al 34 jaar de Italië specialist

Professionele taalscholen

De door Italstudio geselecteerde taalscholen zijn professionele scholen die kwalitatief hoogstaande cursussen bieden. Bij elke bestemming vind je de specifieke kenmerken van die taalschool. Over het algemeen zijn de scholen niet heel groot en zelfs op de grootste scholen (Florence, Rome en Siena) heerst een informele sfeer waar een optimaal persoonlijk contact mogelijk is. Wij proberen een zo volledig mogelijke impressie van de scholen te geven, maar telefonisch kunnen wij altijd het een en ander toelichten.

Docenten zijn native-speakers

Alle docenten zijn native-speakers, die vol enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen. Alle docenten hebben na hun universitaire opleiding een speciale didactische training gevolgd in taalonderwijs aan anderstaligen. Bovendien volgen zij regelmatig praktijkgerichte trainingen en nascholingscursussen.

Internationale taalscholen

Omdat de scholen bezocht worden door cursisten van ruim 50 verschillende nationaliteiten, is een taalreis een uitstekende manier om een internationale vriendenkring op te bouwen. De scholen liggen in de historische centra van de steden – vaak in een prachtig monumentaal pand – en zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vrijwel alle scholen – op enkele zomerscholen na – zijn het hele jaar door geopend en er start elke week wel een nieuwe taalcursus.

Aanspreekpunt

Bij elke taalschool kun je met je vragen en/of problemen terecht bij het secretariaat. Het secretariaat van de school is je eerste aanspreekpunt, als je eenmaal in Italië zit. Men spreekt er Engels, Frans en/of Duits en men kan je informeren over (aanvullende) cursussen, accommodatie, uitstapjes, sportmogelijkheden, medische hulp enzovoorts. Als je er met de taalschool niet uitkomt, dan kun je natuurlijk ook altijd contact met Italstudio opnemen.

Erkende taalscholen

Italstudio vertegenwoordigt erkende taalscholen die zijn aangesloten bij ASILS, een overkoepelende organisatie die een uitstekende kwaliteit van de aangesloten scholen waarborgt. Tevens zijn deze scholen erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs. De kleinere scholen zijn meestal geen lid van ASILS, maar voldoen aan alle belangrijke eisen en kunnen zelfs heel aantrekkelijk zijn, afhankelijk van je wensen.

Communicatieve lesmethode

Op al onze scholen krijg je les volgens de “communicatieve” lesmethode. Dit houdt in, dat er vanaf de eerste dag en op alle niveaus alleen Italiaans gesproken wordt. De manier van lesgeven en het lesmateriaal is zodanig ontwikkeld dat je alles heel goed begrijpt, ook al ben je absolute beginner. Je wordt voortdurend gestimuleerd zelf te spreken door het zojuist geleerde meteen in praktijk te brengen. De nadruk ligt op de luister- en spreekvaardigheid, maar ook de grammatica vormt een belangrijk onderdeel van de cursus en wordt behandeld aan de hand van praktische situaties.

Lesmateriaal

Het studiemateriaal wordt tijdens de cursus uitgereikt en is meestal inbegrepen bij de cursusprijs. Het dient ter ondersteuning van de lessen en wordt aangeboden in de vorm van praktische opdrachten en oefeningen. Ter afwisseling wordt er tevens gebruik gemaakt van kranten, tijdschriften, spelletjes en audiovisueel materiaal. Naast het leren van grammatica en conversatie, wordt er ook aandacht besteed aan culturele aspecten, zoals inzicht in de Italiaanse leefgewoonten, gebaren en lichaamstaal.

Huiswerk

Je kunt ervan uitgaan dat 1 à 2 uur huiswerk per dag gemiddeld voldoende is om de cursus optimaal te kunnen volgen. Wij adviseren ook gebruik te maken van een woordenboek (app) en nuttig – maar niet noodzakelijk – is een Nederlands grammaticaboek van de Italiaanse taal dat je als naslagwerk zou kunnen gebruiken. Bij de Koinè-scholen wordt echter geen huiswerk opgegeven, dit past in de Koinè-filosofie, meer hierover vind je bij de scholen in Lucca en Bologna.

Via onze uitgebreide zoekfunctie met filters kun je gemakkelijk een taalschool en bestemming van je keuze vinden.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa