al 33 jaar de Italië specialist

Taalschool

Madrelingua

Deze zomerschool is opgezet door Barbara van Madrelingua en is open voor privélessen, groepen en voor evenementen. Madrelingua organiseert al sinds 1998 taalcursussen en kookworkshops in Nederland. De leermethoden zijn praktijkgericht en communicatief. In plaats van in je eigen taal over een andere taal te leren, leer je de andere taal door deze direct in praktijk te brengen. Het durven spreken van het Italiaans staat centraal in deze methode – kennis van grammatica en vergroting van de woordenschat volgen spelenderwijs. De leraren zijn Barbara (spreekt Nederlands) en Fausto en Anna, die beiden ook Engels en Frans spreken.

In het museum/huis van Madrelingua is de bovenverdieping gereserveerd voor de studentenkamers. De taallessen vinden plaats in de bibliotheek, de kooklessen in een professionele kookstudio in de voormalige stal. Het grote balkon, de loggia en terras bieden een welkome buitenruimte en een prachtig uitzicht.
Andere logeeradressen zijn beschikbaar in het dorp.

Locatie

Ofena

Abruzzo is de schakelregio tussen Noord en Zuid Italië, ten oosten van Rome aan de Adriatische kust. Met 3 nationale parken en andere kleinere beschermde natuurgebieden is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers en voor wie een sportieve of culinaire vakantie zoekt. Madrelingua heeft haar zomerschool gevestigd in een voormalig klooster binnen de Middeleeuwse stadsmuren van het dorp Ofena. Ofena ligt op ca. 65 km van Pescara, dus op een uurtje rijden naar de kust.
Ofena ligt in het Natuurpark “Gran Sasso en Monti della Laga”. Het is bewoond sinds de negende eeuw voor Chr. als de nederzetting Aufinum en was vanaf 1200 een baronie. Tegenwoordig is het een rustig dorp omringd door de prachtige natuur tussen het Gran Sasso gebergte en het dal van de rivier Tirino. Bekend in de provincie zijn de plaatselijke wijnen, olijfolie en gastronomische specialiteiten die kleinschalig worden geproduceerd door boeren en herders.

Cursussen en prijzen

Lessen zijn van maandag t/m vrijdag (weekendprogramma uitgezonderd)
Maximaal 6 cursisten per klas (al naar gelang grootte leslokaal).
6 lesniveaus: van absoluut beginner t/m gevorderd
Inschalingstoets: ofwel op de eerste lesdag ofwel vooraf telefonisch of via Skype.
Lesuur = 60 minuten
Lesmethode is speciaal ontwikkeld door Madrelingua.

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Accommodatie

De cursuslocatie Trattorja della Pace biedt de volgende accommodatie aan: 2 grote kamers (2-4 bedden), 1 dubbele kamer en een 1-persoonskamer. Alle kamers delen 3 badkamers met douche. De kamers zijn smaakvol ingericht met de originele antieke meubels en nieuwe bedden. De twee grote kamers delen een balkon. De overige vertrekken zijn privé, je bent welkom in de bibliotheek wanneer deze niet gebruikt wordt voor lessen, of in het overdekte hofje met koffie- en theeapparaten. Er is gratis wifi in het huis.

Aankomst/vertrek

Aankomst is in principe op de dag voor het begin van de lessen en vertrek op de laatste dag. Eerder aankomen of later vertrekken is altijd mogelijk, zoals ook alleen verblijf op basis van B&B.

Activiteiten

De school biedt de volgende activiteiten aan:
Taal en trekking, d.w.z. een taalcursus gecombineerd met conversatie-wandeling door de bergen.
Kook- en wijnlessen met sommelier Barbara Summa (geboren en getogen Abruzzese uit een horecafamilie, culinair publiciste en sommelier).
Bergwandelen onder begeleiding.
Historische en gastronomische tours door de regio;
Open atelier met kunstenaar Fausto Rapinesi (in juni).
De kooklessen worden in het Nederlands, Engels en Italiaans gegeven en worden in de zomer op verzoek georganiseerd vanaf 2 deelnemers.

Activiteiten die worden aangeboden in de buurt zijn: paardrijden, kanotochten, vissen, duiken in het meertje van Capodacqua, bergklimmen.

Vervoer

Hoe is Ofena te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
De dichtstbijzijnde luchthavens zijn in Rome en Pescara.

 • per vliegtuig
  Pescara is rechtstreeks bereikbaar met Ryanair vanaf Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel).
  Per auto vanaf het vliegveld Pescara is het ongeveer 40 minuten rijden naar Ofena via de snelweg A25 tot Bussi en dan weg 153. Per trein of bus naar Bussi reizen kan vanaf Pescara of Chieti Scalo en ze halen je daar wel op (zie transfer).
  Rome is rechtstreeks bereikbaar vanaf Amsterdam met KLMAlitalia en EasyJet en vanaf Rotterdam met Transavia of vanaf Brussel met Brussels Airlines. Verder kun je met Ryanair vliegen op Rome vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) of Charleroi (bij Brussel) en met German Wings vanaf Keulen/Bonn.
  Van Rome gaan er bussen naar Ascoli Piceno.
  Per bus vanaf de vliegvelden in Rome is L’Aquila in anderhalf uur direct bereikbaar met de shuttlebussen van Gaspari, ze stoppen bij hotel Amiternum. Vanuit Tiburtina busstation in Rome vertrekken bijna elk uur bussen naar L’Aquila met TUA of andere busmaatschappijen.
  Vanaf de Busterminal in L’Aquila zijn er regelmatig bussen richting Sulmona en Pescara die je bij de splitsing voor Ofena of in Capestrano langs weg 153 kunnen achterlaten. Daar komen we je gratis ophalen (zie transfer).
 • per auto
  1680 km vanaf Utrecht.
 • per trein
  NS internationale treinenItaliaanse SpoorwegenTreinreiswinkel.
Transfer

Op verzoek kun je – gratis – opgehaald worden in Capestrano, Station Bussi of de bushaltes bij Ofena op weg nr. 153.
Halen en brengen van/naar L’Aquila per taxi is € 50 per rit.
Halen en brengen van/naar vliegveld Pescara (bereikbaar via Weeze en Charleroi) is ook € 50 per rit.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa