Elizabeth Franken

De vakantie is mij goed bevallen. Ik heb veel Italiaans gesproken en gehoord.
De omgeving was prachtig alleen heb je wel een auto nodig om iets te ondernemen.
Desi heeft mij enkele malen naar het station gereden, zodat ik Florence kon bezoeken (2x) en Arezzo (1x).
Ze heeft heerlijk gekookt maar van de kooklessen is niets terecht gekomen, dat was ik zelf ook vergeten.
Wel zijn we naar de markt geweest, hebben ontbeten in zo’n koffiezaak en hebben boodschappen gedaan bij de Coop.
Als afscheid heb ik haar getrakteerd op pizza in haar favoriete pizzarestaurant.
Ik mocht zelf de onderwerpen kiezen mbt de grammatica en conversatie.
Toen bleek, dat op de terugweg naar huis mijn vlucht werd gecanceld mocht ik terug komen bij Desi en heb daar een extra nacht overnacht. Ze heeft mij fantastisch geholpen!!!
De volgende ochtend heb ik een vlucht vanaf Bologna geregeld en ben die dag naar Bologna gegaan en heb daar één nacht in een hotel overnacht en kon de volgende dag met het vliegtuig naar huis.
Als afscheidscadeau heb ik van Desi biscotti en cantuccini gehad.
Ik mag Desi graag en de lessen vond ik leuk.
Wat de omgeving betreft ben ik wat meer röring gewend maar ik ben wel tot rust gekomen.

Conny Reijling

Mei 2022 heb ik enorm genoten van een taalcursus in Rignano sull’ Arno ongeveer 20 minuten van Florence.
Juf Desi (een zeer prettige persoon) gaf mij één op één les in de ochtend, s’middags bracht zij mij naar de trein en ging ik of naar Florence, Lucca, Pistoia of Sienna etc. En wanneer ik in de avond thuis kwam kookten wij samen de sterren van de hemel en dit alles onder Italiaans gebabbel!
Veel geleerd maar ook een leuke vacantie. Voor herhaling vatbaar, Ciao!

Lies van Dobbenburgh

In Juli 2020 ben ik op homestay geweest bij Desi in een plaatsje vlakbij Florence.Desi
Dat was een geweldige ervaring: je woont en leeft bij de lerares thuis dus maakt alle dagelijkse dingen mee: van het voeren van de dieren, tot het doen van boodschappen; van het kijken naar de tv tot het koken van de maaltijd. En steeds spreek je italiaans, ook als je geen les hebt.
We zijn samen naar Florence geweest en naar een markt in de buurt. Alles was heel flexibel in te delen: meestal had ik ’s ochtends de officiële les en ging ik in de middag met de trein naar Florence. Maar ook was de les een keer aan het eind van de dag omdat ik graag een dagje wilde fietsen in Florence.
Het huis Romacale is prachtig: groot en ruim, echt heel landelijk op een prachtig groot terrein met veel dieren (poezen, duiven, reeën, vossen). Mijn kamer was prachtig en ruim met een eigen, hele grote badkamer. In deze tijd van social distancing ook ideaal. Ik kan het iedereen aanraden!

tuin Homestay Toscane

Martine Hemmes

Eigenlijk kan ik heel kort zijn: ik heb een fantastische week gehad! Desi heeft mij zo ontzettend gastvrij ontvangen, heel bijzonder.
De ochtenden stonden in het teken van les: het was echt wat ik graag wilde. Dus hebben we een combinatie van grammatica, lezen en conversatie gedaan. Na de lunch bracht Desi mij naar het station. Ik ben alle middagen en de laatste zaterdag in Florence geweest. Vervolgens werd ik om 19u weer van het stationnetje opgehaald. Wat ik vooral heel nuttig vond, was het feit dat je echt de hele dag met Italiaans bezig bent en over heel uiteenlopende onderwerpen spreekt gedurende de dag. We hebben over het nieuws gesproken, kunst, eigenlijk over van alles. Het klikte gewoon erg goed. Ik kan het iedereen aanraden, vooral omdat het heel persoonlijk is en gericht op wat jij wilt. Ik kan werkelijk niets negatiefs bedenken over mijn verblijf. Kamer + badkamer waren prima en van de katten heb ik helemaal geen last gehad.
Ik heb genoten en vond het elke cent waard.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa