid om de wasmachine te gebruiken).
Buiten de lessen om ben je vrij om te doen wat je wilt.
Je kunt relaxen, maar ook excursies of wandelingen in de omgeving maken (en paardrijden).

Aankomst/vertrek

Aankomst en vertrek zijn in principe van zondag tot zaterdag of zondag (in elk geval van weekend tot weekend).

Vervoer

Hoe is Rocca Priora (Rome) te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
Het is beslist noodzakelijk om een auto ter beschikking te hebben, wil je ook de omgeving van de Castelli Romani ontdekken.
Per openbaar vervoer naar Rocca Priora reizen is beperkt mogelijk, zie de tijden/prijzen van de Cotral bussen van/naar Rome.

Rome heeft twee vliegvelden:
– Ciampino, dit vliegveld ligt dichtbij de Castelli Romani en daar kan de lerares je eventueel ophalen.
– Fiumicino (grootste vliegveld) heeft ieder halfuur een directe treinverbinding met station Termini (reistijd 30 min. met Leonardo Express) en shuttlebussen naar het centrum van Rome. Vanaf Termini reis je met de metrolijn A naar het eindstation “Anagnina”. Daar kan de lerares je ophalen. Maar zelf een auto huren is wel aan te raden!

 • per vliegtuig
  Er zijn rechtstreekse vluchten naar Rome vanaf Amsterdam met KLMAlitalia, EasyJet en Vueling en vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder is Rome goed bereikbaar met Ryanair vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze), Keulen, Brussel en Charleroi (bij Brussel) en met Eurowings vanaf Amsterdam en Keulen/Bonn.
  N.B. Een taxirit van het vliegveld naar het centrum (d.w.z. binnen de “Mura Aureliane”) kost ca. € 30,- (vast tarief van Ciampino) en ca. € 48,- (vast tarief van Fiumicino), maar zorg ervoor dat je een taxi neemt van “Servizio taxi del Comune di Roma” (dit zijn witte wagens met opschrift “TAXI”) en vraag van te voren naar dit vaste tarief.
 • per auto
  1634 km vanaf Utrecht.
 • per trein
  NS internationale treinenItaliaanse SpoorwegenTreinreiswinkel.
Transfer

Hoewel het wel aan te raden is om een auto ter beschikking te hebben, biedt de lerares een transfer aan vanaf het vliegveld.
De prijs bedraagt € 40 per enkele reis van/naar het vliegveld Ciampino.
De prijs bedraagt € 50 per enkele reis van/naar het vliegveld Fiumicino.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa