Ik heb – wederom dankzij de tussenkomst van Italstudio – een heerlijke tijd in Alghero beleefd.
De taalschool is erg kleinschalig en dat betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht. Ik kwam terecht in een groep van slechts 2 studenten en het geboden onderwijs sloot prima bij ons niveau aan. Dagelijks hadden we 1,5 uur grammatica en 1,5 uur conversatieles. Tijdens die conversatielessen vormde aandacht voor de Sardijnse cultuur een belangrijke component aan de hand van teksten en beeldfragmenten. Dit was echt een verrijking van mijn verblijf op Sardinië. Als punt van verbetering zou de taalschool zich kunnen voornemen om de grammaticalessen en de conversatielessen iets beter op elkaar af te stemmen, zodat de geleerde grammatica ook echt wordt toegepast en ingesleten.
Opmerking Italstudio: Bedankt, wij hebben dit punt van verbetering aan de taalschool doorgegeven, want is zeker belangrijk.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa