Automatische concepten

Afgelopen oktober heb ik een week de taalschool in Lucca bezocht. Wát een fantastische ervaring. Werkelijk in alle opzichten.
De kennismaking voelde al meteen als een warm bad en ik werd hartelijk ontvangen. Het is bijzonder om te ervaren dat alle medewerkers van de school op een hele plezierige manier contact met je maken waardoor je je snel op je gemak voelt.

Één van de docenten heeft bij aanvang een kort gesprek met je om te bepalen welke groep het beste aansluit bij jouw kennisniveau. Daarna maak je op een ongedwongen manier kennis met je medecursisten en docent voor die week. In mijn geval Maddalena die ons gedurende de week met veel enthousiasme in de Italiaanse taal onderdompelde. Ik was aangenaam verrast dat de cursisten inderdaad uit diverse werelddelen afkomstig zijn: Japan, Indonesië, Zuid-Afrika, Noorwegen, Ierland, Israël, Duitsland.
Kortom, de informatie van Italstudio’s en de school in Lucca hebben inderdaad geen mooie verkooppraat maar geven aan wat de realiteit is.

Zelf had ik gekozen voor een combinatie van lessen in de ochtend in combinatie met een Cultureel/ Gastronomisch programma: Pane, Vino e Lingua! Mooie fattoria bezocht, goede wijnen geproefd, kennis van olijfoliën opgedaan en heerlijk gegeten!

Een heerlijke week gehad en bovendien is de genoemde optie van Albergo Piccolo Puccini heel fijn. Een prima kamer, personeel erg klantgericht en inspelend op de reden van mijn bezoek!
Lucca was al een fijne plek, maar deze ervaringen hebben het een gouden randje gegeven!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa