Erwin Wijman

Wilde even zeggen dat ik erg tevreden ben met de school Centro Studi Italiani in Genua, waarvoor jullie bemiddeld hebben. Ik kreeg die week een docent ehhh insegnante, Ilaria, die erg goed en geduldig les gaf. Heel gevarieerd ook, en aansprekend. Bovendien erg aardig. Kortom, ik heb veel geleerd. Ze kunnen bij dat instituut in Genua hun handen dichtknijpen met zo’n docent!
Ook de andere mensen, die mij ontvingen, bij het CSI waren erg hartelijk.

Barbara Vlugman

Na een week cursus in Urbania kon ik aansluiten bij een klas van Centro Studi Italiano in Genua en een appartementje huren in de stad.
Genua was geweldig. Heel anders dan het pittoreske Urbania natuurlijk, maar wat een facetten heeft die stad zeg. En al worden Genovezen door andere Italianen weggezet als gierig en ongastvrij (aldus de locals), dat was zeker niet hoe ik het heb ervaren! De stad en de inwoners hebben mij met open armen ontvangen. Mijn appartementje lag in het Centro Storico en was zo mogelijk nog beter dan dat in Urbania (wel duurder, trouwens).
De school lag op ruim 15 minuten lopen, dwars door het Centro Storico, dus dat was geen straf. De school zat op de derde verdieping van een palazzo en deed minder uitnodigend aan dan de school in Urbania. De docent wist veel, maar was minder goed in uitleggen dan de docent in Urbania. Hoe het ook zij, ik heb ook hier veel geleerd. Op deze school waren de lessen uitsluitend in de ochtenden. Er waren geen conversatielessen en er werden ook geen excursies georganiseerd.

Zaphira Bor

Mijn verblijf in Genua was een geweldige ervaring. Ik verbleef ik een appartement met drie lieve studenten. Mijn kamer was ruim en ik vond het fijn dat het er schoon en rustig was, afgezien van de winkel onder mijn raam, maar de conversaties daar waren weer een goede oefening :).
Ik heb veel geleerd op de talenschool, waar een gezellige sfeer heerst en iedereen is supervriendelijk. Het was makkelijk om contact te maken met medestudenten. Het niveau van de les was goed en de lesstof vond ik interessant en grappig.
Verder is de stad prachtig en rijk aan cultuur. Ik heb heerlijk gegeten en gedronken en genoten van de unieke sfeer op de pleintjes en in de straten. Er zijn prachtige strandjes aan de Ligurische kust die makkelijk per bus of trein te bereiken zijn. Ik hoop zeker weer terug te keren!

Iris London

Afgelopen zomer heb ik een geweldige tijd in Genua gehad! Het appartement was erg mooi en ruim, en ik werd al snel bevriend met de huisgenoten. Verder is de school in Genua een gezellige school, de docenten zijn heel enthousiast waardoor het als beginner toch nog te volgen was. Ik heb in vier weken tijd heel veel geleerd:) Genua zelf (en omgeving) beviel heel goed, het is niet zo’n hele toeristische stad waardoor je de kans krijgt om de Italianen zelf ook te leren kennen, en Italiaans te spreken. Verder zijn er genoeg bezienswaardigheden en is er altijd tijd voor een aperativo in Porto Antico. Als leuke bijkomstigheid heb ik nu allemaal lieve, leuke vrienden erbij, uit Italië, maar eigenlijk over de hele wereld 🙂 Arrivederci!

Annelies

Mi sono divertita molto qui a Genova e è veramente incredibile tutte le cose che ho imparato durante il mese scorso.
Vi auguro buona fortuna con la scuola!
Tanti baci e ciao, ciao, ciao, ciao ciao!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa