Wanneer

Schrijf je bij voorkeur zo spoedig mogelijk in, hoe eerder hoe beter. Wil je op korte termijn boeken, dan kun je ook eerst de beschikbaarheid opvragen, telefonisch of per email.
Last-minute boekingen zijn meestal wel mogelijk, mits je keuze nog beschikbaar is.
N.B. Italstudio berekent geen bemiddelings- of administratiekosten en ook geen toeslagen bij last-minute boekingen!

Hoe boek je een cursus?

Je kunt alleen reserveren door het inschrijfformulier volledig in te vullen en te verzenden. Dit kan online via deze site of via het formulier in de Italstudio brochure (ook te downloaden via deze site). Wij adviseren vóór inschrijving eerst de algemene voorwaarden van Italstudio door te lezen en de belangrijke informatie hieronder. De inschrijving is bindend, zodra je het formulier verzonden hebt en het inschrijfformulier is dus géén formulier om de beschikbaarheid of prijs op te vragen.
Je ontvangt zelf ook een kopie van het versturen van de inschrijving op het door jou ingevulde e-mailadres. Wij sturen je vervolgens binnen enkele dagen de boekingsbevestiging of we nemen zo snel mogelijk contact met je op om te overleggen.
Wacht op onze bevestiging alvorens het vervoer te boeken, omdat wij eerst de beschikbaarheid bij de school moeten controleren. De cursus (resp. gevraagde accommodatie) wordt dan meteen geboekt. Mocht de cursus/accommodatie niet beschikbaar zijn, zullen wij meteen contact opnemen en een alternatief bieden.
Je gaat pas aanbetalen nadat je de boekingsbevestiging van ons hebt ontvangen!

Hoe moet je betalen?

Na bevestiging moet je per omgaande per bank een aanbetaling naar Italstudio overmaken van gemiddeld 20-30% van de cursussom. Na de aanbetaling, ontvang je een cursusbevestiging met de benodigde informatie. De resterende cursussom moet je meestal uiterlijk bij aanvang van de cursus aan de school betalen. In een aantal gevallen moet je de resterende cursussom vooraf rechtstreeks overmaken naar de school en dient het bedrag binnen de gestelde termijn in het bezit van de school te zijn. De informatie hierover stuurt Italstudio bij de boekingsbevestiging. Ongeveer 1 à 2 weken voor aanvang van de cursus ontvang je het adres van de geboekte accommodatie (als je die ook geboekt hebt). De huursom dient meestal uiterlijk binnen twee dagen na aankomst contant aan de verhuurder betaald te worden. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar (uitgezonderd de speciale zomercursussen voor jongeren).

De reis naar Italië

Je reis naar Italië moet zelf regelen, kijk daarom vóór het boeken alvast naar de mogelijkheden. Bij elke bestemming vind je uitgebreide informatie over de bereikbaarheid en kijk ook bij de links.

Belangrijke informatie voor inschrijving!

  • Alle prijzen zijn per persoon, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
  • Absolute beginners moeten op de startdatum voor beginners starten. Ben je geen beginner en wil je graag starten op een dag die niet als startdatum vermeld is, neem dan even contact met Italstudio op, vaak blijkt het toch mogelijk.
  • Aankomst is in principe op zondag en vertrek op zaterdag, tenzij anders vermeld.
  • Accommodatie kan ook gehuurd worden voor een kortere of langere periode dan vermeld, maar altijd voor de duur van de cursus!
  • De huursom is meestal inclusief verbruikskosten en bedlinnen, tenzij anders vermeld. Handdoeken moeten vaak zelf meegenomen worden (voor vertrek ontvang je informatie hierover).
  • Indien de prijzen van hotels en (studio)appartementen niet vermeld worden, kunnen wij deze meestal wel opvragen.
  • Op nationale en lokale feestdagen worden er – op een enkele school na – geen lessen gegeven en zijn de scholen gesloten. De lessen die uitvallen worden niet ingehaald of gecompenseerd, tenzij dit uitdrukkelijk vermeld wordt.
    Nationale feestdagen: 1 januari, 6 januari, Pasen, 25 april, 1 mei, 24 juni (in Florence), 29 juni (Rome), 15 augustus, 1 november, 7 december (Milaan), 8 december en Kerstmis.

Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.
Bij een eventuele annulering dien je wel de algemene voorwaarden in acht te nemen. Wij adviseren je een annuleringsverzekering af te sluiten.

Ga naar het inschrijfformulier en boek je cursus!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa