In september heb ik een week doorgebracht in de school van Maria. Voor mijn aankomst was er al gecommuniceerd via email en whatsapp. Ik werd zoals afgesproken afgehaald op de luchthaven. De ontvangst was aller hartelijkst.
Door de covid situatie is het voor Maria niet evident haar agenda te plannen. Omdat ik gekozen had voor 10 uur individuele lessen en 2 wandelingen door Lecce, hebben we onmiddellijk de mogelijkheden besproken. Ik heb me met plezier aangepast aan de planning van Maria. Ik volg al meer dan 10 jaar Italiaanse les en kan zeggen dat Maria één van de beste leraars is die ik al heb gehad. De thema’s werden op voorhand besproken, na de les kreeg ik nog wat extra oefeningen die dan in de daarop volgende les werden gecorrigeerd. De lessen zijn intens, zoals ik het liefste heb. Ik verbleef op het appartement/school van Maria, ik heb dus uitsluitend Italiaans gesproken.
De kamer was zeer ruim en van de keuken en living kon ik gebruik maken als ik wou.
Ik kreeg veel informatie over Lecce en de rest van Puglia. De wandelingen door Lecce waren zeer aangenaam, met net genoeg informatie.
Maria heeft nog een tweede kamer die ze verhuurt, ik moest de badkamer met deze gasten delen. Veel hangt af van wie er op dat moment verblijft. Het is niet evident om op je 66ste het sanitair te delen, maar het heeft me weinig gestoord.
Er is ook een hondje, Margot, zéér aanwezig, tot mijn grote vreugde. Maar niet-honden vrienden zoeken beter een kamer in Lecce, buiten de school.
Het appartement/school ligt vlak bij het oude centrum van Lecce, het is hier zeer aangenaam vertoeven. Zeker voor herhaling vatbaar.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa