Nadat ik in 2019 met veel plezier een taalreis naar Lucca had geboekt, was ik zó enthousiast over mijn positieve ervaringen dat ik wederom een taalreis wilde doen. Natuurlijk was Italstudio voor mij opnieuw de organisatie die ik hiervoor wilde inschakelen.
Inmiddels is hun website dermate informatief, dat je uit het aanbod heel gemakkelijk kunt bekijken welke soort reis het beste bij je past. Of je nu zoekt op bestemming, soort taalreis of dat de school ter plaatse je voorkeur heeft, het maakt niet uit. De website is helder en duidelijk.
Nadat ik telefonisch contact heb gezocht met Ingrid, was het snel geregeld. En dan merk je ook hoe klantgericht Ingrid van Italstudio is, als je plotseling te maken krijgt met Corona en alle bijbehorende maatregelen.
Ingrid denkt mee, kan zich flexibel opstellen, is informatief en omdat zij de scholen ter plekke goed kent, kan ze veel regelen en dat geeft een goed vertrouwd gevoel.
Het cultureel gastronomisch programma “Pane, Vino e Lingua” wilde ik dit keer opnieuw beleven. Het is absoluut niet storend dat ik dit programma eerder ook al had gevolgd, je (betere) kennis van de taal zorgt er immers voor dat je weer andere dingen wilt weten en ervaren.

Wat voelt Centro Koiné in Lucca inmiddels toch als thuiskomen. De docenten begroetten mij zó hartelijk waardoor ik me weer snel op mijn gemak voelde. Dit keer was het klasje iets kleiner dan de vorige keer waardoor je als student nóg meer aandacht krijgt. De cursisten kwamen uit verschillende landen uit Europa en zelfs iemand uit Los Angeles nam deel aan de lessen.
Centro Koiné is kleinschalig waardoor er aandacht is voor jou als student. En hoe bijzonder was het dat mijn docent van de vorige keer even de klas in kwam om mij te begroeten, o.a. dit soort dingen maakt het heerlijk om er te vertoeven.

Ik verbleef in Albergo Piccolo Puccini, dat midden in het centrum ligt en op korte loopafstand van de school. Ik zou geen betere plek kunnen bedenken. De medewerkers van het hotel zijn klantgericht en spelen in op de reden van je bezoek.
Ik was er tijdens het operaseizoen en als je in die week naar Torre del Lago zou willen om een opera van Puccini bij te wonen, kan het Albergo het vervoer voor je regelen.
Voor het ontbijt kun je kiezen uit diverse leuke gelegenheden die om de hoek liggen. Dus fare colazione come un Italiano…………e poi alla scuola!
Het was geweldig om weer in Lucca te zijn en mijn ervaringen zijn louter positief.
Ik kijk daarom met veel plezier terug op een fijne lesweek!
(opmerking Italstudio: helaas bestaat Albergo Puccini niet meer!)

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa