Chiavari
al 34 jaar de Italië specialist

Taalschool

Nel Blu

Nel Blu is niet een traditionele taalschool maar een team van ervaren leraren in Chiavari, die onder de bezielende leiding van Manuela Re al sinds 2004 Italiaanse les aan buitenlanders geven. De lessen zijn het hele jaar door mogelijk en op alle lesniveaus. De docenten zijn ervaren en creëren meteen een gemoedelijke sfeer waardoor je je snel op je gemak voelt en sneller vooruitgang zult boeken.
Nel Blu is gespecialiseerd in het verzorgen van individuele lessen of duo-lessen (2-op-1).
De lessen in Chiavari worden aangeboden:
bij de leraar in huis – in je eigen accommodatie (in Chiavari) – in een bar etc. – “op stap met de leraar” tijdens wandelingen en excursies (naar keuze).
Ook de online privélessen van Nel Blu zijn ingericht om aan elke behoefte te kunnen voldoen en in korte tijd een goede beheersing van de Italiaanse taal te verwerven.
De naam “Nel Blu” komt van de diepblauwe zee die een opvallend contrast vormt met de mediterrane groene vegetatie van olijf- en naaldbomen, kenmerkend voor die omgeving.

Locatie

Chiavari

Chiavari is een elegante badplaats aan de Riviera di Levante, gelegen tussen Rapallo en Sestri Levante. Karakteristiek zijn de gekleurde huizen en de rechte, door arcaden geflankeerde straten in het oude centrum met talrijke bars, restaurantjes en vinotheken. Verder vind je er een gezellige boulevard en aantrekkelijke zandstranden. Chiavari bezit ook een flinke vissers- en jachthaven. Aantrekkelijk van de Ligurische kust is ook het milde klimaat met gemiddeld 16º in de winter en 24º in de zomer.
Hoewel Chiavari (ca. 30.000 inwoners) niet veel bijzondere bezienswaardigheden bezit, is het wel een sfeervolle stad met een rijke historie. Zeker de moeite waard zijn de indrukwekkende Kathedraal N. S. dell’Orto en het middeleeuws ogende Palazzo di Giustizia aan piazza del Mercato. Midden in de stad vind je het prachtige Botanische park van Villa Rocca, waar je kunt wandelen en relaxen.
Rondom de stad zijn veel prehistorische vondsten gedaan, die in het Archeologisch museum in Chiavari zijn tentoongesteld.
De rivier de Entella vormt de scheiding tussen Chiavari en de badplaats Lavagna, die aan Chiavari vastgegroeid is. Door de strategische ligging is Chiavari tevens een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar het prachtige achterland en per trein, boot of auto naar andere Ligurische stadjes als Sestri Levante, Rapallo, Camogli, Portofino en ook Cinque Terre ligt vlakbij.

Cursussen en prijzen

Lessen zijn van maandag t/m vrijdag.
Alle lesniveaus!
Les = 60 minuten
Een rondleiding door Chiavari is bij de lessen in Chiavari inbegrepen!
Op verzoek kun je een certificaat van deelname ontvangen.

Er zijn lespakketten van minimaal 10 individuele lessen van 60 minuten.
Als je langere tijd lessen volgt, zijn de prijzen op aanvraag.
Je kunt zelf inhoud, intensiteit en duur van cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Individuele lessen kunnen ook voor zakelijke taalgebruik of examentraining gereserveerd worden.
De lessen in Chiavari worden aangeboden (kies zelf):
- bij de leraar in huis
- in je eigen accommodatie (in Chiavari)
- in een bar etc.
- “op stap met de leraar” tijdens wandelingen en excursies
Dit zijn gestructureerde lessen.
Studieduur cursusprijs
10 lessen 360
15 lessen 540

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 50,- inschrijfgeld per persoon. Lesmateriaal is inbegrepen.

Startdata 2024

Startdata (alle niveaus): elke week
Op feestdagen zijn er geen lessen: 1 januari, 1 april, 25 april, 1 mei, 2 juli (lokale feestdag), 15 augustus, 1 november,  25 en 26 december.

Er zijn lespakketten van minimaal 10 duo-individuele lessen (2-op-1) van 60 minuten.
Duo-privélessen zijn alleen mogelijk als beide cursisten hetzelfde niveau hebben.
Je kunt zelf inhoud, intensiteit en duur van cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt, maar ook voor zakelijke taalgebruik of examentraining!
De lessen in Chiavari worden aangeboden (kies zelf):
- bij de leraar in huis
- in je eigen accommodatie (in Chiavari)
- in een bar etc.
- "Corso itinerante", op stap met de leraar tijdens wandelingen en excursies
Dit zijn gestructureerde lessen.
Studieduur cursusprijs
10 duolessen p.p. 250
15 duolessen p.p. 375

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 50,- inschrijfgeld per persoon. Het lesmateriaal is inbegrepen.

Startdata 2024

Startdata (alle niveaus): elke week
Op feestdagen zijn er geen lessen: 1 januari, 1 april, 25 april, 1 mei, 2 juli (lokale feestdag), 15 augustus, 1 november,  25 en 26 december.

Online lessen worden via Skype of Zoom aangeboden.
Er zijn lespakketten vanaf 10 online individuele lessen à 60 minuten. Meer privélessen zijn op aanvraag.
Je kunt zelf de inhoud, intensiteit en duur van de cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Ook duolessen zijn mogelijk, mits de cursisten hetzelfde niveau hebben, prijzen op aanvraag.
Studieduur cursusprijs
10 privélessen 360

N.B. Je betaalt géén inschrijfgeld voor online lessen! Lesmateriaal is inbegrepen.

Startdata 2024

Startdata (alle niveaus): elke week
Op feestdagen zijn er geen lessen: 1 januari, 1 april, 25 april, 1 mei, 2 juli (lokale feestdag), 15 augustus, 1 november,  25 en 26 december.

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!

Accommodatie

Je moet zelf je accommodatie in Chiavari reserveren.
Maar Nel Blu kan wel suggesties geven voor een eigen appartement, hotel of B&B. Neem hiervoor contact met ons op en maak je wensen kenbaar. We zullen dan met een suggestie komen, al dan niet met prijsopgave.

Activiteiten

Als je de lessen in Chiavari volgt krijgt je de eerste lesdag krijg je een gratis rondleiding door Chiavari.
Nel Blu organiseert op verzoek en tegen extra betaling excursies naar stadjes en bezienswaardigheden in de omgeving, museabezoeken, films kijken, naar een pizzeria of restaurant.
Verder heb je veel sportmogelijkheden in Chiavari: tennisbanen, zwembaden, duikcentra, zeilscholen, kanovaren, paardrijden, golfen enz.
Als je naast de individuele taalcursussen ook meer wilt converseren (geen grammatica of gestructureerde conversatie) dan kun je ook één deze activiteiten boeken. Je kunt dan bijv. kletsen in een bar/op terras of samen shoppen.
D.w.z. een activiteit met directrice Manuela “in giro”: alleen kletsen en geen gestructureerde lessen voor de prijs van € 25 per uur. Deze activiteiten moeten vooraf samen met de lessen geboekt worden!
Keuze uit “4 chiacchiere al bar” of “Facciamo shopping insieme”.

Evenementen in Chiavari

Mostra-Mercato Antiquariato (antiekmarkt): 2e weekend van elke maand in het oude centrum.
Mercatino dei sapori e delle tradizioni (markt met lokale producten): laatste weekend van de maand in de Via Rivarola (centrum).

Meer evenementen in Chiavari vind je hier!

Vervoer

Hoe is Chiavari te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
Chiavari ligt op 40 km van het vliegveld van Genua.
Daar neem je een shuttlebus (met Volabus naar Station Genova Piazza Principe in 30 min. of met Airlink naar het station Genova Sestri Ponente en vandaar kun je via Station Genova Piazza Principe) en vandaar per trein naar Chiavari (40 min.), vanwaar je lopend of per taxi naar je accommodatie reist.
Ook vanuit Pisa (vliegveld) is Chiavari gemakkelijk per trein bereikbaar (110 km).

 

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa