Anke en Marjan

Het is inderdaad alweer een paar weken geleden dat wij in Otranto waren, waar blijft de tijd. We hebben daar een heerlijk verblijf gehad met natuurlijk als hoofddoel “imparare l’italiano”.
Het was een genoegen om langs de prachtige kust te wandelen naar Porta d’Oriente. Zoals in de brochure vermeld is het een kleine school bestaande uit slechts twee leslokalen en twee leraressen.
Wat ons enigszins verbaasde was dat wij zonder intake-gesprek, test of iets dergelijks werden ingedeeld. De eerste dag kregen wij wel een test om thuis te maken, maar daar werd verder niet op teruggekomen.
Al snel bleek dat het niveau van de groep (in totaal 5 cursisten) nogal verschilde en dat Marjan en ik een wat hoger niveau hadden. Na twee dagen hebben wij er met de lerares over gesproken, zij had dit inmiddels ook geconstateerd.
Uiteindelijk werd besloten dat wij de resterende dagen van die week samen les zouden krijgen, een uur per dag minder en op een tijdstip dat ons eigenlijk niet zo goed schikte, de andere leerlingen bleken niet bereid hier in enige concessie te doen.
Wel misten wij het contact met medecursisten, je bent dan immers gedwongen om met elkaar Italiaans te spreken. De tweede week was de groep meer op gelijk niveau.
Over de kwaliteit van de lessen valt niets aan te merken, zowel aan grammatica, spreekvaardigheid, cultuur e.d. werd aandacht besteed. Over een kookcursus hebben wij niets gehoord en aan de bustocht langs allerlei bezienswaardigheden hebben wij niet deelgenomen. Wel heeft Barbara zelf een tocht van een halve dag langs de kust georganiseerd, dit was een leuk en heel interessant evenement.
Concluderend kunnen we zeggen dat het een fijne en leerzame tijd was, met als kers op de taart nog een paar dagen in Locorotondo, waar we in een authentieke Trulli hebben gelogeerd.

 

Silvana

Ben alweer terug van Otranto en het was fantastisch, leuk badplaatsje, mooi oud centrum, heerlijk gegeten en een geweldige week gehad.
Ik zat in een klasje met 2 Noorse vrouwen, 1 Zwitserse en 2 Nederlandse (Anneke en ikzelf), Barbara de lerares is een hartelijke vrouw die heel enthousiast kan vertellen over de Italiaanse cultuur, ik heb er weer veel opgestoken.
Bezoek aan de stad Lecce is zeker een aanrader, (met de bus een uurtje) een prachtige barokstad met midden in het centrum nog het oude amfitheater in tact en in gebruik voor voorstellingen, echt een pareltje!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa