Hennie

Graag wil ik u berichten dat ik enorm heb genoten van de taalcursus bij Giulia in Bologna.
Zij was een ervaren en enthousiaste lerares die mij veel heeft geleerd. Niet alleen de taal, maar ook over Bologna tijdens onze stadswandeling.
Tijdens het verblijf bij haar voelde ik me erg verwend. Ze kookt heerlijk en ik heb genoten van onze gesprekken, zoveel mogelijk in het italiaans, natuurlijk.
Ook de kookworkshop was geweldig. Ook dit heeft Giulia voor me geregeld.
Dank jullie wel voor deze unieke mogelijkheid en ervaring. Ik raad het iedereen aan.

Bernadette Vanthournout

Dank zij Italstudio heb ik kunnen genieten van een voortreffelijke taalvakantie in Bologna!

Leraar Andrea verdient alle lof: héél aangenaam hoe hij z’n lessen opvat, hoezeer hij zich aanpast aan niveau en interesses van de cursist. Ook de uitjes samen waren én gezellig én leerrijk. Wat kan je meer wensen ?
Ik was ook aangenaam verrast in B&B Milly, bij Claudia: ze is ’n bijzonder fijne gastvrouw en nam steeds de tijd voor ’n babbel.
Ik was dus volledig ondergedompeld in de Italiaanse taal, wat ook m’n wens was.
(En praktisch: het logies bevindt zich op de eerste verdieping, in de historische binnenstad, maar er is wel ’n lift aanwezig. Geen problemen dus voor bagage, etc). Ik was heel blij dat m’n verblijf wat langer duurde dan de geplande lessen; Bologna heeft zoveel te bieden !

Nogmaals dank voor alle info, en de professionaliteit die ik bij jullie mocht ervaren. Of zoals m’n kinderen het verwoordden bij m’n enthousiaste thuiskomst: “Voor herhaling vatbaar !”:).

 

Lieve Mertens

Ik heb een heel toffe, boeiende en leerrijke week doorgebracht in Bologna.
Een volledige onderdompeling in de Italiaanse sfeer. Giulia is een prima lerares, heel enthousiast en gedreven en kan fantastisch gidsen!
We hebben heel veel samen kunnen praten tijdens de privé cursus en een paar mooie uitstapjes gemaakt!

José en Malou Menting

‘Buona sera, che cosa desidera? ‘
‘Vorrei un vino bianco, per favore.’
‘Fermo?’
‘Fermo.. uh.. wat?’

Dat was iets wat we ons na de week talencursus in Bologna niet meer af hoefden te vragen!
In september zijn wij (moeder en dochter) een week naar Italië geweest om een talencursus via Italstudio te volgen bij Bolognalingua. De week talencursus in Bologna was intensief. Intensief vanwege het willen bezichtigen van il centro storico van Bologna, maar ook vooral vanwege la lingua italiana. We verbleven in een uitstekend B&B, waar de gastvrouw vanaf dag één in het Italiaans met ons praatte.

Bologna vanaf de toren
Bologna vanaf de toren

De eerste lesdag werden we al vroeg door de leraar Andrea opgehaald om ons basale Italiaans te verbeteren en zo ook in staat te zijn iets fatsoenlijks terug te kunnen zeggen! De leraar nam ons mee naar zijn huis, alwaar wij kennis maakten met de lerares Anna, van wie we les zouden krijgen. De lessen begonnen ’s ochtends in de tuin met de bekende sterke (maar nodige) Italiaanse caffè. De Italiaanse familie mocht natuurlijk niet ontbreken en praatte vrolijk mee. Vooral la nonna hield van praten en zij vertelde ons waar we de leukste schoenwinkels met le scarpe vanaf il numero 35 konden vinden. Na het nuttigen van una tazzina di caffè kregen we privé-les van een geduldige en aardige Anna.
Vanaf ongeveer twee uur waren we ‘vrij’ en weer terug in het centrum van Bologna. Tijd voor pane con prosciutto crudo e il caffè bij Eatily! Eatily is een boekhandel, een zaak waar je biologische producten kunt kopen en café-restaurant ineen. Wij konden er ook  i nostri compiti maken. Na het huiswerk vonden we het heerlijk om rond te dwalen  in de vele straatjes en pleinen die Bologna rijk is. Rond zeven uur ‘s avonds namen we soms een aperitivo (wijn met verschillende hapjes). Niet teveel natuurlijk, want de volgende dag moesten we weer fris aan tafel zitten.
Woensdag hadden we een lunch op z’n Italiaans (vooral pasta dus) bij de familie thuis. Hierna gingen we met Andrea naar een acetaia a Modena. Hier kregen we een rondleiding en zagen we hoe balsamico gemaakt wordt. Het weekend waren we vrij en hebben we bijvoorbeeld kleding op il mercato gekocht, één van Le Due Torri beklommen en een Italiaanse zondagsmis bijgewoond in la Cattedrale Metropolitana di San Pietro.  
Zondagavond vlogen we weer naar huis en kon het weer: Nederlands praten. Maar wat misten we het Italiaans toen….! We zouden zo graag weer een vliegtuig terug pakken. Echt een aanrader dus voor degenen die twijfelen om te gaan. De lessen waren heel gevarieerd, leerzaam en persoonlijk. Bij zowel de familie als de B&B werden we goed ondergedompeld in het Italiaans en de Italiaanse cultuur.  Tijdens deze talenreis hebben we heel erg veel geleerd. En, ook fijn, kunnen we eindelijk eens die vino fermo bestellen!

Susanne van IJsel Smits

Ik wil je even verslag doen van mijn Bolognese avontuur.
Ik heb erg fijne weken gehad en kan niet anders zeggen dat ik over alles zeer tevreden ben. Andrea Quarantotto heeft mij twee weken enthousiast les gegeven, in zijn autootje naar Ferrara en Modena gereden, zijn vrouw heeft heerlijke lunches gemaakt etc.
Kortom: het was zeer goed verzorgd, alles in een leuke sfeer, zeer op maat en super klantvriendelijk. “Wat een luxe”, riep ik alsmaar!

Ineke de Korver

Het weekje Italiaans studeren is mijn vriendin en mij bijzonder goed bevallen. Daar we wat verder gevorderd zijn dan de doorsnee cursist hebben we ons met name bezig gehouden met gesprekjes voeren en de grammatica. Omdat we met 4 cursisten waren met een verschillend niveau in de Italiaanse taal hebben we in de ochtenduren gescheiden les gekregen, de lunch en de middagexcursies deden we dan weer gezamenlijk. Over deze formule waren we alle 4 erg enthousiast, omdat het toch vermoeiend is om de hele dag Italiaans te spreken, op deze manier werd de aandacht een beetje verdeeld.
De lunch, bereid door Daniela Quarantotto was iedere dag weer een feest, heerlijk en uitgebreid en we zaten vaak tot ongeveer 15.00 uur te tafelen en natuurlijk gezellig te “babbelen”in het Italiaans. Het weer heeft ons niet meegezeten, veel regen alhoewel Bologna een stad is waar je er niet zoveel last van hebt. Er zijn zoveel overdekte galerijen (portici), zodat je alleen een paraplu nodig hebt bij het oversteken van de weg.
Deze studievakantie heeft ons gestimuleerd om weer in de Italiaanse studieboeken te duiken, want het zou zonde zijn als de taal, die we ooit redelijk goed hebben gesproken langzaam weg zou zakken, omdat we er niets meer aan doen. Het was een geweldige week, ik kan het iedereen aanbevelen die op een leuke aanvullende manier Italiaans wil leren.

Eric Wuite

De privé-cursus in Bologna die ik heb gevolgd aan het einde van juni was weliswaar kort, maar ik heb niettemin de juiste elementen geleerd die me in staat stellen gesprekken te voeren en kranten en tijdschriften te lezen.
De leraar in Bologna, Andrea Quarantotto was zeer goed, hij bouwde de lessen goed op, met herhalingen en variatie. En gezien het intensieve karakter, op het juiste moment ook pauzes. De hoge temperaturen op dat moment speelden ons beiden af en toe parten! Andrea heeft een bijzonder goed gevoel voor humor en een warme belangstelling voor wat mensen beweegt. Aan het einde van de eennalaatste dag en de laatste dag heeft hij tijdens middagexcursies over de boeiende geschiedenis van Bologna verteld, met de ware passie van de Bolognees voor zijn eigen stad.
Ik heb een privé-cursus geboekt met de wens in korte tijd zo veel mogelijk, maar ook de juiste elementaire vaardigheden goed te leren. Het privé-karakter was geen belemmering of beperking, integendeel, de docent heeft me veel verteld over de lokale cultuur en de gewoonten in Italië en Nederland, we hebben ook veel gelachen.
De bed&breakfast accommodatie was zeer gerieflijk, met een eigen appartement en een bijzonder rijk ontbijt elke morgen. De cursus en het verblijf in Bologna is zonder meer een aanrader, het is er trouwens ook goed winkelen. Het wat mijmerend genieten van de mensen en het uitzicht op het terras van de Piazza Maggiore ’s avonds mag je evenmin missen!

Wim Trompert

De cursus bij Bolognalingua is mij werkelijk uitstekend bevallen! Ik had zelf geen les van Andrea, maar omdat hij toch de centrale spil van het instituut is, heb ik ook hem zeker goed leren kennen. Alles speelt zich immers in en om zijn huis af en bovendien is hij de begeleider tijdens de diverse uitstapjes. Andrea toonde zich ook buiten zijn lessen een zeer aangenaam en bekwaam docent. Natuurlijk staat ook bij deze tochtjes en rondleidingen het communiceren in het Italiaans centraal.
Erg prettig is het informele karakter van het instituut, waardoor alles zoveel aangenamer verloopt. Ik had les van Cinzia, een uitmuntende docente. Niet alleen dat ze over de beste didactische kwaliteiten beschikt, maar ze heeft ook een geweldig brede interesse en is zo de ideale gesprekspartner. En praten in het Italiaans is toch een van de belangrijkste vaardigheden die je hoopt daar te verbeteren.
En Bologna is een heerlijke stad. Kortom, ik kan het werkelijk iedereen aanbevelen die in een even informele als professionele omgeving zijn Italiaans wil verbeteren! Ik hoop er zeker terug te gaan.

Gretel en Wim Cerstiaens

Wij zijn uiterst tevreden over de cursus bij Andrea. Andrea (en ook zijn vrouw Daniella) zijn uiterst sympathieke en aangename mensen. De manier van lesgeven is ons zeer bevallen. Wij hebben op deze twee weken enorm veel bijgeleerd en ons niveau is duidelijk verbeterd. De eerste week (vijf uur les per dag + lunch) was best wel zwaar, maar we keken altijd uit naar de volgende dag.
De lunches bij Andrea thuis waren zowel zeer uitgebreid als zeer lekker. Andrea is ook een excellente gids bij de uitstappen die we met hem hebben gemaakt. Die twee weken les in Bologna zijn – spijtig genoeg – dan ook echt wel voorbijgevlogen.
De Bed & Breakfast die we hadden in Bologna (‘Bologna nel cuore’ van Maria Ketty Bonafini) was ook een absolute aanrader. Dit was voor ons het meest aangename verblijf dat we ooit in Italië hebben gehad. Maria Ketty is een enorm aangename gastvrouw die alles in het werk stelt om het haar gasten naar de zin te maken; de ligging in Bologna is ook ideaal. Samengevat is dit dus voor ons een zeer aangename en nuttige ervaring geweest. Wij kijken nu al uit naar een opfrissingscursus!

Willy van Ophem

De tijd die ik in Bologna heb doorgebracht was geweldig. Het was heerlijk om een tijdje in deze middeleeuwse stad met zijn kilometerslange portici door te brengen. Italiano passeggiando met Andrea Quarantotto was een perfecte manier om het niveau van mijn conversatie op te vijzelen. Andrea is erg sympathiek en een gezellige prater.
Ook de B&B Bologna nel cuore was fantastisch en midden in het centrum. Maria Ketty is erg aardig en verzorgde elke dag weer een heerlijk ontbijt met verse producten. Daarnaast wist ze veel leuke eethuisjes in de stad en had ze altijd tijd voor een gezellig gesprekje. Kortom een plek om terug te keren.
Voor mij was deze week een ware onderdompeling in de Italiaanse cultuur en gastronomie.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa