Raymond Haamberg

Ik heb – wederom dankzij de tussenkomst van Italstudio – een heerlijke tijd in Alghero beleefd.
De taalschool is erg kleinschalig en dat betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht. Ik kwam terecht in een groep van slechts 2 studenten en het geboden onderwijs sloot prima bij ons niveau aan. Dagelijks hadden we 1,5 uur grammatica en 1,5 uur conversatieles. Tijdens die conversatielessen vormde aandacht voor de Sardijnse cultuur een belangrijke component aan de hand van teksten en beeldfragmenten. Dit was echt een verrijking van mijn verblijf op Sardinië. Als punt van verbetering zou de taalschool zich kunnen voornemen om de grammaticalessen en de conversatielessen iets beter op elkaar af te stemmen, zodat de geleerde grammatica ook echt wordt toegepast en ingesleten.
Opmerking Italstudio: Bedankt, wij hebben dit punt van verbetering aan de taalschool doorgegeven, want is zeker belangrijk.

Frans Reijnders

Van 29 april t/m 3 mei 2019 heb ik een cursus gevolgd bij het Instituut Pintadera in Alghero, Sardinië.
Vanwege het laagseizoen was mijn klasje klein, twee personen met ongeveer dezelfde leeftijd en niveau.

Er werd op een hoog en professioneel niveau les gegeven. Prima docenten! De grammaticalessen en de conversatielessen sloten goed op elkaar aan en waren gebaseerd op de resultaten van de toets.

Alghero is een prachtige stad met een gezellige sfeer. Via de school hebben we een mooi appartement kunnen huren in het historisch centrum.
Kortom: Alghero, een aanrader en goed te combineren met een week extra op Sardinië.

Koen Pelgrims

Alles is perfect verlopen in Alghero. De ontvangst, sfeer en begeleiding op de school was uitstekend en zeer hartelijk.
De kwaliteit en motivatie van de lesgevers is uitstekend, het zijn zonder meer professionals. Er is dus zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ook de informatievoorziening en afhandeling van Italstudio is uitstekend, jullie reageren zeer snel op vragen en opmerkingen.
Men had ons getest en mij op B2 niveau geschat en ingedeeld. Dat klopt precies, het is het niveau dat ik op de taalschool in Leuven heb. De lesmethode van de school goed is uitstekend en de leraren zijn zeer professioneel in hun aanpak en methodes.
Ik had een leuk ingericht appartementje (casa Cavour) dat beantwoordde aan mijn verwachtingen.

Caroline van ‘t Wout

Net thuis van een geweldige taalreis van vier weken in Alghero. De school Pintadera is een kleine school en de lessen die gegeven worden zijn erg leerzaam. Ik heb een hele leuke tijd gehad mede door de mensen die op die school werken. Ze zijn behulpzaam, vriendelijk en heel gastvrij. Ik had een eigen appartement midden in het centrum en dat is zeer aan te raden. Overal dichtbij zodat je ’s avonds ook nog gewoon het centrum in kan en niet ver hoeft te lopen in het donker.
Alghero zelf is ook prachtig. Vier weken daar was zelfs te kort, ik had nog wel langer kunnen blijven. De omgeving is prachtig en je kan er van alles doen. Ik heb zelf o.a. een keer een auto gehuurd, surfles genomen, een boottocht gemaakt en ik ben naar ‘grotte di Nettuno’ geweest. Ook het strand ‘la Pelosa’ in Stintino is geweldig! Zo mooi,zo blauw…het leek wel een tropisch eiland! Kortom,een onvergetelijke taalreis en als je gaat……wil je er het liefst nooit meer weg!

Otilia Cevat

Wij, Jannie, Leny en ikzelf, zijn op 29 augustus j.l. op weg gegaan naar Alghero. Het was geen probleem om het appartement wat wij via Italstudio hadden gehuurd, van zondag tot zaterdag, een dag extra te huren. Het was allemaal prima in orde we konden het vrij snel vinden daar de bus van het vliegveld bijna voor de deur stopt. De eigenaar van het appartement heette ons welkom en had tot onze zeer aangename verrassing de koelkast met melk, vruchtensap, speciaal brood en een schotel met allerlei hapjes uit Sardinië neergezet.
De school is ons zeer goed bevallen. De lerares legde heel goed en duidelijk de grammatica uit en in de middag was er een leraar welke met de groep ging converseren over praktische problemen zoals het kopen van bus/trein etc.-tickets, de vertrektijden en kloktijden. Daarbij vertelde hij ons van de geschiedenis van Sardinië en met name van Alghero. Weer een andere lerares ging met onze groep op excursie in de oude stad om ons te wijzen (in het Italiaans) op de vele invloeden van het eiland Sardinië.
Verder hebben we een wijnproeverij gehad en een rondleiding bij een kaasmakerij. Het bijwonen van een concert. De leerkrachten doen ontzettend hun best om het iedereen naar de zin te maken en je moet er zelf ook open voor staan. De groepjes zijn heel klein zodat je allemaal aan de beurt komt en als je niveau te hoog is, wordt je meteen naar een andere groep overgeplaatst.
Ik ga zeker volgend jaar weer terug naar Alghero!

Rianne

De school is goed georganiseerd, de 2 dames die de school runnen zijn enthousiast, goed bereikbaar en erg hulpvaardig met alles. Er worden veel activiteiten georganiseerd, vooral de zeiltocht (van 14-20 uur inclusief aperitief en kleine hapjes) is heel populair en ook leuk, gezellig en bijzonder. Elke maandag een aperitief bij een leuke bar (tegen betaling) zodat iedereen elkaar kan leren kennen, is ook leuk.
De cursus was goed, omdat het een kleine school is, is het niveau van een klas (3 niveaus in totaal) wel heel erg divers, dat is ook voor de docenten soms lastig. Omdat het voor mij vooral vakantie was, heeft mij dat absoluut niet gestoord, maar als je de taal op korte termijn snel en efficiënt moet leren kan ik me voorstellen dat dat soms frustreert.
De school heeft leuke en enthousiaste docenten. Ik vind dat zij (Sardijnen in het algemeen) ook erg ‘mooi’ en goed verstaanbaar Italiaans spreken, wat fijn is omdat je daardoor sneller goed kan luisteren en begrijpt wat er gezegd wordt. We hadden een heel fijn en best cool appartement op piazza Civica.
Al met al is Sardinië misschien niet de goedkoopste plek om op vakantie te gaan en Pintadera niet de goedkoopste school, maar ik ben echt erg enthousiast!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa