Marion Wagemans

Afgelopen week heb ik een week Italiaanse les gehad bij CiaoItaly in Turijn. Nu had ik al vaker een hele fijne ervaring opgedaan met Italstudio door me een weekje onder te dompelen in de Italiaanse taal en cultuur. En ook deze keer was het weer heerlijk genieten.
Ik was een enorme geluksvogel want ik had deze reis gewonnen door het schrijven van een review over mijn vorige taalreis naar Lucca. Italstudio had daarom in samenwerking met CiaoItaly in Turijn deze lesweek voor mij geregeld.
Ik kende de stad al van een aantal jaren geleden toen ik er samen met mijn echtgenoot een paar dagen had doorgebracht. Dus ik wist wat ik kon verwachten van de stad zelf. In winterse sferen krijg je echter weer een heel ander beeld en omdat ik ervoor koos om in november mijn prijs te “verzilveren”, werd het Turijn in Kerstsfeer.
In Nederland volg ik inmiddels al een paar jaar Italiaanse les bij Dante Alighieri en dat betekent dat ik geen absolute beginner meer ben. Maar zelfs als je geen enkel woord Italiaans spreekt, is het mogelijk om lessen bij CiaoItaly te gaan volgen of bij een andere school in Italië (Italstudio heeft ongeveer 52 bestemmingen verspreid door heel Italië).
Gedurende het hele jaar door zijn er momenten dat je kunt starten met de lessen en of je nu slechts voor 1 week of voor een aantal weken (of zelfs maanden) de taal wilt leren, het kan allemaal.
Hoewel ik de taal dus al een beetje spreek (niveau B1 denk ik), neemt CiaoItaly een week vóór je komst een digitale toets af. Ze kunnen dan enigszins inschatten wat je niveau is zodat je in de meest geschikte lesgroep terecht komt.
De cursisten komen vanuit de hele wereld om de Italiaanse taal te leren en in mijn geval was dat China, Brazilië, Turkije en Frankrijk. Qua leeftijd is het lastig te voorspellen, dit keer waren het met name jongeren die een universitaire studie wilde gaan volgen en om die reden de taal beter wilden beheersen. Maar als het gewoon uit hobby is, is zo’n taalreis ook een enorm feest om mee te maken.
Ik heb zelf mijn verblijf uitgezocht en de vlucht geregeld. Vanaf Amsterdam Schiphol is er een rechtstreekse verbinding met de luchthaven van Turijn en van daaruit gaan snelbussen naar het centrum. Dat is me goed bevallen.
CiaoItaly is een fijne kleine school met persoonlijke aandacht voor elke cursist. Je voelt je welkom en er worden bovendien enkele activiteiten georganiseerd waar je naar keuze aan kunt deelnemen.
Mijn docent (Marco) zorgde voor een afwisselend aanbod van de lessen, waarin grammatica, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid aan bod zijn gekomen.
Overigens waren mijn lessen s’ middags van 14.15 uur tot 17.45 uur waardoor ik in de ochtend alle ruimte had om de stad te verkennen en musea te bezoeken. Want nogmaals: Turijn is een prachtige stad in Piemonte.
Italstudio, dank voor de fijne bemiddeling, allemaal goed geregeld door Ingrid en CiaoItaly is een waardige school om toegevoegd te worden aan het totale aanbod van scholen.

Lies Markensteijn

De afgelopen week heb ik een taalcursus gevolgd in Turijn aan de Scuola Leonardo da Vinci/CiaoItaly.
Het is een leuke, gezellige, (relatief) kleine school. Hele aardige docenten. De lessen zijn afwisselend en de klassen niet groot. De school organiseert een aantal keer per week een activiteit waar je aan deel kan nemen als je dat wil.
Ik had een appartement gehuurd boven een bar die om de hoek van de school ligt, ’s avonds is de bar gesloten, dus er was geen geluidsoverlast van de bar. Dit appartement is ideaal voor als je niet ver wilt lopen ’s morgens naar school toe.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa