Marie-Anne Cornand

Als zestigplusser heb ik mijn beroepsactiviteit gestopt op 31/8/2020.
Meer dan 40 jaar heb ik altijd zeer graag gewerkt en was ik dan ook echt bang om in een zwart gat te vallen na de stopzetting!
Via Italstudio kon ik, vanaf oktober 2020 en vanuit Gent, online Italiaanse lessen volgen (midden in de corona-periode) bij Monica van Belvedere. Een echte aanrader en een fantastische ervaring!
Mi piace molto molto molto.
Hartelijk dank ook hiervoor aan Ingrid van Italstudio.
Monica is een zeer goede en enthousiaste docente, die ook zeer geduldig is en les geeft op een leuke wijze. Zij lokt het praten uit (zoals reeds gezegd door andere studenten) en ook dat is zeer leuk. De lat en het tempo liggen hoog, maar ik vraag niet beter.
Zij geeft ook wekelijks huiswerkopgaven, hetgeen zeker nodig is om de moeilijke materie nog beter onder de knie te krijgen. Dank zij Monica kan ik het Italiaans al beter lezen en begrijpen.
Conversatie is moeilijker maar zal wel volgen.
Ook de Italiaanse recepten, die Monica mij doormailt, zijn geweldig leuk voor een gepensioneerde fan van Italië die niet graag kookt maar toch Italiaans wenst te eten!
Sinds oktober 2020 ga ik werkelijk wekelijks, in gedachte, naar Italië en dat is een super ervaring.

Martine Van de Voorde

De samenwerking met Italstudio was perfect. Duidelijk en volledig volgens mijn verwachtingen. Aanrader!
Vorig jaar had ik een taalvakantie bij EF geboekt en dat was onder mijn verwachtingen gebleven. Weinig opgestoken.

Lerares Monica: heel fijne dame! Ook zij gaf me een relaxt gevoel. Zij is een uitstekende taallerares. Ze legt alles duidelijk uit, heeft een fijne manier van lesgeven. Echt perfect!
Ik heb enorm veel van haar opgestoken. De lessen waren intens: 4-5 uur per dag gedurende 4 dagen + in de namiddag ‘compito’. Maar zo nuttig. TOP!!

Roos Eendebak

De informatievoorziening en afhandeling van Italstudio is goed verlopen.
Monica is een goede lerares, geeft goed en efficiënt les. Het is ook prettig dat ze de Nederlandse taal machtig is, zodat als het echt nodig was even toelichting in het Nederlands gegeven kon worden.
En ik heb genoten van Le Marche, fantastisch stukje Italië!

Mariet Jonkers

In september was ik een week te gast in een hotel in Morro d’Alba. ’s Morgens kreeg ik les van Monica, samen met drie andere cursisten. ’s Middags vaak lui aan het zwembad, de temperatuur was dagelijks nog boven de dertig graden.
Je bent een week intensief met de Italiaanse taal bezig, heerlijk, maar soms ook pittig. Monica geeft op een plezierige en duidelijke manier les. En ook met allerlei vragen over de omgeving kun je bij haar terecht. Al met al was het een leerzame én ontspannende week, zeker voor herhaling vatbaar.

Alexandra van Bemmel

De lessen van Monica waren zeer goed en fundamenteel. Er zat een hele goede opbouw in de lessen.
Ook fijn dat ze haar lessen uitgewerkt had in een reader, waar ik nu nog plezier van heb. En voordat de lessen begonnen had ze me thuis al een test toegestuurd.
Complimenten voor Monica!

Monique en Nina

Na een hartelijke ontvangst door Monica op de luchthaven van Ancona, werden wij met open armen ontvangen in ons hotel. Reeds na de korte uitleg over het programma van de komende week waren wij blij verrast over wat ons allemaal te wachten stond. Deze week waren wij de enige twee cursisten van Monica en alles werd in het werk gesteld om het ons naar de zin te maken. Met recht kunnen wij zeggen dat wij nog nooit zo verwend zijn. Naast de intensieve en leerzame taallessen in de ochtend hebben we tevens mogen genieten van de enorme gastvrijheid en gedrevenheid van “i Marchegiani”. De vele uitstapjes hebben dan ook een geweldige indruk achtergelaten van de voor ons nog onbekende streek.

 

W.E. de Boer

Hierbij mijn ervaringen m.b.t. de cursus die ik begin mei volgde in Belvedere Ostrense bij Monica Baldelli. Dit betrof een privé conversatiecursus van 1 week. Ik had een paar jaar eerder ook een (groeps-) cursus bij haar gevolgd en daarover was ik tevreden, vandaar de keus.
Hoewel bij zo’n privé-cursus de confrontatie heel direct is, is mij dit toch uitstekend  bevallen. De lessen gaf ze aan huis, erg comfortabel en verzorgd lesmateriaal.
Het Italiaans leren wordt in de loop van de jaren niet gemakkelijker maar op deze manier, eventueel samen met een beperkt  aantal andere cursisten, is het aantrekkelijk. Zeker als aansluitend nog andere delen van Italië bezocht worden.
Kortom, uw bemiddeling m.b.t. de cursus was uitstekend. Volgend jaar verder!

 

Silke van Loenen

Waar te beginnen? Zo veel indrukken. Allereerst de geweldige locatie en de prachtige omgeving. Echter het allerbelangrijkst: Monica, een warme en hartelijke gastvrouw en strenge lerares! Die niet alleen lesgaf in de ochtenden, maar mij ook naast de lestijden liet kennismaken met het Italiaans en het Italiaanse leven. Die het lestempo aanpaste aan leergierigheid van haar studenten. En die mij in één week van Italiaansloos naar een niveau heeft weten te brengen waardoor ik gesprekken kon voeren met Italianen in restaurants, garages (jaja autopech), winkels, en later nog in Nederland bij motorraces. Ok, met handen en voeten en grammaticaal niet altijd even correct, maar toch, ongekend. Monica: dank je wel voor de bijzondere week!

Geertje

Een cursus met Monica brengt je direct in het Italiaanse gevoel van Italia.
In de minigroep vond ik de persoonlijke aandacht van Monica voor de vele onderwerpen van het Italiaans, die ik nog wilde leren. Om ook echt te leren converseren in het Italiaans, moet je durven praten. Monica lokt het praten uit maar geeft je ook het gevoel dat je fouten mag maken. Met meer lef probeer ik nu verder te gaan om de taal machtig te worden.

 

Betty Smeets

Mijn man en ik wonen sinds een jaar in bella Italia maar aan de kennis van de Italiaanse taal schort het nog behoorlijk.
Daarom heb ik een week lang Italiaanse les gevolgd bij Monica. Nu is ‘een week lang’ de verkeerde uitdrukking want deze week is voorbij gevlogen!! Een meer plezierige combinatie van leren en ontspannen in een mooie omgeving, kun je bijna niet bedenken.
Het is jammer dat Monica iets te ver weg woont (zij in de buurt van Ancona en ik aan het Lago di Bolsena) want anders zou ik geregeld bij haar op de stoep staan voor privélessen!!

 

Ine van Berkel

Le due settimane in Italia con Monica e Lorenzo erano un successo per me. Ho imparato molto e ho anche incontrato delle persone gentili. La villa é un posto molto piacevole.
In Amstelveen ho avuto 2 lezioni dopo le vacanze; la lezione è un pò come il corso della seconda settimana e anche il professore trova che io non sono più bloccata come prima. Grazie Monica!

Hans en Colette Alma

We hebben ons er alle twee over verbaasd hoe snel we Italiaans konden spreken o.l.v. lerares Monica. Na twee weken hard werken in een overigens fantastische omgeving, konden we beiden al een verhaaltje in het Italiaans vertellen. En dat terwijl ik op de middelbare school altijd een onvoldoende voor Frans het gehad. Colette ging natuurlijk helemaal snel met haar Gymnasium achtergrond.

Ook hebben we het erg op prijs gesteld, dat de boog niet altijd gespannen is geweest. Monica ging met ons naar de plaatselijke markt en vertelde over de plaatselijke gebruiken, volksfeesten en culinaire specialiteiten. Ze heeft zelfs concertkaarten voor ons besteld. Al met al een paar fantastische weken in Italië. We willen het graag nog eens over doen.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa