Jacqueline van der Kloos

Voor mij was het de eerste keer dat ik op Italiaanse cursus ging in Todi. De omgeving vond ik prachtig. De mensen zijn vriendelijk en rustig!! Ik was de enige cursist begin oktober maar desalniettemin heeft het team er alles aan gedaan om dat aan te bieden op maat wat ik wilde. Aardige en bekwaame leerkrachten!

Ik verbleef bij een wat ouder echtpaar waar ik zalig gegeten heb met lang natafelen. Wat een lieve mensen!

Ook heb ik een paar italianen ontmoet. Mooie ontmoetingen van mensen die je tegenkomt waaronder een Amerikaanse fotograaf wiens ouders 30 jaar in Todi hebben gewoond. Terwijl ik daar was had hij z’n fototentoonstelling “geopend”.
In die week had ik het erg naar mijn zin!

Fleur en Evelien

Italstudio heeft voor onze vakantie van drie weken in de buurt van Todi nog last minute een cursus voor ons geregeld, helemaal perfect.
Todi is een schitterend stadje en op korte (rij)afstanden zijn de mooiste steden en dorpjes van Italië te bereiken. En om het bestellen van een pizza, vino of gelato te vergemakkelijken is zo’n cursus perfect. Daarnaast is het erg goed bevallen om ’s ochtends in de schoolbanken te zitten en ’s middags het geleerde in de praktijk te brengen op het terras.
In een groepje van drie leer je al in een paar dagen veel. De lessen zijn goed georganiseerd en het studiemateriaal sluit goed aan. De docentes zijn bijzonder vriendelijk, geduldig en didactisch sterk. Daarnaast organiseert de school allerlei activiteiten, al dan niet tegen betaling. Ook erg leuk om in contact te komen met mensen van over de hele wereld. Wij zaten zelf in een agriturismo in de omgeving van Todi, maar over de gastgezinnen hoorden we vele goede verhalen.
Kortom: een aanrader!

Maurice Wink

Ik ben 2 jaren achtereenvolgens geweest in Todi bij dezelfde familie. Todi is klein, nog niet heel erg toeristisch, voor mij perfect om rustig te studeren.
De school is klein maar de leraren en leraressen zijn erg sympathiek, heb daar veel bij geleerd, met name converseren.
De huisvesting was perfect, bij een familie met 2 kinderen. Mooie kamer met alle comfort. Ik werd bij veel zaken betrokken en voelde mij al een klein beetje bij de familie horen.
Kortom, 2 fijne onvergetelijke vakanties!

Ria Berkhout

Heb in mei 2 weken in Todi cursus gevolgd en verbleef aldaar bij een gastgezin. Het was helemaal fantastisch, werkelijk een bijzondere ervaring in de ruimste zin van het woord. Goede en duidelijke informatie van jullie kant. Trein vanaf Roma Fiumicino aeroporto naar Todi is qua tijd geen aanrader. Terug met directe bus was veel praktischer (minder avontuurlijk dat wel). Erg leuk gastgezin (prima onderkomen, heerlijk eten, aangenaam gezelschap). Prima les op school (methodiek uitstekend, veel geleerd, leuke medecursisten).
Todi was een prachtig en gezellig stadje (leuke restaurants en gelateria’s) en een perfect uitgangspunt om (met de trein) te reizen naar Perugia & Assisi. Heb ervaren als je de taal een beetje spreekt je zó een gesprek kunt aanknopen en dat de Italianen er veel bewondering voor hebben dat je helemaal uit NL naar la bella Italia afreist om de taal ter plekke te leren. Het was ook prachtig zomers weer hetgeen de feestvreugde verhoogde. Resumerend een heerlijk tijd waar ‘k met veel plezier op terugkijk.

Anke van Beek

De school in Todi is klein, maar bijzonder goed. De leraressen zijn vriendelijk, geduldig en zeer vakbekwaam. De klassen in Todi zijn klein, waardoor je bijzonder veel aandacht krijgt en snel kunt leren. De lessen voor beginners gaan op een speelse manier. Door de diverse middagactiviteiten (film, wijnproeven, koken, excursies etc.) krijg je ook contact met studenten van andere groepen. In oktober lag de gemiddelde leeftijd hoog en de meeste studenten kwamen uit Japan, Amerika en Australië.
Todi is een heel mooi middeleeuws dorp en ook de omgeving (Umbria) is prachtig. Ik heb erg veel geleerd, veel plezier gehad, leuke mensen leren kennen en genoten van de omgeving. Het is een hele leuke ervaring geweest, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Mariette

Todi is een klein Italiaanse stadje in Umbrië met een aantal kerken, een theater en een bioscoop. En een school, la lingua la vita. Er wordt Italiaans en Engels gedoceerd. Italiaans aan buitenlanders, Engels aan kinderen uit de buurt. De school is boven een pasticceria, een zaak met koffie broodjes en taartjes waar affiches van Einstein en Charlie Chaplin aan de muur hangen. Marie Angela en haar moeder Susanna staan er achter de bar. Susanna heet haar klanten welkom met ‘Ciao cara signora’ of ‘come stai tesoro’.
Op maandagochtend hangt op het prikbord een overzichtje met een indeling in groepen. Van Valentina, de receptioniste krijgt iedere nieuwe leerling een boek en Valentina weet van alle leerlingen de naam. Lilli en Donatella waren mijn docentes. Lilli is zorgvuldig en systematisch, energiek en fantasierijk in het bedenken van telkens nieuwe onderwerpen om over te praten. Donatella spontaan, vrolijk en origineel. Amerikanen, Hollanders en allerlei andere vertegenwoordigers van landen, steeds met grote verschillen in kennis van het Italiaans moeten verder geholpen worden. Wie een CELI examen wil doen wordt klaargestoomd en met eindeloos geduld onderricht in het gebruik van voorzetsels, wie een Italiaanse minnaar heeft wordt geholpen met het leren schrijven van brieven en wie gewoon zijn vakantie in Todi besteedt, krijgt aandacht voor en adviezen om een leuk tripje te maken. Alles in het Italiaans. Leeftijden van leerlingen zijn verschillend. Er was een Zwitserse man van tegen de 60, ik ben zelf 52, maar er was ook een Japanse vrouw van 28 jaar. En een Duitse vrouw van 40. ’s Ochtends wordt les gegeven, ’s middags zijn er (sommige tegen betaling) culturele activiteiten. Maar er is ook een groot plein met zon om een boek te lezen. En een supermarkt om gewoon boodschappen te doen. Of een restaurant om te gaan eten. Ik had een appartementje gehuurd. Mijn huisbaas belde op een dag op: of het goed was dat hij mij een taartje kwam brengen …
Kortom: De school in Todi onderwijst Italiaans op allerlei manieren. Een cursus volgen kan een leuke, voldoening gevende manier van vakantie houden zijn (zeker ook voor wie alleen is), maar het kan ook bijscholing zijn voor een docent Italiaans of een student aan het conservatorium. Voor wie heel jong is, biedt Todi te weinig opwinding, maar voor wie – iets -ouder is en het leven in een kleine Italiaanse stad mee wil maken, is er van alles te beleven.

Peter Jonker

Todi is een schitterend historisch stadje in Umbrië. Het is heel centraal gelegen; vanuit Todi zijn de vele historische stadjes in de buurt makkelijk te bereiken. Ook Rome en Perugia zijn goed bereikbaar. De omgeving van Todi is erg mooi. Zelf had ik de beschikking over een huurauto, dat is erg praktisch, maar er zijn ook goede busverbindingen.
Todi is erg rustig. Als je op zoek bent naar een bruisend uitgaansleven kun je beter een andere, wat grotere, bestemming uitzoeken. Het is echter wel mogelijk om heerlijk te eten in Todi, er zijn vele restaurants en de docenten hebben altijd wel enkele goede tips.
De school is klein, dit heeft als voordeel dat er veel persoonlijke aandacht voor de cursisten is. De docenten zijn van een uitstekend niveau, en erg vriendelijk en humoristisch. Het is altijd weer verrassend hoe veel je in (in mijn geval) 2 weken kan leren!
Ik zat in een prima appartement op zo’n 200 meter van de school, aan een klein pleintje. Andere groepsgenoten zaten bij een Italiaanse familie in huis en waren daar ook erg enthousiast over.
De prijs-kwaliteitverhouding was uitstekend en ook deze keer was de boeking (op korte termijn) via Italstudio prima geregeld.
Als je Italiaans wilt leren in een mooie, rustige omgeving op een uitstekende school kan ik iedereen Todi van harte aanbevelen!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 45 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa