Themaweek over Leonardo da Vinci

NIEUW!  Een week met Leonardo da Vinci

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Leonardo da Vinci organiseert de Scuola Leonardo da Vinci in Florence, een speciaal programma gewijd aan het grote Genius Leonardo in combinatie met een Italiaanse taalcursus. 
Dit programma omvat Italiaanse taallessen in de ochtend en daarna bijeenkomsten, activiteiten en begeleide bezoeken aan de “wereld van Leonardo”.

Leonardo en Monica

Deze week biedt een unieke gelegenheid om Leonardo da Vinci, zijn werken, zijn studies en zijn leven te leren kennen op de plaatsen die zijn opleiding het meest hebben geïnspireerd. Alles onder leiding van Monica, de deskundige docente kunstgeschiedenis van de school, kun je het werk van Leonardo uit de eerste hand ervaren en interessante details van zijn leven leren kennen.

Hieronder enkele activiteiten uit het programma:
  • “Inleiding over Leonardo” – ontdek de ontwikkeling van Leonardo, het begin van zijn studies over landschappen in de schilderkunst, tot zijn tijd in Milaan en zijn laatste periode in Frankrijk;
  • “De plaatsen van Leonardo’s leven” – wandel door Florence: Bottega del Verrocchio, Ospedale S.M. Nuova, het huis van zijn vader.
  • Tour in Vinci: geboorteplaats van Leonardo en het museum dat aan hem is gewijd (waar momenteel de tentoonstelling “Alle origini del Genio” wordt gehouden).
  • Bezoek aan de expositie “Leonardo da Vinci e la Botanica” in het klooster van Santa Maria Novella in Florence.
  • Bezoek aan de Uffizi-museum: “The Renaissance Rooms”.
Cursusdata
  • 30 september t/m 4 oktober 2019
  • 11 t/m 15 november 2019

Advies niveau: minimaal taalniveau A2

Cursusprijs

€ 420 per persoon (plus € 70 inschrijfgeld van de school, dat 12 maanden geldig is)

Bij de prijs zijn inbegrepen:

standaard taalcursus (4 lessen per dag van ma. t/m vrij.)
2 extra lessen over de Wereld van Leonardo
bezoeken onder begeleiding van lerares Monica
entreekaarten musea
vervoer voor de excursies buiten Florence.

Over Leonardo

Leonardo da Vinci (1542-1519) was een geweldig genie én homo universalis: schilder, architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en componist!
Als schilder is Leonardo beroemd vanwege de Mona Lisa en de muurschildering Het Laatste Avondmaal!

Over Scuola Leonardo da Vinci in Florence 

De taalschool Scuola Leonardo da Vinci is gevestigd in een mooi historisch palazzo met een schitterend uitzicht op de Dom en ligt midden in het centro storico op enkele minuten lopen van vele beroemde bezienswaardigheden.

Florence

Meer details over de school, de lessen en de accommodatie vind je op de pagina van de Scuola Leonardo da Vinci in Florence.

Neem voor vragen gerust contact met ons op!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa