al 34 jaar de Italië specialist

Een week met Donatello

Donatello en de Renaissance: wandelingen met Monica Gentili

Na het grote succes van vorig jaar met de cursus gewijd aan Dante heeft de Scuola Leonardo da Vinci van Florence besloten om dit jaar weer een verrassing voor te organiseren: “Een week met Donatello”.
In de lente van 2022 zullen namelijk meer dan 130 werken uit de hele wereld naar Florence komen om de meester der meesters te eren: Donato di Niccolò di Betto Bardi, beter bekend als Donatello.

Cursusweek

Ter gelegenheid van 2 unieke tentoonstellingen over Donatello en de Renaissance, die dit voorjaar in Florence worden geopend, organiseert de school in Florence een week met kunst en Italiaanse taal, die niet alleen is gewijd aan de grote innovatieve beeldhouwer, maar ook aan de kunstenaars die hebben bijgedragen aan de vernieuwing van de beeldende kunst: Brunelleschi, Masaccio, Raffaello en Michelangelo.

Het programma omvat een standaard taalcursus Italiaans van maandag t/m vrijdag met elke dag kunstgeschiedenis rondleidingen en bezoeken.
De Italiaanse lessen vinden in de ochtend plaats van 9.00 tot 12.15 uur.

In de middag neemt Monica je mee op een rondleiding door de Musea van Florence om je te laten zien hoe Donatello de moderne kunst heeft geïnspireerd.
Je zult ook de stad Padua bezoeken, waar eerst Giotto en vervolgens Donatello hun meesterwerken achterlieten.
En zoals altijd wordt de week met Donatello afgesloten met een goed diner samen in een typisch Toscaans restaurant.

Data

van 13 t/m 17 juni 2022

Niveau

Minimaal A2 niveau van Italiaans aanbevolen om aan deze cursusweek te kunnen deelnemen.

Monica kunstbezoeken Florence
lerares Monica tijdens rondleiding

Prijs

Totaal* € 515 (cursus Italiaans + kunstprogramma)
*exclusief € 70 inschrijfgeld

Programma

Programma per dag
1- Ochtend: cursus Italiaans
1- Middag: bezoek aan Chiesa di San Lorenzo met Donatello’s graftombe
2- Ochtend: cursus Italiaans
2- Middag: bezoek Bargello Museum, “Donatello, il Rinascimento” tentoonstelling
3- Ochtend: cursus Italiaans
3- Middag: bezoek Palazzo Strozzi, “Donatello, il Rinascimento” tentoonstelling
4- Dagexcursie naar Padova: Chiesa Sant’Antonio en Cappella degli Scrovegni
5- Ochtend: cursus Italiaans
5- Middag: bezoek Museum Opera del Duomo
5- Avond: afscheidsdiner in typisch Toscaans restaurant
Middeleeuws diner Florence
Afscheidsdiner in Florence
Bekijk Video van Monica die vertelt over de week met Donatello

Vragen?

Bel 06 53 47 48 63 of mail info@italstudio.nl

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa