Automatische concepten

Het was een mooie ervaring in Verona.
Ik werd de eerste dag eerst apart genomen en er werd een een kwartiertje met me gesproken om te kijken op welk niveau ik zat, en vervolgens in de les geplaatst. Dat was inderdaad het goede niveau voor mij (A2).
Het niveau van lesgeven vond ik erg goed en gedegen, en tegelijkertijd ook ingaand op de dingen die ons bezig hielden, b.v. gewoontes van de Italianen etc. Er werden ook best veel persoonlijke dingen gedeeld.
De eerste twee uren waren grammatica, daarna 2 uur conversatie. Het leek allemaal wat schools, maar het werd gebracht met een speelsheid die iedereen enthousiast maakte. We hadden een erg leuke klas van 3-5 personen.
De ‘corso culturale’, 2 x per week, was erg interessant en heeft ons veel interessante tips gegeven.
De eerste week vond ik erg vermoeiend, de tweede week was veel beter te doen, het Italiaans werd veel vertrouwder en makkelijker om te verstaan en te spreken.
Samenvattend: ondergedompeld in het Italiaans en op een goede en prettige manier les gekregen. Ik heb hier van genoten!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa