Leonardo da Vinci
al 34 jaar de Italië specialist

Een week met Leonardo da Vinci

LEONARDO DA VINCI: LEVEN, WERKEN EN MEESTERWERKEN VAN HET UNIVERSELE GENIE DOOR VALENTINA AIROLDI

De keuze van de naam voor de Leonardo da Vinci School was niet willekeurig. Leonardo da Vinci was inderdaad een van de meest fascinerende mensen in de geschiedenis van kunst en wetenschap. Leonardo da Vinci was een bekwaam wetenschapper, een getalenteerd geleerde en een veelzijdig kunstenaar. Hij verdiende zijn reputatie als universeel genie dankzij zijn brede, gevarieerde en diepgaande studies op een aantal gebieden.
Benieuwd naar de mysteries rond deze figuur en zijn connectie met de stad Milaan? Wij hebben precies wat je zoekt!

De Scuola Leonardo da Vinci in Milaan organiseert een week die geheel gewijd is aan deze kunstenaar: in de ochtend neem je deel aan de boeiende lessen Italiaans, terwijl Valentina, docente en reisleidster, je in de middag meeneemt op een persoonlijke rondleiding langs de Leonardo da Vinci locaties en vertelt over het leven en de geheimen van het genie achter het Laatste Avondmaal en de Vitruviusman.

Tot slot zal je ook deelnemen aan typisch Milanese ervaringen zoals een aperitief bij zonsondergang en een boottocht op de Navigli kanalen!

Datum

van 30 mei t/m 3 juni 2022

Prijs

Totaal* € 515 (cursus Italiaans + tourprogramma)
*exclusief € 70 inschrijfgeld

Niveau

Minimaal A2 niveau van Italiaans aanbevolen om aan deze cursusweek te kunnen deelnemen.

Programma

Programma per dag – in de ochtend Italiaanse les en in de middag tourprogramma
30 mei – Ochtend: Milaan Renaissance en het Sforza hof
30 mei – Ochtend: da Vinci’s leven
31 mei – Middag: bezoek aan het Castello Sforzesco
31 mei – Middag: bezoek aan Leonardo’s wijngaard en Casa Antellani en aperitief
1 juni – Ochtend: Het Laatste Avondmaal en Chiesa Santa Maria delle Grazie
1 juni – Middag: bezoek aan Het Laatste Avondmaal en Kerk Santa Maria delle Grazie
2 juni – Dagexcursie naar Vigevano en bezoek aan Museum “Leonardiana”
3 juni – Ochtend: Leonardo da Vinci: water- en luchtingenieur
2 juni – Middag: boottocht op de Navigli kanalen
Het Laatste Avondmaal

Vragen?

Bel 06 53 47 48 63 of mail info@italstudio.nl

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa