Na de pensionering van m’n vrouw wilden we graag eens voor wat langere tijd buiten de schoolvakanties om naar Italië. Middels het Italië-event (kasteel De Haar) vernamen we van jullie bestaan en besloten om een weekje privéles (2-op-1) te nemen in Lucca.

Iedere werkdag van 14.00-16.00 uur zaten we nu zelf in de bankjes, waar we gedurende onze eigen carrière altijd zelf hadden voorgestaan;-) En wat een geweldige ervaring was dat!
Met onze ‘insegnante’ Nadia hadden we gelijk een klik en binnen de kortste keren ontstonden er allerlei basic-gesprekken, waarvan we na een week nooit gedacht hadden dat we die zo snel zouden hebben kunnen voeren. Met de nadruk op basic natuurlijk 😉

Dat Nadia (geboren op Corsica) ook Frans en Engels sprak, hielp natuurlijk wel wanneer we het niet snapten, want Italiaans zit vol met uitzonderingen en differentiaties op de taalregels. Het duurde dan ook even voor we het idee loslieten om al die regels uit het hoofd te leren en ons vooral (dankzij Nadia) gingen concentreren op het spreken, leren van je fouten, etc. We hebben ons dan ook uitstekend vermaakt, veel geleerd en niet alleen qua taal maar ook aangaande de levenswijze van de Italianen.

Als kers op de taart zijn we met Nadia en haar vriend na afloop van de week gaan borrelen in de stad. De eigenaar van de ‘enoteca’ waar we ’s avonds hadden afgesproken in Lucca bleek ook de eigenaar van de taalschool te zijn en daarom mochten we met Nadia mee om de catacomben vol met duizenden, soms erg oude, flessen wijn onder de zaak te bewonderen. Een erg leuke afsluiting van een fantastische week.
Komend jaar hopen we hier zeker een vervolg aan te kunnen geven.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa