Automatische concepten

In februari jl. heb ik twee weken Italiaanse les gevolgd in Ascoli Piceno, een plezierige ervaring!

Met een medestudent uit Zwitserland hadden wij elke ochtend drie uur les in verband met de kleine bezetting. Qua niveau zaten we op hetzelfde level en er was veel persoonlijke aandacht door de docenten.

Ik woonde de eerste week intern bij Daniela, de secretaresse van de school. Een prima kamer, goed eten en wat prettig was op 1 minuut loopafstand van de school. Door intern te zijn wordt je gedwongen om ook tijdens het eten Italiaans te spreken en wanneer het te moeilijk werd kon er even Engels worden gesproken.

Naast de lessen werd er door de directrice van de school een rondleiding verzorgd door Ascoli Piceno met daarbij een goede toelichting over de historie van de stad. Ook gaf zij een bijzonder levendige literatuurles over het ontstaan van de Italiaanse taal en de grote rol hierin van Dante Alighieri.

Daarnaast heeft Daniela ons een kookles gegeven waarin we leerden ravioli te maken. Dit wordt als service van de school, gratis, naast de lessen aangeboden. Kortom een heel mooie ervaring zo in februari in Italië.

Met hartelijke dank aan Italstudio!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa