al 34 jaar de Italië specialist

Taalschool

Lingua Ideale

Het universitair taal- en cultuurcentrum Lingua Ideale is gehuisvest in de “Carlo Bo” Universiteit van Urbino. Dankzij deze samenwerking hebben de studenten van de school ook toegang tot alle faciliteiten van de universiteit, zoals de kantines, lokalen en talenlaboratoria, cineforum, bibliotheken, sportcentra en gratis wifi binnen de universiteit én in het centrum van Urbino. De school wordt gerund door een ervaren universitair geschoold team dat met passie de Italiaanse taal en cultuur uitdraagt. Lingua Ideale probeert de studenten ook vertrouwd te maken met de Italiaanse cultuur, door middel van het organiseren van culturele en recreatieve middag- en avondactiviteiten.
De school kent zelfs studiepunten toe, die door buitenlandse universiteiten erkend worden. Lingua Ideale biedt de mogelijkheid tot CILS examenvoorbereiding en je kunt er het CILS-examen afleggen.

Locatie

Urbino

Urbino, één van de mooiste renaissancesteden van Italië, ligt tussen glooiende heuvels in de regio Le Marche, niet ver van de zee en de bergen. Het is de ideale bestemming voor wie kennis wil maken met de Italiaanse cultuur in een gastvrije en rustige omgeving.
Het historische centrum van Urbino staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Het meest indrukwekkend is het 15e-eeuwse Palazzo Ducale, gebouwd in opdracht van Hertog Federico da Montefeltro, een groot krijgsman én kunstliefhebber. Nu huist er de Galleria Nazionale delle Marche waar belangrijke werken te zien zijn van kunstenaars als Raphael, Piero della Francesca en Titiaan.
Maar deze universiteitsstad biedt meer, zoals de Duomo en prachtige palazzi, het Fortezza Albornoz met panoramisch uitzicht, steile straatjes, leuke winkeltjes en gezellige bars en restaurantjes.
Kortom ideaal als je gaat voor de combinatie van prachtige landschappen, de lekkere wijn- en eet-tradities en het rijke historische en artistieke erfgoed van Urbino.

Cursussen en prijzen

Lessen zijn van maandag t/m vrijdag.
Maximaal 15 cursisten per klas, maar gemiddeld veel minder.
Min. 3 en max. 6 lesniveaus: van absoluut beginner t/m gevorderd (A1 t/m C2).
Inschalingstoets: niveau wordt vooraf door de school getest.
Lesuur = 60 minuten
Minimumleeftijd: 18 jaar

Extra cursussen

Op aanvraag kunnen culturele cursussen of kookcursussen worden aangeboden.

Lesuren per week: 20 groepslessen van 60 minuten
Deze cursus biedt de tools om je vloeiend in het Italiaans uit te drukken, waarbij de vier fundamentele vaardigheden (spreken, luisteren, lezen, schrijven) worden verfijnd en geperfectioneerd.
Het materiaal zal per niveau variëren van nieuwsartikelen tot moeilijkere teksten van literaire en wetenschappelijke aard, waarbij altijd de voorkeur wordt gegeven aan de combinatie van taal en cultuur.
Minimaal 4 cursisten vereist (bij minder cursisten van gelijk niveau, worden er minder lessen per dag aangeboden; het cursusbedrag blijft ongewijzigd).
Studieduur cursusprijs
1 week 350
2 weken 620

N.B. Het inschrijfgeld is inbegrepen bij het lesgeld.

Startdata 2024

Op feestdagen zijn er geen lessen: 1 januari, 1 april, 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november. De school is gesloten van 23 december 2024 t/m 7 januari 2025.

Lessen per week: minimaal 10 uur individuele lessen per week.
Je kunt zelf inhoud, intensiteit en duur van cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Individuele lessen kunnen ook voor zakelijke doeleinden gereserveerd worden, bijv. speciaal taalgebruik (vaktaal, telefoontraining enz.) en examentraining. Lestijden in overleg.
Ook duo-privélessen zijn mogelijk (mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben).
Prijzen zijn per persoon.
Studieduur cursusprijs
10 privélessen (5x 2 uur) 430
15 privélessen (5x 3 uur) 560
20 privélessen (5x 4 uur) 680
10 duo-privélessen (5x 2 uur) 350
15 duo-privélessen (5x 3 uur) 430
20 duo-privélessen (5x 4 uur) 530

N.B. Het inschrijfgeld is inbegrepen bij het lesgeld.

Startdata 2024

Startdata: elke dag van het jaar.
Op feestdagen zijn er geen lessen: 1 januari, 1 april, 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november. De school is gesloten van 23 december 2024 t/m 7 januari 2025.

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen, wel eventuele extra fotokopieën.

Accommodatie

Vanaf 2024 is het niet meer mogelijk om een accommodatie via de school te reserveren.
Accommodatie-tip van de school: Albergo San Giovanni, Albergo Italia en Albergo Raffaello. Dit zijn drie sterren hotels gelegen in het oude centrum van Urbino.

Verder kun je ook logeren in een appartement in agriturismo Vellaneta met zwembad op een half uurtje rijden van Urbino (moet je zelf rechtstreeks reserveren).

Activiteiten

De school biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van activiteiten in de middag en avond. Deze activiteiten worden georganiseerd om studenten een complete taalkundige en culturele ervaring te bieden met een zo groot mogelijke onderdompeling in het lokale Italiaanse leven en de Italiaanse lifestyle.
Naast de belangrijkste culturele en artistieke evenementen georganiseerd in de regio Le Marche, kan de school ook – op aanvraag en tegen betaling – rondleidingen organiseren: in Urbino, de meest interessante musea van het gebied; steden van de bijzondere historische, artistieke en architectonische belang; wijnhuizen en boerderijen; befaamde bedrijven en musea, auto en motor fabrikanten (Ferrari en Ducati); gerenommeerde bedrijven uit de kledingindustrie (Piero Guidi). Bovendien kunnen de studenten deelnemen aan sportevenementen en ook toneelstukken die in het theater van Urbino worden aangeboden.

Vervoer

Hoe is Urbino te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
In de omgeving van Pesaro liggen het vliegveld Ancona Airport van Ancona (met ca. 45 min. reistijd) en G. Marconi van Bologna met ca. 1,5 uur reistijd
Vanaf vliegveld Bologna kun je snel met de monorail-trein “Marconi express” naar het station van Bologna (reisduur ca. 7 min.), daar neem je de trein naar Pesaro (richting Ancona) en van het station in Pesaro neem je de bus naar Urbania. Op zaterdag gaan er regelmatig bussen naar Urbino, maar op zondag rijden er geen bussen.
Overigens gaan er ook bussen van station Roma Tiburtina naar Urbino (niet op zondag)!

Transfer

Op verzoek kan de school ook een taxi-transfer naar Urbino reserveren!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa