al 34 jaar de Italië specialist

Hier vind je alle cursusinformatie die je nodig hebt om jouw perfecte Italiaanse taalcursus te boeken!

Cursusduur

De cursusduur kan variëren van 1 week tot een heel jaar. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt gaan. Wij adviseren een cursus van minimaal 2 weken te volgen, omdat dit didactisch veel effectiever is en je altijd enkele dagen nodig hebt om te wennen aan de nieuwe situatie en manier van lesgeven.
Voor een cursus van 1 week adviseren wij een bestemming te kiezen met kleine groepen, 1-weekse culturele of gastronomische specials en/of een intensieve cursus. Voor 1 week zijn privélessen ook heel geschikt. Verlenging van een geboekte cursus is vrijwel altijd mogelijk, verlenging van de accommodatie is in de zomermaanden vaak lastiger.
Wil je echt goed Italiaans leren spreken en schrijven, ga dan voor langere tijd naar Italië, lees verder bij langetermijn-cursussen. Echt niet alleen jongeren gaan naar Italië om Italiaans te studeren, er gaan ook er steeds meer volwassenen een paar maanden of langer naar Italië.

Startdata

Het hele jaar door kun je vrijwel elke week met een cursus starten. Absolute beginners moeten meestal op een startdatum voor beginners starten (elke 2 of 4 weken) en niet-beginners kunnen vrijwel elke week starten. Neem bij twijfel contact met ons op. Bij elke afzonderlijke bestemming vind je een beschrijving van de school met de betreffende startdata, cursussen, prijzen enz.

Groepsgrootte

Je hebt altijd les in kleine groepen van maximaal 10-14 cursisten. Op sommige scholen bestaan de groepen zelfs uit maximaal 6-8 cursisten. De maximale groepsgrootte staat bij elke school apart vermeld.

Lestijden

De lessen worden altijd gegeven van maandag t/m vrijdag, tenzij anders vermeld. De lestijden van de standaardcursussen zijn meestal van ongeveer 9.00-12.30/13.00 uur. Soms, bijvoorbeeld in Rome en Milaan, kunnen de lessen ook ’s middags plaatsvinden. Over het algemeen geldt dat alle scholen zich het recht voorbehouden de lessen in de middag te geven, maar in de praktijk gebeurt dit weinig. De lestijden van privélessen worden in overleg vastgesteld en zijn vaak in de middag. Een les duurt standaard 45 minuten, tenzij er uitdrukkelijk vermeld wordt dat een les langer duurt (50, 55 of 60 minuten).

Algemene taalcursussen

Op elke taalschool kun je een algemene cursus volgen. Deze zijn voor alle leeftijden en je kunt vrijwel elke week van het jaar met een cursus starten!
Naast een taalcursus kun je ook vaak extra cursussen volgen, bijvoorbeeld: gastronomie, koken, wijn, cultuur, literatuur, kunsthistorie, conversatie, architectuur, mode, design, muziek, sport, creatieve cursussen, commercieel Italiaans.

 • standaard: 4 lessen per dag, 5 dagen per week
 • long term standaard: standaardcursussen van 12 weken of langer
 • intensief: 6 lessen per dag, 5 dagen per week
 • intensief plus: standaard + extra privélessen (grammatica of conversatie)
 • conversatie-/minigroep: 3-4 lessen per dag in kleine groepen
 • individueel (ook 2-op-1): van 1 tot 8 lessen per dag
 • individueel (of in klein groepje) bij leraar in huis
 • speciale cursussen voor 50-plussers, jongeren, families, professionals, leraren Italiaans en themaspecials.

Taalcursus plus…

 • speciale cursussen
  gastronomie & wijn, cultuur, conversatie, muziek, sport, kunsthistorie, architectuur, literatuur, mode, design, creatieve cursussen en themaspecials, zoals: algemene cursussen in combinatie met een sociaal, cultureel, gastronomisch of sportief programma, zoals excursies, rondleidingen, lezingen, proeverijen, diners.
 • tieners van 11-18 jaar, lees meer…
 • 50+ programma’s, lees meer…
 • tussenjaar (Gap year of Gap semester)
  een studieprogramma van 18 of 32 lesweken waarin je vloeiend Italiaans leert inclusief voorbereiding op taalexamen. Daarnaast lessen over de Italiaanse maatschappij zoals (kunst)geschiedenis, sociaal-politiek, mode, design, film, actualiteiten en Italiaanse keuken. Een fantastisch programma dat je in Rome, Milaan en Florence kunt volgen, lees meer…
 • mode & design (Milaan en Rome)
  – een zomercursus mode of design (in het Engels) aan NABA in Milaan en Rome (op alle niveaus). Het is ook altijd mogelijk ervoor of erna nog een taalcursus Italiaans te volgen.
  – een taalcursus in combinatie met beeldende kunstlessen.
  – een foundation year voor een studie in fashion, design, art.
  Lees meer over mode/design…
 • examencursussen
  trainingscursussen ter voorbereiding op de examens van AIL, CILS, CELI of PLIDA, zodat je een officieel diploma kunt halen, nuttig voor studie of werk. Lees verder over diploma’s en examens…
 • cursussen Italiaans voor professionals…
 • lerarencursussen voor leraren Italiaans…

Lees meer over al onze programma’s of zoek een cursus via filters.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa