Lignano
al 34 jaar de Italië specialist

Taalschool

Linguaviva internationaal zomerkamp (14 t/m 17 jaar)

Taalschool Linguaviva organiseert taal- en sportprogramma’s voor jongeren van 14 t/m 17 jaar en is gevestigd in het vakantiepark Villaggio Adriatico in Lignano. In het prachtige park zijn tal van sportfaciliteiten zoals een zwembad, basketbal-, volleybal-, voetbal- en minivoetbalvelden en een speciaal privéstrand voor exclusief gebruik door de gasten. Al met al een geweldige locatie voor jonge studenten. De uitstekende faciliteiten, zeer ervaren personeel en een vriendelijke internationale sfeer maken Linguaviva tot een van de beste zomerkampen in Italië voor een unieke leerervaring.

Samen met internationale leeftijdgenoten volg je een programma om Italiaans te leren en doe je mee aan diverse leuke activiteiten, ga je samen naar het strand, kun je sporten en maak je uitstapjes. Je medestudenten komen uit vele andere landen maar ook Italiaanse jongeren brengen er hun vakantie door! Vanaf het eerste moment worden er diverse groepsactiviteiten georganiseerd, zo leer je meteen al je kampgenoten kennen en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen.

Bekijk hieronder een video van het zomerkamp in Lignano!
Linguaviva is geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs MIUR.

Locatie

Lignano

Het schiereiland Lignano ligt in de Golf van Venetië (tussen Venetië en Triëst) en is een fantastische bestemming voor jongeren om hun vakantie door te brengen en Italiaans te leren.
In het vakantiepark Villaggio Adriatico worden zomerkampen voor Italiaanse jongeren georganiseerd en hier is ook de Linguaviva zomerschool voor jongeren gevestigd. De schoolresidentie ligt midden in een uitgestrekt pijnbomenwoud dat tot het strand reikt en beschikt over een eigen privéstrand en vele sportfaciliteiten, zoals een zwembad, volleybalveld, tennisbanen, voetbalveld.

Cursussen en prijzen

Lesprogramma

De Italiaanse lessen starten op maandag en het lesprogramma bestaat uit totaal 3 uur les per dag. De lessen worden op een levendige en plezierige wijze gegeven in kleine groepen met de nadruk op mondelinge taalvaardigheden.
Alle docenten zijn geselecteerd om hun enthousiasme, hun vaardigheden in het lesgeven aan jongeren en hun speciale kwaliteiten nodig voor het uitgebreide activiteitenprogramma. Iedere jongere krijgt individuele aandacht en begeleiding. Bij voldoende afronding van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname.

Het lesprogramma bestaat uit 5 dagen Italiaanse les van 9-12.15 uur en de lessen worden veelal buiten gegeven!
De lessen worden op alle niveaus gegeven van absolute beginner t/m gevorderd en er zijn maximaal 12 studenten per groep.
Heb je al enige voorkennis van het Italiaans, dan moet je de eerste dag een test afleggen, waarna de klasindeling wordt gemaakt op basis van je kennisniveau van Italiaans.
N.B. Onderstaande prijzen zijn all-in prijzen per persoon.
Studieduur cursusprijs
2 weken 2100
4 weken 4000
Startdata 2024

1 juli:
2 weken: aankomst 30 juni – vertrek 14 juli
4 weken: aankomst 30 juni – vertrek 28 juli

15 juli:
2 weken: aankomst 14 juli – vertrek 28 juli
4 weken: aankomst 14 juli – vertrek 11 augustus

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!

Bij de prijs is inbegrepen:
 • logies in schoolresidentie in 3- tot 4-persoonskamers met eigen badkamer
 • aankomst op zondagmiddag en vertrek op zondagmorgen
 • volpension: ontbijt, lunch, middagsnack en avondmaaltijd
 • lesprogramma: 20 lessen per week (1 les = 45 minuten)
 • lesmateriaal: tekstboek, schrijfblok en dergelijke
 • sport- en vrijetijdsactiviteiten: gebruik van alle sportfaciliteiten, privéstrand, dagelijks deelname aan middag- en avondactiviteiten, materiaal voor creatieve activiteiten
 • excursies: 1 maal per week
 • wasservice: 1 maal per week
 • veiligheid en begeleiding: iedere georganiseerde activiteit is onder begeleiding van het schoolteam
 • verzekering: iedere deelnemer is verzekerd tegen onopzettelijke ongelukken en schade toegebracht aan anderen
 • certificaat van deelname
 • retourtransfer van/naar het vliegveld van Venetië, van Trieste of van het station van Latisana (alleen op de aankomst- en vertrekdagen)
Niet bij de prijs inbegrepen:
 • Inschrijfgeld van de school à € 80 per persoon.
 • Toeslag à € 30 voor onbegeleide minderjarigen.

Accommodatie

Je verblijft in de schoolresidentie in driepersoonskamers met eigen badkamer op basis van volpension. Je deelt de kamer met leeftijdgenoten van hetzelfde geslacht (van verscheidene nationaliteiten). Verschoning bedlinnen is 1x per week.
Alle maaltijden (ontbijt, 3-gangen lunch en 3-gangen diner) worden in het restaurant van de schoolresidentie geserveerd. Mineraal water is inbegrepen. Tijdens excursies wordt voor lunchpakketten gezorgd.
De residentie is voorzien van een receptie (geopend tot 23.00 uur), recreatieruimtes met televisie, een bar en vele andere faciliteiten, waar de jongeren in hun vrije tijd gebruik van kunnen maken.
Alle docenten, begeleiders, verpleegkundigen en de teamleiding verblijven in de residentie en werken samen om er op toe te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft.

residentie van de school

Aankomst en vertrek

– Voor degenen die per auto naar het kamp gebracht worden:
Aankomst op zondagmiddag tussen 14-18 uur
– Voor degenen die per vliegtuig arriveren en transfer aanvragen:
Aankomst en vertrek op zondag
N.B. Uitgezonderd zondag 30 juli, dan is de laatste vertrekdag op zaterdag 29 juli 2023.

Hoe gaat het eraan toe na aankomst?

Aankomst is op zondagmiddag. Na aankomst word je ingecheckt en naar je kamer gebracht. Iedereen wordt ingedeeld in een groep en krijgt een begeleider toegewezen. Na de lunch leggen degenen die al kennis van het Italiaans hebben een test af, waarna de klasindeling wordt gemaakt op basis van kennisniveau en leeftijd. Vervolgens wordt iedereen rondgeleid voor een algemene oriëntatie.
Ook wordt er een welkomstfeestje georganiseerd om de andere deelnemers te leren kennen.

Activiteiten

De school verzorgt een uitgebreid sociaal- en vrijetijdsprogramma. In de middag en avond worden er sport- en vrijetijdsactiviteiten geboden, die aangepast worden aan de belangstelling van de verschillende leeftijdsgroepen.
Op zondagavond worden de weekprogramma´s gepresenteerd en elke middag en avond kun je kiezen uit verschillende activiteiten (maar altijd is er een onderdeel: strand of zwembad, dus degenen die willen luieren kunnen hun gang gaan). ’s Avonds worden er o.a. disco-avondjes en barbecues georganiseerd.

Sociale- en vrijetijdsactiviteiten

Alle activiteiten worden aangepast aan de belangstelling van de diverse leeftijdsgroepen en worden ook georganiseerd samen met Italiaanse leeftijdgenoten om de Italiaanse taalvaardigheid en nieuwe vriendschappen te stimuleren.

Er zijn 2/3 leeftijdsgroepen:

 • 14-15 jaar: deze groep staat onder toezicht van een begeleider, maar kan zich vrij bewegen in het vakantiepark. Tijdens de avondactiviteiten buiten het park worden de jongeren altijd vergezeld door een begeleider, één begeleider op 15 jongeren. Logies in 3-persoonskamers met eigen badkamer.
 • 16-17 jaar: deze groep is gescheiden van de jongere groepen, heeft veel meer vrijheid en logeert apart van de jongere groepen in een comfortabele residence met volpension. De begeleiders zijn wel aanwezig voor steun en assistentie, één begeleider op 15 jongeren. De activiteiten van deze groep zijn afgestemd op de leeftijd: plezier maken, je eigen gang gaan, sporten, luieren of creatief bezig zijn, afhankelijk van ieders interesse.

Sport
Je hebt een uitgebreide keuze uit sporten onder begeleiding: tennis, voetbal, volleybal, beachvolley, zwemmen, basketball, skaten. Het is verder mogelijk om paard te rijden buiten het terrein tegen betaling van een toeslag.

Creatieve activiteiten
Je kunt deelnemen aan de volgende activiteiten: de schoolkrant, geschreven en uitgegeven door de cursisten en Italiaanse liedjes, kookcursussen.

Ontspanning en plezier
Alles wat je in een vakantie doet, zoals avondwandelingen in de stad, naar de discotheek, strandspelen.

Excursies
Educatieve bezoekjes aan interessante plaatsen in Lignano onder begeleiding van ervaren teambegeleiders. Eenmaal per week (meestal donderdag) wordt er een dagexcursie georganiseerd naar: Venetië, Verona, Trieste en Gardaland.

Voorbeeld dagprogramma van ma.- vrij.

N.B. Je mag zelf kiezen wat je ’s middags en ’s avonds wilt doen!
Programma onder voorbehoud, want de tijden kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de behoeften en interesses van de diverse groepen en van de weersomstandigheden.

ochtend 
8-8.50 uur opstaan en ontbijt
9-10.30 uur Italiaanse les (zoveel mogelijk buiten)
10.30-10.45 uur pauze
10.45-12.15 uur Italiaanse les
middag
12.30-13.15 uur lunch
13.15-15 uur ontspanning
15-16.30 uur zwemmen, sporten of creatieve vrijetijdsactiviteiten
16.30-18 uur sport, spel of strand
avond
19.15-20.15 uur avondmaaltijd
20.30-ca.23.00 uur avondwandeling, sporten op strand, disco,
openluchtbioscoop, lunapark, speurtocht enz.

Vervoer

Transfer van Linguaviva

De transfer vanaf vliegveld of station is bij de prijs inbegrepen, echter alleen voor de dagen van vertrek en aankomst. De jongeren worden dan onder begeleiding opgehaald en weggebracht.
Bij aankomst per vliegtuig: de jongeren worden op het vliegveld van Venetië of Trieste opgehaald.
Bij aankomst per trein: de jongeren worden opgehaald op het treinstation in Latisana (25 km van Lignano).
N.B.
Transfer op een andere dag is op aanvraag (en tegen betaling).
Transfertoeslag à € 30 voor onbegeleide minderjarigen.

Hoe is Lignano te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
In de omgeving van Lignano liggen drie vliegvelden.
Twee bij Venetië, Marco Polo Airport (vlakbij Venetië) en Treviso Airport (20 km van Venetië) en bij Trieste (vliegveld ligt 33 km van Trieste).

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa