Het was een een mooie en leerzame tijd in Napels. Ik had 20 privé lessen in de middag geboekt. Een paar dagen voor mijn vertrek contact gehad met Rita, de directrice, om mijn niveau en interesses vast te stellen. Op basis daarvan hebben ze een prachtig programma gemaakt. Iedere dag van 9.00 uur tot 12.00 uur met twee verschillende docenten door iedere keer een andere wijk van Napels gelopen.
Mooie manier om Italiaans te leren en om de stad te leren kennen. Om 12.00 uur nog een uur les, met vooral aandacht voor specifieke punten van de grammatica.

Behalve les geven organiseert de school allerlei activiteiten. Ik heb meegedaan aan een wandeling door een bijzondere volkswijk, maar wat ik gezien heb, organiseren ze ook bijvoorbeeld theaterbezoek of samen een pizza eten. De sfeer is hartelijk en je voelt je meteen welkom.

De ligging van de school is centraal. Wanneer je verblijft in het centrum is de school vrijwel altijd op loopafstand. De Via Toledo is vlakbij, dus genoeg bussen en een metrostation.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa