tussenjaar Rome, Milaan, Florence
al 34 jaar de Italië specialist

Een tussenjaar? Ga naar Italië!

Ben je net geslaagd of afgestudeerd? Dan heb je nu de tijd om jezelf te ontdekken en je grenzen te verleggen. Een taalreis naar Italië is de ideale invulling van een tussenjaar, want je leert niet alleen de Italiaanse taal en cultuur, maar je wordt ook volledig ondergedompeld in het Italiaanse leven en het is een uitstekende manier om internationale vrienden te maken. Omdat je het programma kunt afsluiten met een officieel taaldiploma, vergroot een taalstudie in het buitenland ook je carrièrekansen.
Kortom een onvergetelijke ervaring!

Waarom in Italië?

Een taalstudie in Italië biedt je de gelegenheid het prachtige cultureel erfgoed van Italië te leren kennen. Italianen zijn van nature vriendelijk en gastvrij, waardoor je gemakkelijk contact met hen maakt en je je snel thuis voelt. De verrukkelijke Italiaanse keuken is natuurlijk een prettige bijkomstigheid!

Wat is een Gap year/ academisch jaar?

Wil je echt vloeiend Italiaans leren, dan adviseren we een “academisch jaar” van 8 maanden aan de taalscholen in Rome, Milaan en Florence.
Dit is een studieprogramma van 32 lesweken voor internationale studenten, waarbij je de Italiaanse taal perfect leert spreken, lezen en schrijven inclusief de voorbereiding voor een taalexamen (met officieel taaldiploma). Daarnaast volg je ook cultuurvakken zoals Italiaanse geschiedenis, cultuur, mode, design, kunstgeschiedenis, literatuur en actualiteiten.

Wat is een Gap semester

Een gap semester is een programma van 18 lesweken in Rome, Milaan en Florence, bestaande uit 16 weken taalonderwijs inclusief examenvoorbereiding (met officieel taaldiploma) en 2 weken extra cultuurvakken.

Lesmethode

Je leert de Italiaanse taal volgens de “communicatieve lesmethode”, d.w.z. dat je voortdurend gestimuleerd wordt zelf te spreken en het zojuist geleerde meteen in praktijk te brengen. Naast studiemateriaal met praktische opdrachten en oefeningen wordt ook gebruik gemaakt van kranten, tijdschriften, rolspellen, spelletjes en audiovisueel materiaal, waardoor de lessen afwisselend en levendig blijven.
Aan het einde van elk niveau wordt een schriftelijke toets afgenomen om te beoordelen of je de lesstof beheerst. Indien nodig wordt aanvullende ondersteuning aangeboden.

Taalexamens en diploma’s

De tussenjaarprogramma’s worden altijd afgesloten met een examenvoorbereidingscursus en taalexamen, zodat je de cursus afrondt met een taaldiploma.

Vrijetijdsprogramma

Naast het taalonderwijs bieden de taalscholen een sociaal- en vrijetijdsprogramma, zoals uitstapjes, lezingen, gratis (kunstgeschiedenis) rondleidingen, film- en muziekavonden. Deze activiteiten stellen je in de gelegenheid om kennis te maken met de Italiaanse cultuur en leefgewoonten en ook om je medestudenten beter te leren kennen.

Lees over een persoolijke ervaring

Lees in deze blog over de ervaring van Marvin, die zijn droom volgde en in Florence een half jaar Italiaans studeerde.

Eindexamengarantie

Wacht niet met aanmelden tot na je eindexamenuitslagen, want bij Italstudio heb je een eindexamengarantie: bij aanmelding voor een Gap year of Gap semester kun je kosteloos annuleren, als je zakt voor het eindexamen van de middelbare school, zie algemene voorwaarden.

Gratis en persoonlijk advies?

Wij beantwoorden graag al je vragen per telefoon 06-53 47 48 63 of e-mail info@italstudio.nl. Ook kun je een afspraak maken om langs te komen, zie contact.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa