Martin Bril

Overall heb ik erg genoten van mijn 2-weekse cursus in San Remo.
De sfeer was goed, een mooie mix van inhoudelijk goed en deskundig onderwijs op maat, afgewisseld met leuke informele contacten met medestudenten uit de hele wereld.

De leraren waren deskundig en pasten hun programma goed aan, aan het niveau van de deelnemers. Soms leverde dit wel wat ongemak op omdat de verschillende niveaus soms te uiteenlopend waren. Dit werd echter snel opgelost door binnen de andere groepen te wisselen. Vrijetijds programma was erg leuk opgezet en verschafte de mogelijkheid om ook buiten de lesuren om ook de Italiaanse taal in de praktijk te brengen.

Ik kijk al met al terug op een leerzame, interessante en ontspannen periode in San Remo, zeker voor herhaling vatbaar.
De door Italstudio geregelde accommodatie was erg goed, lag op loopafstand van het taalinstituut en de gastvrouw en gastheer hebben gezorgd voor een onvergetelijk verblijf waaruit een warme vriendschap is ontstaan.

Miguel en Linda Bellettini

In augustus zijn mijn zus en ik een week naar San Remo geweest om ons Italiaans te verbeteren.
We werden bij Omnilingua hartelijk ontvangen door het team waar we bij Manuela in de groep terecht kwamen. Samen met Romain uit Frankrijk en Simion uit Duitsland hebben we een leuke en leerzame week achter de rug. Manuela combineerde grammatica met lees- en spreekvaardigheid en nam ons mee naar de markt. Ze was geduldig, verbeterde ons waar dit nodig was en zorgde voor een relaxte, gezellige sfeer. Omdat de boeken nog niet binnen waren, werkten we met kopieën. De boeken werden een week later netjes alsnog nagestuurd.
De school ligt zeer centraal, midden in het centrum van het sfeervolle San Remo. Zowel het strand, beachbar Deco alsook de sfeervolle straatjes met winkels en terrasjes zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt. Ook een fietstocht over het lange fietspad langs de kust is de moeite waard.
In San Remo, dat overigens makkelijk per trein vanuit Nice te bereiken is, is genoeg accommodatie te vinden. Wij verbleven in een appartement in de winkelstraat op slechts een paar honderd meter van de school en het strand. Al met al een fantastische week waarbij de uitstekende communicatie met Italstudio een rol speelde. Volgend jaar weer maar dan met het hele gezin!

 

 

anoniem

De school was klein, maar daardoor heel persoonlijk. Fijn was, dat hij in het centrum gevestigd was en heel goed bereikbaar. Ik zat in een erg leuk klasje met Canadezen, een Russin, een Zwitserse en Oostenrijkse, heel gevarieerd dus.
Er was ook e.e.a. georganiseerd onder schooltijd en erbuiten. Vooral de lessen vond ik erg goed, veel conversatie en gevarieerd.
Ik had in het centrum ook een fantastische kamer, dicht bij school en strand. Ik ga hier zeker nog een keer heen, echt een aanrader, zowel school als locatie.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa