Patou Aguirre

Het is een tijdje geleden dat ik in Italia was maar regelmatig denk ik nog terug aan de mooie dagen dat ik daar heb doorgebracht.
Het was leuk dat Gianni op het station op mij wachtte en naar mijn logeeradres bracht. Appartement was prima. Rosa vriendelijk en behulpzaam. Mijn kamer met eigen badkamer was ruim en schoon en ik was binnen minder dan 10’ lopen in de school.
De lessen vond ik goed op mijn beginnersniveau afgestemd. De combinatie van grammatica op school en conversatie buiten vond ik doeltreffend. Rosella is zo enthousiast, de tijd vloog!
Mola is een klein en rustig stadje maar niet saai. Ik heb genoten van het prachtige weer, de vriendelijke mensen, het lekker eten en in de omgeving is er veel te ontdekken. Zeker voor herhaling vatbaar!

Mariëtte Langeveld

De afgelopen 4 weken heb ik doorgebracht in Mola di Bari, waar ik de lessen Italiaans heb gevolgd in de school La Giara bij Gianni Lepore.

Vanaf het eerste moment voelde ik me thuis in Mola en ook in de school. Gianni is relaxed, geeft je zelfvertrouwen en dat is waar ik me goed bij voel. Ik heb de lessen 4 weken gevolgd, waarbij er elke week weer andere studenten aanschoven. Ik had de keuze om individueel les te krijgen, maar ik heb na overleg besloten om liever in een groep te werken, want herhalen is ook fijn als je er 4 weken aaneengesloten bent.

De grammatica wordt duidelijk uiteengezet en op niveau aangeboden. Ook de opdrachten voor thuis sluiten daar prima op aan.
Daarnaast zijn de conversatiemomenten gewoon leuk en leerzaam op het terras van Bar di Gli Amici.

Ik was alleen aan deze uitdaging begonnen en dat is mij goed bevallen, want dit zorgt ervoor dat je ook na de lessen de uitdaging hebt om je Italiaans te oefenen. Ik heb genoten van de ambiance en dan ook besloten om aansluitend in oktober nog een keer 2 weken te gaan.

Geraldine Raap

We kijken met plezier terug op onze week in Mola di Bari.
Gianni was een prettige docent die het lesgeven serieus nam, en dat was aan ons goed besteed. We hebben er het nodige bijgeleerd.
We waren vóór vertrek wat gepuzzeld waarom ons het adres van de accommodatie niet werd gegeven maar we begrepen na aankomst hoe het zat: het was nog niet zeker of het appartement van Gianni’s zus Rosa voor ons beschikbaar was. Maar dat was het, en we hadden er een heerlijke week.
Opmerking Italstudio: in Mola di Bari wordt nooit het adres van te voren opgegeven, omdat je naar het appartement wordt begeleid.

Gianni in Mola di Bari

Dia Flinterman

Zowel mijn man als ik hebben ieder een privé lerares gehad, die ons op ons eigen niveau hebben weten te bereiken. Mijn man, die zich al prima kon redden in het Italians is verder getraind in de grammatica en heeft er nu plezier in om zich ook thuis wat verder daarin te verdiepen. Knap van de jonge lerares om dit te bereiken. Zij heet Rosella.
Mijn lerares Anna Rita is voor mij ook een grote stimulans geweest. Op haar aanraden heb ik ook een erg boeiend boek over de moeder van Federico II (Hohenstaufen) in het Italians gelezen. De huiswerkopdrachten heb ik ook met veel plezier in de middag op het dakterras van ons huis, vlakbij de school, gemaakt.
De lessen waren van 9 tot 11 uur en een kwartier voor die tijd liepen we gezamenlijk naar een leuke bar waar we met elkaar koffie dronken en de les nog even voortzetten. Ook Gianni troffen wij dan daar met zijn leerling(en).
Ook heeft hij ons, de leerlingen, na afloop een keer meegenomen onder de grond naar een zgn. Ypogio, waar vroeger olijfolie werd gemaakt. Zeer interessant. Dan te bedenken dat er in Mola di Bari nog een heleboel van die ipogei onder pleinen verborgen liggen.
Om 17.00 uur naar de haven gaan en daar verse vis kopen was ook een erg boeiende bezigheid.
Het huis waarin we zijn ondergebracht was ook prima en aangenaam ruim.
Wij hopen nog vaak een Italie reis te maken en daaraan gekoppeld een week een cursus!

Brigitte Laemmle

Jammer dat er dit keer zo weinig cursisten waren in Mola di Bari, want de lessen zijn super en de mensen heerlijk vriendelijk.
Hartelijk dank voor de uitstekende organisatie.
Voor de tweede keer ben ik zeer aangenaam verrast door mijn verblijf in Mola di Bari.
Rossella is een uitstekende lerares en Gianni een heel sympathieke directeur.
De lessen eindigden steeds in de bar met een heerlijke koffie. In zijn vrije tijd heeft Gianni zijn wijngaarden getoond en lekkere druiven laten proeven. Graag wil ik zowel Gianni als Rossella hartelijk danken voor mijn fantastisch verblijf !

Brigitte Laemmle

Bij deze wil ik u hartelijk danken voor de vlekkeloze organisatie van mijn taalcursus in Mola di Bari.
Rossella was een bekwame, toegewijde en sympathieke lerares; ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd op één week tijd.
Ik kreeg ook duidelijke info over mogelijke excursies en daardoor heb ik me geen moment verveeld.
De mensen waren uiterst vriendelijk en behulpzaam. Als ik kan, ga ik zeker terug volgend jaar.

Yvonne, Meta en Jack

Voor het eerst hebben we een cursus Italiaans in Italië gevolgd. Het was een groot succes in alle opzichten: de sfeer op school en in het dorp, de lessen, het appartement (Italiaans uit de jaren 1950), de bars en vele restaurantjes waar we voortreffelijk hebben gegeten.
Via Italstudio zijn we op de school ‘La Giara’ van Giannni Lepore in Mola di Bari gekomen en hebben we er een twee weken durende cursus ‘conversatie’ gevolgd. Het was geweldig!! Met een basis van 4 jaar Dante (in Nederland) was de cursus ‘op onze maat’ gemaakt. Gianni is zeer deskundig en gedreven om ons het doel dat we gesteld hadden te laten bereiken. Met veel persoonlijke aandacht! is het hem (al na een aantal dagen) goed gelukt om ons in het Italiaans te laten denken! De lessen waren voor ons een groot succes: we kunnen ons gemakkelijker uitdrukken in het Italiaans!
Enkele keren, aan het eind van de middag hebben we al Italiaans pratend Locorotondo en Franca Martina ( twee juweeltjes van stadjes) en een wijngaard bezocht, de architectuur van de huizen (met een pozzo luce) in het oude centrum van Mola besproken en bekeken en een frantoio leren kennen.
Mola di Bari (aan de kust, zo’n 20 km onder Bari): als je er zonder een cursus te volgen zou komen, zou je al vlug denken ‘wat moet ik hier?’…….. tot je (als je er wat langer bent) het ritme en de schoonheid van het leven in dat dorp leert kennen. Het is een dorp waar je afgezien van enkele straten en de Lungomare waar auto’s rijden, alleen maar menselijke stemmen hoort en waar alles binnen loopafstand te bereiken is. Het oude centrum is schilderachtig met zijn smalle straatjes met vlakke gele stenen (chianche) en als het donker wordt gaan de bollen van de straatlantaarns aan en die staan dan als volle manen aan de hemel in die stille straatjes. Wanneer je de bewoners zelf spreekt en dat doe je omdat je zeker een aantal leert kennen, hoor je over Mola di Bari dat het een ‘Aards Paradijs’ is: velen hebben een stukje land waarop ze groenten kweken (wat over is verkopen ze bij de voordeur) en op het einde van iedere werkdag komen zo’n tien tot twintig kleine vissersboten terug met hun vangst van de dagen die is op de vismarkt te koop voor iedereen.
We hebben veel geleerd en goed genoten. Kortom een geweldige ervaring om te herhalen!

Marijke Hunink

Puglia is een prachtige provincie met mooie natuur en mooie steden, ik was er maar een week en heb maar een klein deel kunnen zien, maar wil graag een keer terug om het zuiden te zien.
Je kunt er ook heerlijk en goedkoop eten. Mola di Bari is een leuk stadje waar voldoende te zien en te doen is met een vriendelijke bevolking die allemaal wel een praatje willen maken.
De school is erg klein waardoor het kan voorkomen dat de groep erg klein is en niet helemaal zal aansluiten aan je niveau…dan krijg je prive les maar dat moet je dan wel willen.
Ik zat in Bed & breakfast al Castello bij een hele aardige vrouw (Mathilda) en werd er goed verzorgd en de kamer was heel schoon en netjes.

Anette Schaart

Ik heb een ontzettend leuke periode gehad in Mola di Bari. Alles is goed gegaan en de lessen waren ook goed.
De conversatielessen bij de bar waren ook erg leuk en de uitstapjes ook: een uitstapje naar Matera, naar Alberobello en naar de wijngaarden.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa