Automatische concepten

Ik ben 2 weken in Viareggio geweest voor een taalcursus bij Scuola Giacomo Puccini, een partnerschool van Leonardo da Vinci. De school in Viareggio is een gezellige school, niet heel erg groot. Eerst had ik 1,5 uur grammatica en na de pauze nog 1,5 uur conversatie. Tijdens de conversatielessen hebben we ook een paar keer een spel gespeeld “Italia & Gli Italiani”, een heel leuk spel met vragen over Italië in verschillende categorieën over vroeger en nu.
Voor wat betreft de activiteiten die werden niet veel door de school georganiseerd, misschien dat het te maken had met het feit dat het nog geen zomer is en de school pas begin april open was gegaan, maar er was 1x per week een activiteit.
De school in Viareggio ligt heel dicht bij de boulevard en het strand, dus ik ging elke middag wel even naar de boulevard voor een ijsje of even op het strand kijken. Het was nog te koud om echt op het strand te gaan liggen, maar een wandeling over de boulevard was ook altijd wel leuk. Ik had een fiets gehuurd, zodat ik ook wat langere tochtjes kon maken. Langs de hele boulevard is een goed geasfalteerd fietspad, dus prima om een eind naar dorpjes verderop te fietsen.
Voor wat betreft de accommodatie had ik gastgezin geboekt en dat is me heel goed bevallen. Ik zat in een gezellig gezin met 4 jonge kinderen in een prachtig huis op nog geen 10 minuten lopen van de school.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa