tussenjaar Rome, Milaan, Florence
al 34 jaar de Italië specialist

Tussenjaar Italiaans – Gap year Italië?

Wat ga jij doen na je eindexamen of studie?

Weet je nog niet wat je wilt doen na de middelbare school? Of ben je gestopt met je studie en denk je er over om een tussenjaar te besteden aan iets nuttigs? Dan is een tussenjaar Italiaans in Italië om de taal te studeren of een kortere cursus Italiaans een prima idee. Is Italië zonder twijfel jouw vakantiebestemming numero uno? Dan is een tussenjaar in Italië wat voor jou! ITALSTUDIO organiseert al 31 jaar taalreizen naar Italië en heeft een uitgebreid aanbod voor jou klaar staan. Aangezien ons aanbod vrij ruim is, vind je het waarschijnlijk fijn om even te bellen 06 53 47 48 63 of te mailen info@italstudio.nl over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden. 

Gap Year Italiaans leren in Italië

Een Gap Year ofwel tussenjaar kan je volgen aan de Scuola Leonardo da Vinci in RomeFlorenceMilaan. De Scuola Leonardo da Vinci is een internationale school met ruim 40 jaar ervaring in taalonderwijs aan studenten uit ruim 50 verschillende landen.

Gap Semester Italiaans leren in Italië

Een Gap Semester is een verkort programma van 18 weken en dit kan je ook volgen aan de Scuola Leonardo da Vinci in RomeFlorenceMilaan. Naast de taallessen krijg je ook 20 cultuurlessen en examenvoorbereiding en sluit je de periode af met een taalexamen (met taaldiploma). 

Een tussenjaar Italiaans is behalve ontzettend leerzaam ook heel erg gezellig! Je leert nieuwe (internationale) vrienden kennen die de gezamenlijke passie voor de Italiaanse taal met je delen. Het zal niet de eerste keer zijn dat cursisten elkaar na de taalcursus Italiaans nog opzoeken in elkaars eigen land. De leuke steden bieden naast dit programma ook nog veel meer. Je kan namelijk tijdens je taalreis de stad leren kennen en de omgeving er om heen.

Inhoud van het Gap Year

Een Gap Year, ook wel tussenjaar genoemd duurt normaal 8 maanden (er bestaan ook kortere varianten, vraag naar de mogelijkheden). Het vergroot je carrièrekansen aanzienlijk als je naast je moedertaal ook een andere taal goed beheerst. Je leert de Italiaanse taal in 8 maanden perfect spreken en je krijgt inzicht in de Italiaanse cultuur en maatschappij, omdat je er midden in zit. Bij Scuola Leonardo da Vinci werken ze met kleine groepen van max 14 studenten zodat je veel begeleiding krijgt.

Een tussenjaar Italiaans bestaat uit 3 blokken:

  • Taalblok (480 lessen)
  • Cultuurblok (80 lessen)
  • Eindproject (10 lessen)

Je sluit het studiejaar Italiaans af met een taalexamen op DALI-niveau. Doe je goed je best dan is niveau C1 van het Europees Taalportfolio goed haalbaar.

Je kunt het tussenjaar 3x per jaar starten in september, januari en mei!
Ook kun je enkele maanden gaan, kies zelf hoe lang je gaat!

Meer weten over Gap Year of Gap Semester? Ga naar het Tussenjaar.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa