Mariëtte Groen

Al weer even terug van mijn reis en school Italiano Porticando in Turijn. Wil jullie laten weten dat ik het erg naar mijn zin heb gehad.
De school is me reuze goed bevallen. Een heel plezierige sfeer. Een hartelijke ontvangst en regelmatig belangstelling. Erg sympathieke mensen, zo af en toe tikt er iemand van de crew op je schouders en vraagt of het allemaal goed gaat.
Zo ook in de lessen, behoorlijk intensief, een leuke variatie aan methoden, kleine groepen, je wordt goed bij de les gehouden.
Ook de uitstapjes met Laura en leerlingen van andere groepen waren heel plezierig, Laura weet alles erg leuk te vertellen….
Echt een aanrader deze school, leuke mensen, goed programma, zorgzaam, een hoop te beleven qua cultuur en dat alles in bella Italia..
Dank voor het regelen van alles, graag tot een volgende keer!

Koen en An De Backer

Graag wilden wij je nog even laten weten dat onze vakantie in Acqui Terme bijzonder geslaagd was. Chapeau voor de vlotte organisatie. De lessen waren professioneel voorbereid (we kregen beide een cursus) door de lokale school uit Turijn en ook de andere activiteiten verliepen zeer aangenaam.

De kookles bij de lokale trattoria was heel ontspannen en het was leuk om samen met deze geboeide kok eens een kijkje achter de schermen van een echte Italiaanse trattoria te kunnen nemen.

Verder, hoewel het snikheet was die dag, heeft Laura ons een zeer goede rondleiding gegeven in Acqui Terme, dit was wederom een goede oefening Italiaans :). Ook het bezoek aan de wijngaard Marenco verliep zeer vlot en kon ons enorm boeien.

Dus voor ons zeker een top vakantie !

Jolanda

De school, met het kleinschalige betrokken team, heb ik zeer gewaardeerd! De taallessen zijn goed (Caterina was mijn docente), ik had de mazzel om in een heel klein groepje les te hebben. Het groepje varieerde van 2-4 personen gedurende de 2 weken. Daarnaast had ik enkele privélessen. Door het gebruik van lesmateriaal in combinatie met speloefeningen was het voor mij een leuke mix!

En de trips in de stad, die 2x per week door en met Laura worden georganiseerd, zijn mooi, gezellig en leerzaam! Je bent vrij om je hier wel/niet voor op te geven, voor sommige activiteiten moet je wel betalen.

Ik heb al eerder taalcursussen gevolgd in Italië (twee andere locaties), maar deze school springt er voor mij uit!

Het verblijf in het gastgezin, Pia en Gianni, was prima! Mooie ruime kamer en twee mensen die je de ruimte geven om in hun appartement te zijn.

Katrien van Thielen

In december ben ik naar deze talenschool geweest. Een echte aanrader! Turijn is een hele mooie grote en aangename stad, die nog niet ontdekt is door de toeristen. De kwaliteit van de school is heel goed, niet te groot en persoonlijk.
Laura en haar team doen hun best je wegwijs te maken in de stad en je te laten proeven van al haar geneugten zoals de heerlijke aperitivi, de chocolade en bicerin…
December is bovendien een heerlijke maand omdat de stad verlicht is met speciale kerstverlichting van Turijnse artiesten en er is het jaarlijkse filmfestival. Turijn is een leuke stad om te studeren, te shoppen en ook voor de cultuurliefhebber is er heel wat te beleven.

Alexandra van Bel

Afgelopen week heb ik de cursus gevolgd bij L’Italiano Porticando in Turijn. Het was een gevorderden cursus en het is me erg goed bevallen. Het groepje was klein (soms waren we met 2, soms met 3 leerlingen) waardoor ik zelf veel onderwerpen kon aandragen. Ik wilde bijvoorbeeld graag zakelijk Italiaans / taalgebruik voor op kantoor/werkomgeving, en toen heeft de docente daar extra lesmateriaal voor gezocht wat we behandeld hebben.
Het personeel van de school is heel vriendelijk en enthousiast en doet bijvoorbeeld af en toe gratis rondleidingen door de stad.
Turijn is een geweldig leuke en mooie stad, maar dat wist ik natuurlijk al. Het heeft nog steeds z’n imago tegen maar dat is echt onterecht. Er is veel te zien aan mooie gebouwen en pleinen, de rivier de Po met de groene heuvels en het uitgaansleven is super. Al met al ben ik zeer tevreden over de cursus en de school.

Bea Naninck

De twee weken cursus in Turijn heb ik met veel plezier gevolgd. Ik heb veel geleerd. Het ontwikkelde studiemateriaal vond ik aantrekkelijk en zat ook didactisch goed in elkaar, voor zover ik heb kunnen meemaken in die twee weken.
De werkvormen waren heel afwisselend: conversatie, grammaticale uitleg, toepassing ervan door oefeningen en huiswerk, en luisteroefeningen. Correcties en feedback krijgen ging op een prettige manier. De lerares sloot ook goed aan op de wensen en het niveau van de groepsleden.
Ik voelde me er snel op mijn gemak. In de gezamenlijke ochtendpauze om 11.00 uur (met heerlijke espresso van de school!) kon je met cursisten uit andere groepen contact leggen.
Leuk waren de extra themalessen over film en kunst en natuurlijk de activiteiten/uitstapjes, op de dinsdag en donderdag, om Turijn beter te leren kennen. Ik zou me zo weer een keer inschrijven. Een goede school met persoonlijke aandacht voor de leerling.

Pieter vd Putten

Ik was aangenaam verrast door de stad. Je had Torino al eens een keertje aanbevolen, maar in eerste instantie dacht ik aan een grote grauwe industrie stad. Het tegendeel is waar.
Mijn appartement in de Via Cavour was ook prima, groot, netjes en gezellig. Bovendien midden in het centrum en dicht bij school.
Ook de school was prima, goed georganiseerd, een lesmethode die uitdagend was en me aansprak, een leuk team en diverse buitenschoolse activiteiten.
Al met al heb ik daar een hele prettige tijd gehad en weer een klein beetje beter Italiaans leren spreken.

Jana Vandenberge

Mijn taalreis in Torino was absoluut super!!! In de school kreeg ik ’s voormiddags groepsles en ’s namiddags privéles (omdat ik de enige van mijn niveau was met zoveel uren), beide lessen waren erg leerrijk, leuk, ontspannend, boeiend. Dingen die ik in België al gezien had, die daar duidelijker uitgelegd werden en veel dingen die ik nog niet gezien had, die aan sneltempo geleerd werden, heel leuk.
Ook mijn gastgezin was ideaal: mijn gastvrouw Pia Moltoni was erg vriendelijk, hield perfect rekening met mijn moeilijk dieet en kookte ongelooflijk lekker.
Torino zelf was een verademing, leuke stad, en bijzonder goed voor mijn dieet: iedereen is daar gefocust op natuurlijke en lekkere voeding met verse plaatselijke ingrediënten. Ik wil zeker nog terug naar Torino en dan liefst terug naar dezelfde school en bij dezelfde gastvrouw.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa