Mijn cursus in Viareggio zit er alweer op, de tijd is omgevlogen. Ik heb 2 superleuke weken gehad in Viareggio. Het is een leuke school met aardige docenten.
Het ‘lessysteem’ van de school in Viareggio is me heel goed bevallen, eerst 1,5 uur grammatica en dan 1,5 uur conversatie of iets wat met conversatie te maken had (bij de andere scholen had ik het idee dat grammatica en conversatie een beetje door elkaar liepen).
Mijn gastgezin was ook prima, een echtpaar van midden 60 ongeveer, hele aardige mensen. De eerste week was ik er alleen en de 2e week was er nog een dame uit Costa Rica.
De school organiseerde 1x per week een excursie onder leiding van een gids waaraan ik deelgenomen heb (de eerste week naar Pisa en de tweede week naar Sarzana). Verder was hulp bij het ‘uitzoeken’ hoe ik naar Cinque Terre kon met de trein ook geen probleem. Ik ben dik tevreden over deze school en ik ga zeker nog eens terug.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa