al 34 jaar de Italië specialist

Nieuw in 2021

Ben je alweer voorzichtig plannen aan het maken voor 2021?
Check ons aanbod!  

Geheel vernieuwde site

Nieuw is onze geheel vernieuwde website, waar je met een zoekfunctie met filters gemakkelijk een cursus, bestemming of studie van je keuze kunt vinden.
Wij hebben geen brochure 2021 laten drukken maar je kunt wel de bladerbare brochure 2021 bekijken.
En als je wilt, kun je hier nog wel een gedrukt exemplaar van 2020 aanvragen.
Wil je onze nieuwsbrieven ontvangen, geef je dan onderaan deze pagina op!

Nieuwe bestemmingen

GreenItalian (in het zuiden van Le Marche) is geen school maar een aantal professionele leraren met een missie: zij staan voor Italiaans leren op milieuvriendelijke wijze, dus met respect voor het milieu en met bevordering van hun tradities in een intercultureel en ecologisch duurzaam perspectief.
Zij bieden Italiaanse lessen aan op locatie en daarnaast vooral ook experiences, bijv. koken met mama of met een chef, in de wijngaarden, tijdens excursies, trekking, fietsen, fotowandelingen…
Een ervaring met GreenItalian in Le Marche, is ideaal voor diegenen die een taalvakantie willen doorbrengen gewijd aan ontspanning, natuur, cultuur en plezier!

Madrelingua heeft haar zomerschool gevestigd in een voormalig klooster binnen de Middeleeuwse stadsmuren van het dorp Ofena (Abruzzo). Ofena is het een rustig dorp omringd door de prachtige natuur tussen het Gran Sasso gebergte en het dal van de rivier Tirino.
Madrelingua organiseert minigroepen en individuele lessen ook tijdens diverse activiteiten, zoals met kook- en wijnlessen met sommelier Barbara Summa, leesclubs voor de meer gevorderden, trekking en aantrekkelijke culturele, historische/enogastronomische tours in de regio van 1 week of een weekend! 

Kortom het ontdekken van deze 2 regio’s zal een magisch avontuur zijn. Je zult de betovering ervaren van bijv. de Monti della Laga, waar de oude legendes van heksen en hekserij nog steeds worden verteld.
Nieuwsgierig, neem een kijkje bij GreenItalian en Madrelingua.

GreenItalian experience in de wijngaarden

Nieuwe cursussen

Dé manier om snel Italiaans te leren is in Italië! Maar wat een taalvakantie in Italië extra aantrekkelijk maakt zijn de extra activiteiten ofwel experiences die de taalscholen aanbieden. Zo leer je ook meer van de Italiaanse lokale keuken, cultuur, tradities, geschiedenis, gewoonten enzovoorts. 
Op deze pagina vind je een overzicht per maand van alle bijzondere programma’s en minigroepen.
Hieronder vind je een aantal nieuwe mogelijkheden.

Online taalcursussen en cultuurseminars

Dit jaar hebben de taalscholen veel online taalcursussen en online kunst- & cultuurseminars ontwikkeld. Zelfs als beginner kun je al met online lessen starten! Heb je interesse in de Italiaanse cultuur (tradities en nog veel meer) en heb je een wat meer gevorderde kennis van het Italiaans, dan zijn de cultuur-seminars heel aantrekkelijk, lees meer…

Vivere la lingua programma’s

Nieuw zijn de programma’s van “Vivere la lingua” (beleef de taal) in Santa Domenica in Calabrië.
Afhankelijk van het gekozen programma ontdek je in gezelschap van je leraar de schoonheid van prachtige Calabrese vissershaventjes  en bezoek je markten, pittoreske borghi of andere bezienswaardigheden of maak je een boottrip. Of leer je de meest beroemde Calabrese gerechten te bereiden en er is zelfs een strandspecial!

Familieprogramma’s en tienerkampen

Voor gezinnen met kinderen zijn er familiecursussen die voor zowel ouders als kinderen speciale lessen en activiteiten organiseren.
Maar ook zijn er tienerkampen voor kinderen die zonder hun ouders een taalvakantie in Italië willen doorbrengen.
Je vindt alle mogelijkheden via de uitgebreide zoekfunctie met filters.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa