al 34 jaar de Italië specialist

Onze taal- en cultuurcursussen zijn voor iedereen!
Er zijn programma’s voor cursisten van alle leeftijden en op alle niveaus!

Hoe werkt het op de taalscholen

Bij elke afzonderlijke school vind je de diverse cursussen met prijzen en startdata. Op de eerste lesdag wordt door de school een test afgenomen om je kennisniveau te bepalen, waarna je op het juiste lesniveau ingedeeld kan worden. De scholen hanteren meerdere niveaus en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.
De lessen worden in het Italiaans gegeven volgens de communicatieve lesmethode, waarbij je op natuurlijke wijze de taal leert, zelfs als beginner!
Tevens zijn er verschillende examencursussen waarbij je een erkend diploma kunt halen.
Alle scholen bieden naast het taalonderwijs ook een cultureel en sociaal activiteitenprogramma.
Lees verder over de internationale taalscholen…

Keuze uit diverse cursustypes

Alle scholen organiseren standaardcursussen van 3-4 lessen per dag en individuele lessen. Het is ook mogelijk een intensieve cursus van 6 lessen per dag te volgen of combinaties van een standaard cursus met individuele lessen. Tevens zijn combinaties mogelijk met culturele lessen als kunsthistorie, literatuur, conversatie, muziek en schilderen. Tenslotte heb je nog de minigroepen en cursussen bij de leraar thuis.
Lees verder over de diverse cursustypes

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa