Caroline

Wil je even laten weten dat ik 2 geweldige weken had in Viareggio.
De school Giacomo Puccini was perfect en Viareggio een fijne plek om te zijn, goed hotel (London) op loopafstand van de school. Had het Dolce Vitae pragramma geboekt. Heel interessant en fijn dat alles zo perfect geregeld was, maar was behoorlijk intensief!
Ook Riccardo krijgt een Pluim!!
Bovendien superleuke en interessante mensen ontmoet.
Wordt zeker vervolgd.

 

Lies Markensteijn

Mijn cursus in Viareggio zit er alweer op, de tijd is omgevlogen. Ik heb 2 superleuke weken gehad in Viareggio. Het is een leuke school met aardige docenten.
Het ‘lessysteem’ van de school in Viareggio is me heel goed bevallen, eerst 1,5 uur grammatica en dan 1,5 uur conversatie of iets wat met conversatie te maken had (bij de andere scholen had ik het idee dat grammatica en conversatie een beetje door elkaar liepen).
Mijn gastgezin was ook prima, een echtpaar van midden 60 ongeveer, hele aardige mensen. De eerste week was ik er alleen en de 2e week was er nog een dame uit Costa Rica.
De school organiseerde 1x per week een excursie onder leiding van een gids waaraan ik deelgenomen heb (de eerste week naar Pisa en de tweede week naar Sarzana). Verder was hulp bij het ‘uitzoeken’ hoe ik naar Cinque Terre kon met de trein ook geen probleem. Ik ben dik tevreden over deze school en ik ga zeker nog eens terug.

Laura Ligtenberg

Gisteren ben ik teruggekomen uit Viareggio. Ik heb een geweldige tijd gehad en kan met veel plezier terugkijken op de taalcursus. De eerste dag was even wennen omdat werkelijk alles in het Italiaans ging maar dit is uiteraard de beste manier om te leren. De docenten gaven uitstekend les en de koffiepauze tussendoor was een welkome afwisseling.

Het was bijzonder interessant om naast de taal ook meer over de Italiaanse cultuur te leren en in de vrije middag was er voldoende tijd om al het moois in de omgeving te bekijken.
Ook de kamer in het appartement was bijzonder ruim en alles was heel netjes en schoon. Het enige minpuntje waren de bedden deze waren niet echt comfortabel en de kussens vrij dun.

Het was een onvergetelijke ervaring en veel dank voor jullie uitstekende bemiddeling, informatie en advies. Ik ga Italstudio zeker aanbevelen en kom zeker nog eens terug voor een vervolgcursus.

 

Esmé van der Krieke

Ik heb een geweldige tijd gehad in Viareggio! Het is een prachtige badplaats en vlakbij Pisa en Lucca. De school is klein en heeft een prettige sfeer.
Ook de activiteiten die de school organiseert zijn leuk en vooral de pasta party op de donderdagavond is een geweldige vondst: gratis pasta op het strand en je moet voor je eigen drinken zorgen. Ik ben er maar twee weken geweest (wat natuurlijk veel te kort is om als beginner Italiaans te leren), maar het voelt alsof ik heel lang ben weg geweest en ik heb ook heel veel leuke mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt. Het was wel opvallend dat driekwart van de leerlingen uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland kwam. Er waren dus niet heel veel verschillende nationaliteiten en de meeste leerlingen zaten ook wel in mijn leeftijdscategorie: 16-20 jaar. Maar dit komt natuurlijk ook omdat het zomervakantie (juli) was.
Al met al heb ik het erg leuk gehad in Viareggio: verbleven in een prachtig gedeeld appartement, veel geleerd tijdens de lessen en ook buiten de lessen om, lekker op het strand gelegen, uitstapjes naar Pisa, Lucca en Pietrasanta gemaakt en heerlijk gegeten. Ik hoop er nog eens terug te keren!

Lies Markensteijn

Ik ben 2 weken in Viareggio geweest voor een taalcursus bij Scuola Giacomo Puccini, een partnerschool van Leonardo da Vinci. De school in Viareggio is een gezellige school, niet heel erg groot. Eerst had ik 1,5 uur grammatica en na de pauze nog 1,5 uur conversatie. Tijdens de conversatielessen hebben we ook een paar keer een spel gespeeld “Italia & Gli Italiani”, een heel leuk spel met vragen over Italië in verschillende categorieën over vroeger en nu.
Voor wat betreft de activiteiten die werden niet veel door de school georganiseerd, misschien dat het te maken had met het feit dat het nog geen zomer is en de school pas begin april open was gegaan, maar er was 1x per week een activiteit.
De school in Viareggio ligt heel dicht bij de boulevard en het strand, dus ik ging elke middag wel even naar de boulevard voor een ijsje of even op het strand kijken. Het was nog te koud om echt op het strand te gaan liggen, maar een wandeling over de boulevard was ook altijd wel leuk. Ik had een fiets gehuurd, zodat ik ook wat langere tochtjes kon maken. Langs de hele boulevard is een goed geasfalteerd fietspad, dus prima om een eind naar dorpjes verderop te fietsen.
Voor wat betreft de accommodatie had ik gastgezin geboekt en dat is me heel goed bevallen. Ik zat in een gezellig gezin met 4 jonge kinderen in een prachtig huis op nog geen 10 minuten lopen van de school.

Maria Cuyvers

Ik wilde je even laten weten dat we een fantastische tijd gehad hebben in Viareggio.
Het hotel was zeer proper, het ontbijt verzorgd en de mensen waren zeer vriendelijk.
Ik heb genoten van de lessen, de leerkrachten deden dit zeer goed. Een heel goede organisatie!
Dit is voor mij vatbaar voor herhaling!

Hubert de Haan

Mijn verblijf in Viareggio in juni is prima bevallen. Viareggio is een grote Italiaanse badplaats, gunstig gelegen ten opzichte van cultuur en natuur. Steden als Lucca en Pisa zijn dichtbij en met de trein zijn bijvoorbeeld ook Florence en Le Cinque Terre goed te bezoeken. Bij Viareggio raken de Apennijnen bijna de kust: de hoge bergen zijn een imposant gezicht. De marmergroeven van Carrara bevinden zich dichtbij. De boulevard van Viareggio is beroemd in heel Italië en vooral Italianen lopen hier ’s avonds te flaneren.
Centro Giacomo Puccini ligt midden in de stad. Er wordt op een prettige en persoonlijke manier les gegeven. In juni waren de groepen niet groot, mijn klas telde maximaal 10 leerlingen. Het lesmateriaal is van Scuola Leonardo da Vinci, waarmee de school verbonden is. De school is zeer actief met het organiseren van etentjes (de wekelijkse Spaghettata is een must) en uitstapjes.
De medecursisten zijn zeer gemengd wat betreft nationaliteit en leeftijd, hoewel jongere mensen (tot 30 jaar) de meerderheid hebben vanwege de aantrekkingskracht van strand, zee en uitgaansleven.
Viareggio is wat mij betreft een aanrader, zeker als je van zee en strand houdt.

Krista Minkhorst

Mijn tijd in Viareggio is een heerlijke tijd geweest. Ik vond de school en haar docenten professioneel en tegelijkertijd heel gezellig. Meerdere keren per week was er de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten die de school organiseerde. De “Spaghettata” waarbij de school de pasta verzorgde en wij de drank, was vooral onvergetelijk! In de lessen ging alles meteen in het Italiaans en daar heb ik heel veel van geleerd. Zeker omdat er in Viareggio zelf minder buitenlandse toeristen komen en meer Italiaanse. Ik heb dus veel Italiaans kunnen praten buiten de lessen om.
Viareggio zelf heeft veel te bieden. Je kunt er heerlijk het strand op, maar andere plaatsen in de omgeving zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken, en ook het uitgaan daar is een aanrader. Voor mensen die een actieve tijd willen hebben.

Noortje van der Meijs

Ik ben net een weekje terug uit het prachtige Italië en wil jullie even laten weten dat ik een super tijd gehad heb daar. Ik heb twee weken in Viareggio op school gezeten en mijn Italiaans weer goed opgehaald. Het was allemaal goed geregeld, ontzettend lieve docenten op school, leuke lessen waarin veel besproken en gedaan werd en veel nieuwe mensen leren kennen uit heel de wereld. Het prettige hier was dat de lessen altijd in de ochtend gegeven werden zodat we ’s middags naar het strand konden. Ik heb echt een super tijd gehad en ging dan ook met pijn in mijn hart weer weg.
Ook mijn gastgezin waar ik verbleef die twee weken was super! Heel erg lieve mensen waar ik ook nog veel Italiaans mee heb gesproken en die veel voor mij gedaan hebben.
Ik wil jullie dan ook enorm bedanken voor de bemiddeling! Volgend jaar ga ik terug, maar dan voor een jaar. Dit keer niet naar Viareggio maar de planning is Florence.

Roel Hendrix

Benissimo, mijn studietijd in Viareggio!! Na een heerlijke rit per auto naar Italië kwam ik in een zeer mooi maar huiselijk hotel aan. Een kamer met zeezicht het kon al bijna niet meer kapot. Met een lekker ontbijt begon de grote dag, na 10 jaar weer mijn eerste schooldag zenuwachtig als Pinokkio. Eerst een test en toen mijn niveau, tezamen met een Duitse medeleerling was het bijna privé-les (want in het najaar is het rustiger en de gem. leeftijd 25+). Het klikte meteen tussen onze lerares en ons, wat was dit een heerlijke sfeer en je leert er ook nog, het werd allemaal nog leuker dan ik had kunnen hopen. ’s Middags gezellig met medestudenten en leerkrachten wat cappo en dolce nuttigen ook dit maakte de sfeer nog gezelliger. Na hard studeren lekker genieten van een schitterende promenade en een heerlijke zee(lucht).
Dit is nu echt een STUDIEVAKANTIE in een zeer mooie streek die zeer veel te bieden heeft, want in een scheet zit je in mooie steden zoals Pisa, Lucca en Massa. Maar vergeet ook niet de kleine zeer gastvrije dorpjes, want ik ben in veel plaatsen in Italië geweest, maar hier zijn ze echt heel vriendelijk en behulpzaam.
Na een week werd ons de kans geboden om de ECHTE Italiaanse cultuur te proeven door te gaan koken en eten bij een van onze leraressen, dit was echt een super ervaring (ook al zei onze lerares dat dit uniek was). Ik had 2 weken intensief geboekt, maar dit heb ik snel verlengd met 1 week waar ik geen seconde spijt van heb gehad, want hierdoor heb ik nog meer buitenlandse vrienden leren kennen uit Schotland, Oostenrijk, Zweden en niet te vergeten Zuid-Amerika. Ik moet eerlijk bekennen dat de tijd om vloog en ik nog nooit ergens met zoveel pijn in mijn hart ben weg gegaan (en dat zeiden onze leerkrachten ook).
Ik denk dat ik nog verliefder ben geworden op Italië en dit een van mijn mooiste ervaringen was. Echt een aanrader voor iedereen en in de zomer is er nog meer zon.

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa