Robert Bitter

Kleinschalig onderwijs in de mooie, zeer interessante stad Triëst. Een heel vriendelijke sfeer, prima docenten, kleine groepen, veel persoonlijke aandacht. Dat laatste geldt ook de excursies na de lessen. Prima ervaring!

Wilma

Dit jaar zijn wij de vakantie begonnen met studie op een school in Trieste!
De tent opgezet op een camping nabij. Een schrift mee en pennen en eerst nog het testen! De Google vertaal app als het moeilijk zou worden. En het was niet simpel, het viel ons niet mee. Maar tjonge zeg, we hebben geleerd en gelachen en we hebben genoten, wij met zijn twee.
Siamo andati a lezione insieme. Insieme abbiamo studiato a Trieste.
In de tent nog het huiswerk, elkaar overhoren. We deden het samen, dat leek ons het beste! En volgend jaar gaan we dit dus herhalen! Een andere stad? Ik weet nog niet waar. Maar het wordt weer les, dat weten we zeker.
Dus hou je maar vast: Tot volgend jaar!!

Frans Reijnders

Dit jaar heb ik voor de negende keer via Italstudio een week les gehad in Italië.
Deze keer was ik (begin september) in Triest.
Het is een school met veel studenten en er wordt les gegeven op vijf verschillende niveaus.
Ik heb in een klas gezeten met 8 personen, waaronder ook een aantal van mijn leeftijd (60+).
De lessen werden door de docenten met veel enthousiasme gegeven.
Vier middagen was er een sociaal programma met een stadsrondleiding, bezoek aan een museum, bezoek aan een kasteel in de buurt.
Mijn vrouw en dochter die mij vergezelden konden ook mee doen met de middagprogramma’s.
Wij verbleven in het Residence del mare, een uitstekend appartement midden in de stad. Het hotel heeft geregeld dat we onze auto konden parkeren in een garage op loopafstand van het hotel.
Het was weer een mooi verblijf in Italië !

Mark Overloop

Voor het goed leren van Italiaans ga je naar Trieste. De school is erg goed, lessen sluiten goed op elkaar aan. De groepen zijn net groot genoeg, 5 à 6 personen, hetgeen ideaal is. In Trieste komt alles wat Italië in zich heeft samen. Een prachtige stad, heerlijk eten, heerlijk klimaat en zelfs het strand is vlakbij. De stad ligt aan de haven met een prachtig plein hetgeen ‘s avonds heerlijk is om doorheen te slenteren. Ook is Trieste nog een echte Italiaanse stad met weinig toeristen. Je maakt dus echt kennis met de Italianen en de Italiaanse cultuur. Er is verder genoeg te beleven in Trieste, zomeravond films, of andere culturele activiteiten.
Kortom, ik kan iedereen die Italiaans wil leren in Italië, Trieste van harte aanbevelen!

Désirée de Vos

Al met al is mijn vakantie goed bevallen. Francesco heeft me van het station afgehaald en zaterdagochtend ook weer naar het station gebracht. Dat was wel luxe.
Het secretariaat van de school was prima. ’s Maandags was er koffie en thee. De inschalingstest was vrij eenvoudig, maar het lesniveau (B2) was echt heel moeilijk. Ze hadden ook 3 laptops die we konden gebruiken.
De middagactiviteiten van de school waren goed georganiseerd en heel afwisselend. Voor regendagen was een alternatief programma (meestal de bioscoop). Ik heb aan 50% van de activiteiten meegedaan. Een wandeling, Sentiero Rilke, de grotten, stadswandeling/aperitief en de wandeling Napoleonica. Naar het kasteel van Miramare ben ik op zaterdag zelf gegaan, ik ben in totaal 7 uur in het park en het kasteel geweest. Ook ben ik naar Muggia geweest met de boot en naar Castello San Giusto, de school was daar de week voordat ik kwam naartoe geweest.
En Chocolat in Via Cavana is echt een aanrader, Italianen lopen er af en aan, ’s morgens voor het ontbijt, de gehele dag door voor koffie of chocolademelk, chocoladekoekjes en andere producten en ijs, yoghurtijs, notenijs en chocoladeijs. Tevens is pizzeria La Pizza Di Cittavecchia, Via Crociferi 1 een aanrader, goedkoop, keuze uit veel pizza’s, salades en broodjes, géén toeristen en altijd wel Italianen die er zaten te eten of pizza’s bestelden/afhaalden.
Triëst heeft lekker veel wandelgebieden, gezellige pleinen waar ’s avonds altijd wat te beleven is, goed verlicht, de monumenten zijn ook mooi verlicht. Piazza dell’Unità d’Italia is ’s avonds echt sprookjesachtig verlicht en het Castello di Miramare en de wandeling Napoleonica zijn ook aanraders.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa