Zaterdagavond ben ik teruggekomen uit Salerno en ik wil je even laten weten dat ik daar 2 geweldige weken heb doorgebracht. Het was boven alle verwachtingen.
Heerlijk zomerweer en een school met alleen maar aardige mensen die de hele dag bezig zijn om alles zo goed mogelijk te regelen. Petje af.
Ik voelde me er direct thuis en het was oergezellig. Ook het middagprogramma was perfect. Leuk programma met veel variatie.
Ik zat in een klas met veel verschillende nationaliteiten en dat maakt het nog leuker, omdat ieder zo zijn eigen verhaal te vertellen heeft over zijn/haar land met alle bijkomende eigenaardigheden. Zo waren er buiten mijzelf nog 2 Braziliaanse, 1 Duitse, 3 Zwitsers, 1 Finse en 1 Zweed.
Tijdens het middagprogramma kwam ik dan weer in contact met mensen uit andere klassen en zo vormde zich vanzelf een leuk groepje dat gezellig met elkaar optrok en met elkaar uit eten ging.
Op 1 dag na hadden we iedere dag stralend zomerweer. Precies op die ene regenachtige dag was onze excursie naar Paestum.
Totaal doorweekt hebben we daar rondgelopen en we vonden het geweldig ondanks de natte kleren, de vertraging van de trein op de heen- en de terugweg en het onverwachte stilstaan (ca. 15 min.) van de trein ergens midden in de ‘jungle’. Iedereen nam het voor lief en de goede stemming heeft er niet onder geleden.
Natuurlijk is er altijd wel iemand die de sfeer probeert te bederven door veel te klagen en te mopperen, maar daar heeft niemand zich iets van aangetrokken.
De twee weken in Salerno zijn omgevlogen. Het was er fantastisch en ik ben vast van plan om weer terug te gaan en dan nog 1 of 2 weken langer. Wie weet.
Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de perfecte voorbereiding van mijn reis naar Salerno en ik hoop heel gauw weer een keer gebruik te kunnen maken van de diensten van Italstudio.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa