Ik had al twee korte Interieur design cursussen in Amsterdam gevolgd toen ik in een tijdschrift een advertentie zag voor een zomercursus in Milaan aan de Nuova Accademia di Belle Arti (NABA).
Het was een combi van 2 weken Italiaans leren en 2 weken introduction in Interior Design. Leek mij leuk, maar ja, ik ben al over de 30. De twijfels sloegen meteen toe, zou ik niet de oudste zijn? Waar moet ik slapen? Wil ik dit wel?
Ik kan je vertellen: ik was de oudste van de klas, ging opeens weer op kamers en weer terug naar summerschool. Maar het was het allemaal waard. En ik heb een toptijd gehad! Ik heb 2 weken Italiaans geleerd op Scuola Leonardo da Vinci. Alles is in het Italiaans, zodat je meteen mee moet doen. De docenten hebben engelengeduld en zijn ontzettend behulpzaam.
Daarna ging ik meteen door voor 4 wkn interior design op NABA. Italstudio heeft alles geregeld en het enige dat ik hoefde te doen was mijn koffer pakken en een ticket regelen. Tussen mijn medestudiegenoten van begin twintigers uit onder andere Brazilië, Griekenland, Thailand, India en Taiwan heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Oh ja en natuurlijk heb ik een heleboel geleerd.
En ontzettend lekker gegeten in NABAR, de kantine waar ik ook liters cappuccino freddo heb gedronken. Als ik tien jaar jonger was, was ik volgend jaar terug gegaan om een bachelor aan NABA te doen. Net als een paar van mijn medestudenten nu wel gaan doen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa