al 34 jaar de Italië specialist

Lessen in gastgezin

Privélessen in Villa Castelli

Lerares Maria heeft een taalschool in Lecce en coördineert ook de privélessen in het huis van haar ouders in Villa Castelli. Meestal geeft een collega van haar les in Villa Castelli (op een uur rijden van Lecce). Wij bieden de mogelijkheid om bij de ouders van Maria thuis privélessen te volgen en er ook te logeren (in Villa Castelli).
Bij een Italiaans gezin in huis wonen heeft veel voordelen. Naast het volgen van individuele lessen, maak je het dagelijks leven mee als één van de gezinsleden. Je bent voortdurend met de Italiaanse taal bezig en wordt volledig ondergedompeld in de Italiaanse manier van leven bij een gastvrije Italiaanse familie. Een unieke en aangename manier om in korte tijd de Italiaanse taal en gewoonten te leren kennen.
Het grote voordeel van “homestay” is dat zowel de lessen als de maaltijden en andere gezamenlijke activiteiten een leermoment zijn. Bovendien kun je je eigen tempo bepalen en word je als cursist niet afgeleid wordt door andere buitenlandse studenten, je kunt je helemaal op het Italiaans concentreren.
Bekijk de lessen in Lecce hier!

Zie video van de homestay (en lessen in Lecce)

Locatie

Villa Castelli

Villa Castelli is een stadje met 9310 inwoners in de provincie Brindisi, op de grens tussen de Salento en Valle d’Itria. Het behoort tot de Murge hoogvlakte in de “Trulli”streek. De sporen uit het verleden, die teruggaan tot de Middeleeuwen, vind je overal terug in de monumenten, archeologische opgravingen en musea. Dit alles omgeven door het prachtige landschap en de schitterende zee van Apulië. Dichtbij Villa Castelli liggen Ceglie en Grottaglie (keramiekstad).

Puglia (omgeving van Villa Castelli)

Puglia ligt helemaal in de hak van de laars en is een regio waar vele overheersers hun sporen hebben achtergelaten.
Karakteristiek voor Puglia zijn de trulli (cilindervormige huisjes van steen met kegelvormige daken). Je vindt ze vooral in de Valle d’Itria, even ten noordwesten van Brindisi. Ook kenmerkend voor Puglia zijn de uitgestrekte eeuwenoude olijfboomgaarden, de rode aarde en de masserie (typische boerderijen met vestingen). Tenslotte de prachtige kusten met de mooie, witte standen, baaien en grotten.
In het zuiden van Brindisi ligt het Griekse deel van de Salento (La Grecia Salentina) met Grieks-Byzantijnse kerken, historische stadjes, menhirs en Lecce, een prachtige barokstad met Romeinse overblijfselen. In de streek tussen Bari en Brindisi, niet te ver van Villa Castelli, liggen ook allerlei mooie stadjes, omgeven door uitgestrekte, stoere natuur. Het enige gebergte in Apulië ligt in het noorden (vlakbij Molise), in het Parco Nazionale del Gargano, een schiereiland waartoe ook de paradijselijke Tremiti Eilanden behoren.

Cursussen en prijzen

De leraren die in Villa Castelli de privélessen verzorgen spreken overigens ook andere talen. De inhoud van de lessen bepaal je zelf: conversatie, grammatica en het kan ook gaan over kunst, muziek, koken, literatuur, geschiedenis en tradities. Alle lesniveaus zijn mogelijk.
Lessen zijn van maandag t/m vrijdag en zijn of in de ochtend of in de middag.

Lessen per week: 15 individuele lessen van 55 minuten.
Je kunt zelf inhoud, intensiteit en duur van cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Individuele lessen kunnen ook voor zakelijke doeleinden gereserveerd worden, bijv. speciaal taalgebruik.
Duo-privélessen zijn mogelijk mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben.
Zie voor prijzen bij "Accommodatie"!
Startdata 2024

Startdata: elke week
Op feestdagen zijn er geen lessen: 1 april, 25 april, 1 mei, 15 augustus en 1 november. Privélessen in overleg.

N.B. Prijzen voor meer personen zijn op aanvraag!
Kookcursus à € 60 (ter plekke te voldoen en bij min. 3 personen)

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Bij de prijs is het lesmateriaal inbegrepen.

Accommodatie

Je verblijft in het ruime appartement van de ouders van Maria, Franca en Franco, in Villa Castelli. Zij zijn sociaal en hartelijk en begroeten hun gasten met enthousiasme en gastvrijheid. Ze zijn gewend aan internationale gasten vanuit de hele wereld en vinden gezelschap gezellig.
Je hebt ook de keuze om in de trullo van de familie te verblijven (voor dezelfde prijs).
Franca is een goede kok en verzorgt ook de informele kooklessen. De keuken in Puglia is van oudsher eenvoudig (cucina povera) maar lekker. Haar vader houdt ook van kletsen en is een fervent Juventus supporter.

Appartement
Je deelt het appartement met Maria's ouders, waar je in een tweepersoonkamer of in een kleine eenpersoonskamer verblijft. Het appartement heeft 2 badkamers voor gemeenschappelijk gebruik en een keuken voor gemeenschappelijk gebruik. Je logeert op basis van volpension in het gastgezin. Maria komt regelmatig bij haar ouders langs op visite. Zij heeft overigens 2 kleine hondjes.
Een enkele keer verblijft er nog een andere cursist bij de familie, die dan op andere tijden les krijgt natuurlijk! Dit geeft ook weer een bijzondere interactie. Als je alleen komt, is verblijf in het gezin de leukste optie.
Trullo, buitenhuis van de familie
Ook is er een alternatieve mogelijkheid om te verblijven in het buitenhuis van de familie gemaakt in een typisch monumentale trullo, gelegen op een heuvel en cultureel erfgoed. De trullo ligt vlakbij op flinke loopafstand van het huis van de familie en bestaat uit 2 slaapkamers (1-pers.kamer en 2-pers.kamer), een badkamer, een keuken en een woonkamer, met barbecueruimte buiten, omgeven door het prachtige landschap van Apulië.
Wanneer je met meer dan twee personen bij de familie wilt verblijven, kun je beter voor een verblijf in de trullo kiezen.
Als je alleen of met z’n tweeën boekt, kun je in het appartement van de familie overnachten of in de trullo (naar keuze). In de trullo mis je alleen wel wat van de interactie van het familieleven, maar sommigen vinden dat juist fijn.
N.B. Trullo: ook bij logies in de trullo gebruik je alle maaltijden bij de familie in huis en soms komen ze zelf ook naar de trullo om daar lekker met z’n allen buiten te eten bij mooi weer.
En als je in de trullo verblijft en een paar keer per dag naar de familie gaat, kun je het beste wel een eigen vervoermiddel hebben, ook al is het niet zo ver.

De all-in prijs is inclusief cursus en 6 nachten logies met volpension:
prijzen per kamer
voor 6 nachten
1-pers.kamer 2-pers.kamer*
15 privélessen met VP 950
15 duo-lessen met VP 1620
N.B.

Je kunt in principe elke week van het jaar starten!
Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.
Verder inbegrepen:

  • 15 privélessen per week
  • Logies: verblijf in eigen slaapkamer met gemeenschappelijk gebruik van keuken, woonkamer en badkamer (of in de trullo).
  • Verblijf op basis van logies/ontbijt, lichte lunch en diner met regionale gerechten en drank.
  • gebruik internet pc en wifi, tv en radio
  • te leen: boeken over kunst, literatuur, wetenschap of historie, cd’s, video’s, tijdschriften.

Zie foto’s appartement en Trullo van gastgezin

Aankomst/vertrek

Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag. Eventueel één dag eerder aankomen of later vertrekken is op aanvraag!

Activiteiten

Je kunt er kerken bezoeken, parken, dierentuin, keramiekfabriekjes, de beroemde Trulli en in de glooiende heuvels, de bezienswaardige stadjes  zoals Ostuni (het witte stadje),  Alberobello (het stadje bekend om de Trulli en cultureel erfgoed), Martina Franca en Locorotondo.
Iets verder weg – maar mag je zeker niet overslaan – ligt Lecce, een prachtige barokstad met Romeinse overblijfselen en Matera, ten noord-westen van Villa Castelli.
Een (huur)auto is aan te raden voor deze uitstapjes, maar ook de familie wil je graag ergens naartoe brengen (tegen een vergoeding).

Vervoer

Hoe is Villa Castelli te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
Het vliegveld Aeroporto Papola in Brindisi ligt op drie kwartier rijden (50 km) van Villa Castelli. Eventueel is het ook mogelijk naar Bari te vliegen. Het vliegveld Palese van Bari ligt wel een stuk verder, op anderhalf uur rijden van Villa Castelli.
Voor het bereiken van Villa Castelli is het ook mogelijk om een auto te huren, niet noodzakelijk, wel handig.

Transfer

Het is mogelijk een transfer te boeken van/naar de vliegvelden van Brindisi en Bari:
Brindisi – Villa Castelli: € 60 per enkele reis
Bari – Villa Castelli: € 80 per enkele reis
Villa Castelli – Lecce: € 80 per enkele reis

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa