al 32 jaar de Italië specialist

Taalschool

Academy Olmo

Academy Olmo is een kleine school met kleine groepen, waardoor je als cursist veel persoonlijke aandacht krijgt. Mede door de kleinschalige opzet heerst er een ontspannen en hartelijke sfeer tussen leraren en cursisten en de directie (Matteo en Ulla) doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. De school, in 1989 opgericht, is gevestigd in de prachtige voormalige pastorie “Casa Canonica” in de borgo (100m van hotel) en beschikt over ruime lichte lokalen, internet/ wifi en een bibliotheek. De school biedt verder gratis koffie en water aan aan de cursisten. Bij mooi weer kunnen de lessen ook buiten gegeven worden in de rustige binnentuin of op het panoramische terras, of in het parkje tegenover de school. Leraren als Clara, Monica, Caterina, Mitzi en Giampi zijn zeer ervaren en werken bijna allemaal al vanaf het begin bij Academy Olmo en Giampi runt de school op gepassioneerde wijze.
Academy Olmo organiseert talrijke activiteiten in de middagen en avonden voor de cursisten. De standaardlessen worden altijd ’s morgens van 9-13 uur gegeven. De gemiddelde leeftijd van de cursisten in Portico di Romagna ligt tussen 35-75 jaar (uiteraard zijn de cursussen voor alle leeftijden!).
Op zondagavond is er vaak al uitleg over het weekprogramma en daarna een “welkomstdiner” voor de cursisten. Dit is een populaire school onder volwassen cursisten.
Belangrijk voor deelnemers die hun kinderen meenemen: de school kan ook voor kinderoppas en taallessen voor kinderen zorgen.

Bekijk een video van de school in Portico di Romagna

Academy Olmo in Portico di Romagna is geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs MIUR en ISO-gecertificeerd.

Locatie

Portico di Romagna

Portico di Romagna is een pittoreske middeleeuwse “borgo” in de Apennijnen ten zuiden van Bologna, op de grens tussen Toscane en Romagna in de vallei van de Montone rivier. Florence (70 km), Forlì (35 km), Ravenna en Adriatische kust (65 km) zijn gemakkelijk te bezoeken. Fraai gerestaureerde middeleeuwse huizen en nauwe straatjes karakteriseren dit dorp. Hier bevindt zich nog het Palazzo Portinari waar Dante Alighieri zijn muze Beatrice heeft leren kennen.
Gelegen aan een rivier en midden in de bossen nodigt Portico uit tot een ontspannen studievakantie in de natuur. In en nabij Portico zijn er veel sportfaciliteiten, zoals paardrijden, tennis, volleybal, zwemmen (in de Montone en ook bij diverse watervallen), mountainbiken, trekking (georganiseerd i.s.m. plaatselijke Alpine Club in het nabijgelegen Casentino Nationaal Park), kanoën en golf.
De “Romagnoli” staan bekend om hun hartelijkheid en je zult daarom merken dat je gemakkelijk contact maakt met de plaatselijke bevolking. Van maart t/m oktober worden er in Portico en omgeving festivals en folkloristische feesten georganiseerd, waar iedereen bij aanwezig mag zijn.
De “Romagnoli” worden ook wel smulpapen genoemd, vanwege hun lekkere keuken. Bekende gerechten zijn verschillende pasta’s en “vitello arrosto”, lokale specialiteiten zijn truffels en bospaddenstoelen, die in de bossen ter plaatse geplukt worden. In de zomer worden er in Portico en omgeving diverse evenementen georganiseerd waar de hele gemeenschap elkaar treft en iedereen samen feest viert op straat.

Bekijk een video van het landschap van Portico di Romagna.
Bekijk de video “Nine tales of Portico” (Italiaanse versie) of (Engelse versie), 9 verhalen over dit magische en mysterieuze stadje.

Cursussen en prijzen

Lessen zijn van maandag t/m vrijdag.
Maximaal 6 cursisten per klas.
3-5 lesniveaus: van absoluut beginner t/m gevorderd (A1 t/m C1).
Inschalingstoets: niveau wordt op de eerste lesdag op school getest.
Lesuur = 50 minuten
Cursusduur: van 1-12 weken

Lesuren per week: 20 groepslessen van 50 minuten
Lestijden: 9.00-13.00 uur met korte pauze halverwege.
Elke dag 2 lesuren met nadruk op grammatica en 2 lesuren met nadruk op conversatie enz.
N.B. minigroep: ben je de enige cursist van je niveau, krijg je 3 privélessen i.p.v. 4 groepslessen per dag; het cursusbedrag blijft ongewijzigd.
Studieduur cursusprijs
1 week 250
2 weken 490
3 weken 720

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.
N.B. Extra week: € 230

Startdata 2022

De school is geopend van 4 april t/m 28 oktober 2022.
Startdata (alle niveaus): elke maandag
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!

Lesuren per week: 20 minigroepslessen + 10 privélessen van 50 minuten
Lestijden: 9.00-13.00 uur met korte pauze halverwege en normaal van 14.00-16.00 uur privélessen.
Heb je speciale wensen t.a.v. de inhoud van de taalcursus, dan is deze ideaal. Want de privélessen kunnen aan je eigen wensen aangepast worden (bijv. extra grammatica, conversatie of een bepaald taalgebruik).
N.B. minigroep: ben je de enige cursist van je niveau, krijg je 3 privélessen i.p.v. 4 groepslessen per dag; het cursusbedrag blijft ongewijzigd.
Studieduur cursusprijs
1 week 550
2 weken 1090
3 weken 1620

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.
N.B. Extra week: € 530

Startdata 2022

De school is geopend van 4 april t/m 28 oktober 2022.
Startdata (alle niveaus): elke maandag
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!

In de ochtend volg je de minigroeplessen (zie minigroep) en in de middag een vrijetijds- en excursieprogramma onder professionele begeleiding en met busje van de school (prijs is incl. entree musea e.d.).
Ook partners kunnen – tegen extra betaling – deelnemen aan het DV vrijetijdsprogramma of bijv. de kooklessen incl. DV middagprogramma reserveren.
1 week of 2 weken mogelijk.
De activiteiten van het DV programma vind je hieronder.
Studieduur cursusprijs
1 week 340
2 weken 689

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.

Startdata 2022

Startdata (alle niveaus):
1 week: 02/05, 09/05, 20/06, 27/06, 19/09, 26/09, 17/10, 24/10 (5 dagen activiteiten)
2 weken: 02/05, 20/06, 19/09, 17/10 (11 dagen activiteiten)
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!

Programma Dolce Vita

Als je het DV Programma voor 2 weken boekt, dan is op de zaterdag na de eerste week ook nog een dagexcursie naar Ravenna inbegrepen (echter alleen het vervoer is inbegrepen, de dag in Ravenna is op eigen gelegenheid).
De overige activiteiten/excursies zijn van maandag t/m vrijdag:

 • een kookcursus in restaurant il Vecchio Convento;
 • een introductie in lokale wijnen en producten met proeverij (o.l.v. sommelier in het hotel);
 • een bezoek aan een lokale wijngaard met een wijnproeverij;
 • een wandeltocht of truffeltocht in de heuvels o.l.v. een gids (neem goede wandelschoenen mee);
 • een rondleiding in Portico met introductie over lokale geschiedenis;
 • 3 excursies naar dorpen en/of steden inclusief bezoek aan musea (bijvoorbeeld: beroemde Malatesta bibliotheek in Cesena (UNESCO werelderfgoed), Keramiekmuseum in Faenza, San Domenico Museum in Forlì, Abdij in San Benedetto in Alpe);
 • een bezoek aan de “Vulcano”, de zogenaamde lokale vulkaan, en – als je wilt – een wandeling terug naar het dorp beneden (5,5 km).

Het exacte programma is afhankelijk van de periode van het jaar.

Alle excursies zijn inclusief vervoer en toegangskaarten, met uitzondering van de dagexcursie naar Ravenna op zaterdag, die alleen het vervoer omvat.

N.B.

Ook partners kunnen – tegen extra betaling – deelnemen aan het DV middagprogramma of bijv. Dolce Vita programma met kooklessen.
De DV programma’s met kooklessen hebben dezelfde data als de eerste week van de DV programma’s met taalcursus.

 

Gedurende 5 ochtenden volg je 2 uur kookles olv de koks van het restaurant il Vecchio Convento en daarna heb je een lichte lunch.
En in de middag neem je deel aan het Dolce Vita vrijetijds- en excursieprogramma onder professionele begeleiding en met busje van de school (prijs is incl. entree musea e.d.).
De activiteiten van het DV programma vind je hieronder.
Studieduur cursusprijs
1 week 340

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.

Startdata 2022

Startdata (alle niveaus):
1 week: 02/05, 20/06, 19/09, 17/10.
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!!

Programma Dolce Vita

De activiteiten zijn van maandag t/m vrijdag:

 • een rondleiding in Portico met introductie over lokale geschiedenis
 • een bezoek aan een lokale wijngaard met een wijnproeverij
 • een excursie naar een museum in een mooie stad
 • een truffeltocht in de heuvels o.l.v. een gids (neem goede wandelschoenen mee)
 • een bezoek aan de “Vulcano”, de zogenaamde lokale vulkaan en, als je wilt, een wandeling terug naar het dorp beneden (5,5 km).

Het exacte programma is enigszins afhankelijk van de periode van het jaar.

N.B.

Dit is een ideaal programma voor partners van cursisten die een taalcursus met DV middagprogramma volgen.
Want de DV programma’s met kooklessen hebben dezelfde data als de eerste week van de DV programma’s met taalcursus.

Het kook & wijnprogramma A is op 3 ochtenden en 2 middagen. Dit is ook geschikt als partnerprogramma!
Gedurende 3 ochtenden heb je kookles van ca. 10.00-12.00 uur en daarna een lichte lunch + 1 middag introductie en proeverij van diverse streekproducten en wijnen + 1 middag neem je deel aan een excursie en proeverij naar wijnboerderij.
Kooklessen: onder professionele begeleiding van de chef-koks van het hotel/restaurant Al Vecchio Convento leer je gerechten uit Romagna & Toscane bereiden. Op verzoek kunnen ook bepaalde kookthema’s behandeld worden, zoals pasta’s, sauzen & dressings, voorgerechten, vleesgerechten of gebak.
Introductiecursus met proeverij houdt in: proeverij van 3 verschillende wijnen en lokale producten (als parmaham, balsamico azijn, olijfolie, diverse kazen) inclusief achtergrondinformatie over de wijnen uit Romagna.
Studieduur cursusprijs
1 week (incl. 3x lunch) 289

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.

Startdata 2022

De school is geopend van 4 april t/m 28 oktober 2022.
Startdata: elke maandag (maar niet in de Dolce Vita weken).
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!

Het kook & wijnprogramma B is op 5 middagen.
Deze cursus kan dus naast een taalcursus geboekt worden.
Gedurende 3 middagen heb je kookles van ca. 17.00-19.00 uur + 1 middag introductie en proeverij van diverse streekproducten en wijnen + 1 middag neem je deel aan een excursie en proeverij naar wijnboerderij.
Kooklessen: onder professionele begeleiding van de chef-koks van het hotel/restaurant Al Vecchio Convento leer je gerechten uit Romagna & Toscane bereiden. Op verzoek kunnen ook bepaalde kookthema’s behandeld worden, zoals pasta’s, sauzen & dressings, voorgerechten, vleesgerechten of gebak.
Introductiecursus met proeverij houdt in: proeverij van 3 verschillende wijnen en lokale producten (als parmaham, balsamico azijn, olijfolie, diverse kazen) inclusief achtergrondinformatie over de wijnen uit Romagna.
Studieduur cursusprijs
1 week (excl. lunch) 230

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.

Startdata 2022

De school is geopend van 4 april t/m 28 oktober 2022.
Startdata: elke maandag (maar niet in de Dolce Vita weken).
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!

In groep: 20 conversatielessen per week van 50 minuten
Lestijden: 9.00-13.00 uur met korte pauze halverwege.
Niveau: minimaal halfgevorderd (vanaf B1)
N.B. conversatiecursus: ben je de enige cursist van je niveau, krijg je 3 privélessen i.p.v. 4 groepslessen per dag; het cursusbedrag blijft ongewijzigd.

Privéconversatie: 10 privélessen conversatie (à 50 minuten) per week in de middag. Kunnen ook na de minigroep gevolgd worden.
Lestijden privéles conversatie: 14.00-16.00 uur.
Niveau: minimaal basiskennis (vanaf B1)
Studieduur cursusprijs
1 week in groep 250
2 weken in groep 490
1 week privéconversatie (10 lessen pw) 550
2 weken privéconversatie (10 lessen pw) 1090

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.
N.B. Extra week in groep: € 230
Extra week 10 lessen individuele conversatie: € 530

Startdata 2022

De school is geopend van 4 april t/m 28 oktober 2022.
Startdata: elke maandag
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!

N.B. Conversatielessen kunnen niet in de Dolce Vita-weken geboekt worden!

Lessen per week: min. 10 individuele lessen van 50 minuten.
Je kunt zelf inhoud, intensiteit en duur van cursus bepalen. Ideaal als je specifieke aspecten van de taal wilt leren of weinig tijd hebt.
Individuele lessen kunnen ook voor zakelijke doeleinden gereserveerd worden, bijv. speciaal taalgebruik (vaktaal, telefoontraining enz.).
Duo-privélessen zijn ook mogelijk mits beide cursisten hetzelfde niveau hebben. Prijzen duolessen zijn op aanvraag.
Studieduur cursusprijs
10 lessen per week 300
15 lessen per week 450
20 lessen per week 600

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.

Startdata 2022

De school is geopend van 4 april t/m 28 oktober 2022.
Startdata (alle niveaus): elke maandag
Op alle feestdagen gaan de lessen gewoon door!

Deze truffelexperience (in de middag) bestaat uit een truffeljacht en 1 middag "truffel"kookcursus.
Programma: een truffeljacht samen met truffeljager en truffelhond (jager is meestal één van de chefkoks van het hotel/restaurant). En een kookcursus onder leiding van chefkok van “Al Vecchio Convento”, waarbij je verschillende gerechten met truffel maakt en daarna kunt genieten van de bereide gerechten (drank is niet bij de prijs inbegrepen).
Dit programma kan ook in combinatie met andere cursussen geboekt worden en kan ook als partnerprogramma!
N.B. Neem goede wandelschoenen mee die nat/vies mogen worden en een waterdicht regenjack!
Studieduur cursusprijs
truffelexperience 130

N.B. Prijs is exclusief eenmalig € 70,- inschrijfgeld per persoon, dat het kalenderjaar geldig blijft voor deze school.

Startdata 2022

Startdata: elke week vanaf 20 september (t/m 28 oktober 2022)
N.B. Dit kan niet in de Dolce Vita-weken geboekt worden!

Bekijk video over truffeljacht!

Bij Italstudio betaal je uitsluitend de originele prijzen van de school en geen extra administratiekosten! Ons advies is gratis!
Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Accommodatie

Alle accommodaties in Portico di Romagna zijn rustig gelegen en op loopafstand van de school.
Er zijn voldoende parkeerplaatsen, maar het is eventueel mogelijk om een garage te huren (alleen niet echt nodig!).

Je verblijft op basis van halfpension in een kamer met eigen badkamer en gratis wifi in het hele hotel. Er zijn 1-persoons-, 2-persoons- en 3-persoonskamers. Is een aanrader!
Degenen die zich iets meer luxe kunnen veroorloven en zich culinair willen laten verwennen, raden wij aan voor het Hotel/restaurant “Al Vecchio Convento” te kiezen en dan met halfpension (ontbijt en diner)!
Dit is een uitstekend ***hotel (en albergo diffuso) gehuisvest in een 19e-eeuws pand, dat in het verleden toebehoorde aan één van de oudste lokale families. Het gebouw heeft zijn originele karakteristieken behouden, terwijl het tevens is voorzien van moderne faciliteiten. Het beschikt over een kleine tuin met een veranda en zitjes, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het riviertje in het dal.
Het hotel beschikt over gratis wifi voor de gasten (ook in de kamers)!
De kamers zijn op traditioneel Toscaanse wijze ingericht en hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet. De directie, de familie Cameli, van dit familiehotel is zeer hartelijk en behulpzaam en geheel overeenkomstig de traditie bereidt de kok de meest smaakvolle gerechten van seizoensproducten. Het diner is een 4-gangen diner. Ook het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid en gevarieerd, ook voor Nederlandse begrippen.
De keuken van het hotel is beroemd in Italië en het hotel is vermeld in de Michelin gids en de Karen Brown Guide.
prijzen per persoon 1-pers.kamer 2-pers.kamer
1 week (6 nachten met halfpension) 552 462
2 weken (13 nachten met halfpension) 1196 1001
N.B.

Prijzen zijn inclusief diner op dag van aankomst en ontbijt op dag van vertrek. Prijzen zijn exclusief dranken.
Extra nacht obv halfpension in 1-pers.kamer: € 92.
Extra nacht obv halfpension in 2-pers.kamer: € 77 p.p.

Je kunt ook een zelfstandig appartement voor 1-4 personen boeken in Portico di Romagna.
Een appartement bestaat uit slaapkamer(s), keuken/ woonkamer, badkamer. Verder is er een tv en wasmachine aanwezig.
Bij de prijs zijn inbegrepen: bedlinnen en handdoeken (verschoning 1x per week).
Eindschoonmaak per appartement: € 30 (ter plekke te voldoen).
Grotere appartementen zijn op aanvraag.
prijzen per persoon 1-pers.kamer 2-pers.kamer
1 week (6 nachten) 420 270
2 weken (13 nachten) 910 585
N.B.

Extra nacht 1-pers.kamer: € 70.
Extra nacht 2-pers.kamer: € 45 p.p.

Aankomst/vertrek

Aankomst is op zondag na 14 uur en vertrek op zaterdag voor 10 uur. Eventueel één dag eerder aankomen of vertrekken is op aanvraag.

Bekijk een video over het hotel en inwoners van Portico

Activiteiten

Op de eerste zondag van aankomst organiseert de school meestal een diner in het restaurant “Al Vecchio Convento” ter kennismaking (tegen betaling voor degenen die geen halfpension in hotel geboekt hebben). Verder worden er ook wekelijks kooklessen georganiseerd en kunnen er op verzoek culturele cursussen gegeven worden.
Je kunt ook schilder- en tekencursussen boeken of trekkingtochten met een gids.
In samenwerking met hotel Al Vecchio Convento organiseert de school excursies met eigen busje naar Forlí (35 km), Ravenna, Brisighella, Faenza, Castrocaro en Terra del Sole, Cervia en de Adriatische kust (65 km), Bologna, Florence, de watervallen van “Acquacheta” (beschreven door Dante in de “Divina Commedia”) in het Nationaal Park vlakbij, bezoeken aan keramiekatelier, wijnproeverij en zwemmen bij de waterval in Portico of in de omgeving. Bij Portico kun je de kleinste vulkaan van Italië bezoeken.
De school heeft een “Book sharing centrum” opgezet waar iedereen vrij binnen kan lopen, boeken kan lezen of lenen en verder is het een ontmoetingsplek om andere mensen te ontmoeten.
De school organiseert feestjes met buffet en muziek & dans in de tuin van het hotel of in de straatjes van Portico samen met de lokale bevolking van alle leeftijden.
Bekijk de video van de georganiseerde excursies.

Festivals en folkloristische feesten in Portico en omgeving:
ca. 10/11 juli Chef sotto al Portico: chefkoks uit vele landen koken op straat in de borgo van Portico en op vrijdagmiddag kookdemonstraties!
Zaterdag eind juli: Portico Hills Blues festival, in het parkje van Portico di Romagna.
Begin augustus: Sagra della Tagliatella, in het parkje van Portico di Romagna.
15 augustus: Ferragosto Preistorico (mascherato), feest in het parkje van Portico di Romagna.
Settimane Portichesi: grote zomerfestivals van half juli tot half augustus in Portico, Bocconi en San Benedetto.
Festa Medioevale: feest in juli (om het jaar), waarbij Portico wordt omgetoverd tot middeleeuws dorp met banket…
Sagra dei Frutti del Sottobosco e dell’Artigianato artistico: folkloristisch oogstfeest in Portico in het 2e weekend van oktober (10 oktober 2021) met culinaire specialiteiten uit de streek.
Festa del Falò: in Rocca San Casciano half maart, volgens middeleeuwse traditie met carnaval, vuren en vuurwerk.
Il Palio di S. Reparata: begin september in Terra del Sole, feest met middeleeuwse kostuums en paardenraces.

Vervoer

Hoe is Portico di Romagna te bereiken

Je moet zelf je reis naar Italië regelen, hieronder enkele adviezen.
Het dichtstbijzijnde vliegveld is G. Marconi in Bologna.
Neem vervolgens in Bologna de trein naar Forlì (ca. 40 min) en dan de bus van Forli naar Portico.

 • per vliegtuig
  Met Transavia en Ryanair kun je rechtstreeks naar Bologna vliegen vanaf Eindhoven en met Ryanair van Düsseldorf (Weeze), Brussel (Charleroi) en Keulen.
  Je kunt KLM of Alitalia vanaf Amsterdam naar Bologna vliegen of met Brussels Airlines vanaf Brussel.
  Bus van Forlì naar Portico (buslijn 127): vanaf het bustation voor het station van Forlì vertrekken de bussen naar Portico (ca. 1 uur). Op zondag rijden er minder bussen en dan adviseren wij de gratis transfer! Check hier de Bustijden van bus 127 van Forlì naar Portico di Romagna (buskaartje kost ca. € 4).
 • per auto
  1354 km vanaf Utrecht.
 • per trein
  NS internationale treinenItaliaanse SpoorwegenTreinreiswinkel.
Transfer

De school biedt een GRATIS ophaalservice aan vanaf het station in Forlì op elke zondag om 17 uur vanaf het treinstation (ontmoetingspunt buiten voor de hoofdingang van het station).
Deze transfer moet vooraf gereserveerd worden!

Verder biedt de school betaalde transfers aan naar Portico van/naar het vliegveld of station in:
Forlí: € 60 per enkele reis (voor 1-3 personen)
Bologna: € 190 per enkele reis (voor 1-3 personen)

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa