Voor de 9e keer waren wij, vier vriendinnen, op zoek naar een leuke plek voor een cursus van een week. Onze keus viel op Chiavari omdat de school Nel Blu ook (semi)privé lessen organiseerde. Bovendien vertelde Italstudio ons dat Chiavari een rustig, niet al te toeristisch stadje was, aan de Ligurische kust en met goede treinverbindingen vanaf Genua. Nel Blu heeft sinds de coronaperiode geen fysieke school meer, maar dat was geen probleem.
Ons appartement bood genoeg ruimte voor les met drie personen (één van ons groepje had voor privéles gekozen). De lessen waren onderverdeeld in twee blokken, van 9-11 en van 11-13 uur. Wij hadden les van Carla tijdens het eerste en van Elisa tijdens het tweede blok. Beiden waren erg enthousiast en hun lessen waren altijd goed voorbereid, gevarieerd, leerzaam en ontspannen. De nadruk lag voor ons op conversatie en uitspraak, maar aan de hand van teksten, video/film en luisterfragmenten kwam ook wel de grammatica aan de orde.
Bij aanvang van de eerste les kwam Manuela, directrice van Nel Blu, mee om kennis te maken, en ook aan het eind van de laatste les (foccaccia con capuccino) kwam zij ons uitzwaaien.
Ons appartement lag midden in het oude centrum zodat we alles te voet konden bereiken, de restaurantjes, winkels, strand en station. Al met al Chiavari heeft ons erg verrast, in positieve zin!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa