al 34 jaar de Italië specialist

Cursusweek met Dante

Dante Alighieri: wandelingen en lezingen met Monica & Carla

Ter gelegenheid van het 700ste sterfjaar van Dante Alighieri organiseert de Scuola Leonardo da Vinci van Florence in september en oktober een week vol kunst en cultuur gewijd aan de Italiaanse taal in het werk van de Opperdichter “Sommo Poeta” en aan het bezoek aan de meest belangrijke locaties in de steden Florence en Ravenna.

Programma

Het programma bestaat uit een taalcursus Italiaans van maandag t/m vrijdag met elke dag kunstgeschiedenis-rondleidingen.

Tijdens de Italiaanse lessen van Carla ontdek je de invloed van Dante Alighieri op de geboorte van de Italiaanse taal en ontmoet je de politieke man Dante en zijn buitengewone avonturen.

’s Middags is er de gelegenheid om de prachtige stad Florence te bezoeken onder begeleiding van Monica, die een Dante-route heeft uitgestippeld: nl. de belangrijkste plaatsen van zijn kindertijd en van zijn volwassenheid tot aan zijn ballingschap.

Als afsluiter mag een bezoek aan de stad Ravenna niet ontbreken, waar de stoffelijke resten van de Opperdichter zijn bewaard.

Deze bijzondere Dante-week wordt afgesloten met een diner met een typisch middeleeuws menu.

Data

• van 27 september t/m 1 oktober 2021 (deadline aanmelding: 9 september)
• van 25 t/m 29 oktober 2021 (deadline aanmelding: 8 oktober)

Niveau

Minimaal A2 niveau van Italiaans aanbevolen om aan deze cursusweek te kunnen deelnemen.

leraressen Monica en Carla

Prijs

Totaal* € 485 (cursus Italiaans + Danteprogramma)
*exclusief € 70 inschrijfgeld

Programma

Programma per dag
1- Ochtend: cursus Italiaans – Dante Alighieri’s erfgoed in het hedendaagse Italiaans
1- Middagtour door de stad Florence, met speciale aandacht voor de Dante-locaties
2- Ochtend: les over Dante Alighieri – wie hij was, als historisch en politiek figuur
2- Middag: bezoek aan de tentoonstelling in de Santa Croce Basiliek
3- Ochtend: cursus Italiaans – Dante Alighieri’s erfgoed in het hedendaagse Italiaans
3- Middag: bezoek aan de tentoonstelling gewijd aan Dante Alighieri in het Bargello Museum
4- Dagexcursie naar de stad Ravenna
5- Ochtend: cursus Italiaans – Dante Alighieri’s erfgoed in het hedendaagse Italiaans
5- Middag: bezoek aan de speciale tentoonstelling in de Santa Maria Novella Kerk
5- Avond: diner met typisch middeleeuws menu
Middeleeuws diner Florence
Middeleeuws diner in Florence

Vragen?

Bel 06 53 47 48 63 of mail info@italstudio.nl

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa