huis van Desi in Rignano sull'Arno
al 34 jaar de Italië specialist

Homestay bij leraar

Verblijf bij leraar thuis op platteland

Lerares Desi geeft al vele jaren privéles Italiaans bij haar in huis in (in de buurt van Florence).
Je verblijft als gast 1 of 2 weken bij lerares Desi thuis. En hoewel je samen met de lerares veel activiteiten onderneemt, heb je elke dag ook vrije tijd om zelf nog iets te ondernemen! Desi woont in de Valdarno (Rignano sull’Arno) en is een ervaren en academisch gevormde lerares.

Bij een privéleraar thuis wonen heeft veel voordelen.

Bij een privéleraar thuis wonen heeft veel voordelen. Naast het volgen van individuele lessen, maak je het dagelijks leven mee als één van de gezinsleden. Je bent voortdurend met de Italiaanse taal bezig en wordt volledig ondergedompeld in de Italiaanse manier van leven. Een unieke en aangename manier om in korte tijd de Italiaanse taal en gewoonten te leren kennen.
Het grote voordeel van “homestay” is dat zowel de lessen als de maaltijden en andere gezamenlijke activiteiten een leermoment zijn. Bovendien kun je je eigen tempo bepalen en word je als cursist niet afgeleid wordt door andere buitenlandse studenten, je kunt je helemaal op het Italiaans concentreren.
Bij Desi is het ook mogelijk om met een eigen groepje van max. 4 personen te reserveren voor lessen en logies!

Locatie

Homestay Toscane

Rignano sull’Arno ligt in de Valdarno ligt vlakbij Firenze, volgens velen één van de mooiste cultuursteden ter wereld. Het ligt in het hart van Toscane en is de bakermat van de renaissance. Nergens anders in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. Hier leefden vele historische figuren als Brunelleschi, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Galilei, de Medici familie en Dante Alighieri. Florence heeft alles om je thuis te voelen: geschiedenis, de Toscaanse keuken en de beste Italiaanse wijnen, talrijke bars en trattoria’s, een autovrij centrum en veel winkels (waaronder ook leuke ambachtelijke winkeltjes).
De Toscaanse keuken hecht veel waarde aan het gebruik van eerlijke ingrediënten van hoge kwaliteit. Dit kun je proeven in restaurantjes, maar ook bij de lerares thuis, want een homestay geeft een inkijkje in het leven van Toscaanse burgers.

Cursussen en prijzen

Lessen zijn van maandag t/m vrijdag (soms in overleg ook in het weekend).
Lessen zijn op alle niveaus mogelijk en lestijden in overleg.
Een privéles duurt 60 minuten.

Cursus A bestaat uit totaal 15 individuele lessen Italiaans per week bij lerares Desi (grammatica en/of conversatie). Dus je hebt elke dag 3 uur Italiaanse les.
N.B. Zie voor meer details ook bij accommodatie.
Studieduur cursusprijs
1 week 1 pers. met HP 1350

N.B. Prijzen zijn inclusief: 15 privélessen per week en logies met halfpension (= HP).

Bij de prijs inbegrepen:
– 7 overnachtingen in 1-persoonskamer met eigen badkamer
– lessen/activiteiten volgens programma
– maaltijden (ontbijt en diner) in het gastgezin (halfpension)
– sociale activiteiten met de gastvrouw

Niet bij de prijs inbegrepen:
– reiskosten naar/van het gastgezin
– eten en drinken buitenshuis

Cursus B bestaat uit totaal 15 individuele lessen Italiaans per week. Elke les bestaat uit 1,5 uur Italiaanse les en 1,5 uur kookles met lerares Desi.
Je leert recepten lezen en bereiden. Samen met de lerares bezoek je plaatselijke winkels en de markt om de juiste ingrediënten te kiezen en hoe de tafel op Toscaanse traditionele manier te dekken.
Kortom je leert alles wat met koken en eten te maken heeft.
Het is naar keuze of je liever wilt lunchen of dineren!
N.B. Zie voor meer details ook bij accommodatie.
Studieduur cursusprijs
1 week 1 pers. met HP 1350

N.B. Prijzen zijn inclusief: 15 privélessen per week en logies met halfpension (= HP).

Bij de prijs inbegrepen:
– 7 overnachtingen in 1-persoonskamer met eigen badkamer
– lessen/activiteiten volgens programma
– maaltijden (ontbijt en diner) in het gastgezin (halfpension)
– sociale activiteiten met de gastvrouw

Niet bij de prijs inbegrepen:
– reiskosten naar/van het gastgezin
– eten en drinken buitenshuis

Cursus C is alleen te boeken als je met 2-4 personen inschrijft!
De cursus bestaat uit totaal 15 lessen Italiaanse taal & cultuur per week bij lerares Desi (grammatica en/of conversatie). Dus je hebt elke dag 3 uur Italiaanse les.
Prijs is per persoon (bij 2 personen) en op basis van logies in 2-persoonskamer met halfpension.
Voor meer personen prijs op aanvraag.
N.B. Zie voor meer details bij accommodatie.
Studieduur cursusprijs
1 week duoles met HP 1100

N.B. Prijzen zijn inclusief: 15 duolessen per week en logies met halfpension (= HP).

Bij de prijs inbegrepen:
– 7 overnachtingen in 2-persoonskamer met eigen badkamer
– lessen/activiteiten volgens programma
– maaltijden (ontbijt en diner) in het gastgezin (halfpension)
– sociale activiteiten met de gastvrouw

Niet bij de prijs inbegrepen:
– reiskosten naar/van het gastgezin
– eten en drinken buitenshuis
– kookcursus met bezoek markt (tegen betaling)

N.B.

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Startdata

Startdata: elke week (van april t/m oktober)
Op feestdagen zijn er geen lessen: 1 april, 25 april, 1 mei, 15 augustus, 1 november (lessen op feestdagen zijn in overleg).

Accommodatie

Je logeert in een prachtig en comfortabel “5-sterren” landhuis, eigenlijk een patriciërshuis op het platteland in Rignano sull’Arno (Valdarno). Het huis is omgeven door een prachtige tuin. Buiten lopen er poezen maar niet in huis.
Lerares Desi is een sympathieke en goed opgeleide Italiaanse vrouw die er alleen woont. De maaltijden gebruik je samen met Desi.

Verblijf is in een ruime slaapkamer met eigen/gedeelde badkamer en op basis van halfpension (ontbijt en diner).
Heb je een speciaal dieet, geef dit dan bij reservering op!
N.B.
- 1 week = 7 nachten
- HP = logies/halfpension
- Prijzen zijn per persoon.
All-in prijzen cursus/logies 1-pers.kamer 2-pers.kamer*
1 week HP 15 lessen 1350 1100
voor 2 deelnemers 1175
voor 3-4 deelnemers op aanvraag


N.B.
Bij de prijs zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen.

Bij 2 deelnemers zijn de prijzen op basis van een tweepersoonskamer met een eigen badkamer (zie foto).

Bovendien zijn er bij gastvrouw Desi nog twee tweepersoonskamers beschikbaar (nl. ook nog in het appartement op de begane grond, bestaande uit twee 2-pers.slaapkamers en een badkamer, keuken en zit- en eetkamer). En daar kun je ook ieder een eigen slaapkamer boeken, maar dan je deel samen de badkamer (en je betaalt dan een extra toeslag!).

Bij 4 deelnemers moet je twee 2-persoonskamers boeken (in het appartement beneden) en deel je met z’n vieren één badkamer.

Aankomst/vertrek

Aankomst en vertrek zijn van zaterdag tot zaterdag of van zondag tot zondag.

Vervoer

Hoe is Florence en omgeving te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
Florence heeft een klein vliegveld Peretola vlakbij de stad.
Je kunt gemakkelijk in 20 min. met de tram lijn 2 naar het centraal station S.M. Novella van Florence, lees meer…
Vervolgens reis je in ca. 35 minuten met de trein naar Rignano sull’Arno en daar word je gratis opgehaald en naartoe gebracht door de lerares.

Transfer

Transfer en prijzen van en naar het vliegveld zijn op aanvraag.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa