Wil je graag studeren in het buitenland, dan zijn er in Italië legio mogelijkheden zowel in het Italiaans als in het Engels.
Zoek je een tussenjaarprogramma (semester of academisch jaar) waarin je vooral de Italiaanse taal- en cultuur leert, ga dan naar tussenjaar.
Zoek je een universitaire opleiding lees dan verder op deze pagina.

Waarom studeren in het buitenland?

Omdat het goed is voor persoonlijke ontwikkeling, je internationale vaardigheden leert, het een unieke uitdaging is en je een fantastische ervaring beleeft en last but not least omdat het goed staat op je cv.

Studeren in Italië aan een Italiaanse Universiteit

De Italiaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen in het Italiaans en aan sommige universiteiten in Italië worden ook studies in het Engels aangeboden.
Italstudio is je aanspreekpunt voor inlichtingen over en aanmelding voor diverse opleidingen in Italië (maar dus niet alle) aan universiteiten waar wij mee samenwerken. Als student betaal je daar niets voor, deze service is namelijk gratis voor studenten (want deze wordt door de universiteiten bekostigd)! Deze universiteiten geven je de mogelijkheid om een studie helemaal in het Engels te volgen (of in een enkel geval sowieso het eerste jaar).

Tuition fees

De collegegelden in Italië zijn gemiddeld niet zo hoog en voor andere Europese studenten even hoog als voor Italiaanse studenten en afhankelijk van het inkomen van je ouders.
Bij de DUO en Onderwijs.Vlaanderen.be is het mogelijk je studiefinanciering of -lening aan te vragen om je opleiding in Italië te bekostigen. Dit geldt alleen voor officieel erkende opleidingen!

Opleidingstypes in het Engels

Je hebt keuze uit de volgende opleidingstypes:

  • Foundation courses (1-jarige propedeutische programma’s, noodzakelijk voor toelating tot een universitaire bachelor als je maar 11 jaar vooropleiding hebt, zoals een Havo-diploma)
  • 3-jarige bachelors
  • 1- en 2-jarige masters
  • PhD’s; semesters
  • zomercursussen

Zoek hier je opleiding met zoekfilters of klik op de diverse universiteiten (bovenaan deze pagina).

Neem contact met ons op als je vragen hebt, of de studie van je keuze niet kan vinden. Ook kunnen we je helpen als je wilt weten of je met jouw vooropleiding in Italië tot een studie toegelaten kunt worden.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa