Kim Veldhuizen

Door verschillende zomercursussen te volgen aan NABA in Milaan ben ik zelfstandiger geworden, heb ik contacten met mensen opgebouwd over de hele wereld en heb ik ontzettend veel geleerd.
Ik zou het iedereen aanraden!

Ik heb deze NABA Summer Courses gevolgd:
– Fashion Image & Styling I
– Fashion Image & Styling II
– Visual Merchandising

Josephine Visser

After my previous study Interior Design in Rotterdam (The Netherlands) I started on a big adventure, NABA – Nuova Accademia di Belle Arti – in Milan.
After seeing all my work that I have been doing during my time in Milan I felt overwhelmed. It has been a lot of work and of course a lot of fun in the same time. NABA gave me a lot of beautiful opportunities and I met the most amazing professors. One by one they are all full of energy and are really great in teaching, I am not seeing them only as ‘teachers’ they also treated us as professional colleagues.

During my first year I got a comment from a very good professor about my way of working, during the school period they didn’t see much of my process, but in the end it was a surprise for them to see the end result. During my last study in the Netherlands I was not used to show my process during a project, and in the same time I always wanted to surprise my previous teachers with the results I could reach. A very good lesson to start with I thought. So I put myself out in the open, and directly during my first year NABA put me on spot! I had to present a project for ca. 50 Italian people, well that was scary, but cool in the same time. I found myself comfortable presenting for audience, in the end I like to do that the most.
I find it till now still the most inspiring class that we had in first year. Product Design of Hagit Pincovici, she broke all the walls that I had around me and I started thinking and working out of the box. I can truly say that I have been giving more then 300% of my time, energy and joy into every project that has been passing. As the cherry on the cake me and my classmates presented our product design work during ‘Salone del Mobile’ 2014. I am working currently on my thesis project, and hopefully that will also become a beautiful project. After NABA I see the world very open, everything is possible.
For references: josephine-visser@hotmail.com

Dürrin Ergun

Ik vond de Summer course in Interior Design van NABA geweldig! De combinatie van de diverse studenten uit de hele wereld, geweldige leraren en Milaan maakt het heel bijzonder. De gemiddelde leeftijd was wel jong met 20 jaar.
NABA doet z’n best om de summer course goed te regelen en te organiseren. Ik ben vooral enthousiast over hun conceptuele aanpak en denkwijze, de leraren waren echt helemaal geweldig!

Mariella Pichotte

Ik had al twee korte Interieur design cursussen in Amsterdam gevolgd toen ik in een tijdschrift een advertentie zag voor een zomercursus in Milaan aan de Nuova Accademia di Belle Arti (NABA).
Het was een combi van 2 weken Italiaans leren en 2 weken introduction in Interior Design. Leek mij leuk, maar ja, ik ben al over de 30. De twijfels sloegen meteen toe, zou ik niet de oudste zijn? Waar moet ik slapen? Wil ik dit wel?
Ik kan je vertellen: ik was de oudste van de klas, ging opeens weer op kamers en weer terug naar summerschool. Maar het was het allemaal waard. En ik heb een toptijd gehad! Ik heb 2 weken Italiaans geleerd op Scuola Leonardo da Vinci. Alles is in het Italiaans, zodat je meteen mee moet doen. De docenten hebben engelengeduld en zijn ontzettend behulpzaam.
Daarna ging ik meteen door voor 4 wkn interior design op NABA. Italstudio heeft alles geregeld en het enige dat ik hoefde te doen was mijn koffer pakken en een ticket regelen. Tussen mijn medestudiegenoten van begin twintigers uit onder andere Brazilië, Griekenland, Thailand, India en Taiwan heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Oh ja en natuurlijk heb ik een heleboel geleerd.
En ontzettend lekker gegeten in NABAR, de kantine waar ik ook liters cappuccino freddo heb gedronken. Als ik tien jaar jonger was, was ik volgend jaar terug gegaan om een bachelor aan NABA te doen. Net als een paar van mijn medestudenten nu wel gaan doen.

Wouter

Ik was bezig met toelatingsgesprekken voor de Nederlandse kunstacademies toen mijn moeder NABA in Milaan voorstelde als een optie om mode te studeren. Dit interesseerde me wel en vanaf dat moment is alles heel snel gegaan. Ik ben een keer naar Milaan gegaan om de school (Nuova Accademia di Belle Arti) te bezoeken, bereidde mijn vertrek uit Nederland voor en voor ik het wist zat ik in Milaan en deed ik de cursus voor technisch Italiaans op modegebied.
Ik had het geluk de taal al aardig te beheersen, voor wie dat niet geldt raad ik aan op tijd te beginnen met een taalcursus (of de Engelstalige opleiding te kiezen). Die eerste drie weken waarin we de cursus deden waren erg nuttig om nieuwe mensen te ontmoeten en de stad te verkennen.
Toen de lessen eenmaal begonnen, begon ook meteen het harde werken. Elke docent is hier anders dan de andere, maar allemaal verwachten ze dat je werk altijd op tijd af is en stellen ze hoge eisen.
Typisch aan de NABA is het vele gebruik dat we maken van de computer (een laptop is een must) en het naaiatelier, dat zeer goed aangeschreven staat. De verdeling tussen digitaal, praktijk en theorie is hier erg prettig, en je leert op alle manieren te werken.
Nu zit ik in het tweede jaar en voel ik me helemaal thuis in Milaan en goed op mijn plek op de school. Er is veel mogelijkheid om projecten buiten school te doen, hiervoor kan je ook studiepunten krijgen. Het is daarom aan te raden om goed contact te hebben met de docenten en ze te laten zien dat je hard werkt.
De studie die ik volg is een Bachelor Fashion and Textile Design en na mijn afstuderen ben ik van plan naar een ander land te gaan voor een Master. Ik heb op NABA echt de internationale smaak te pakken gekregen!

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa