Aangezien ik kunstgeschiedenis heb gestudeerd, was Italië voor mij een must geworden. Maar hoe kon ik daar nu eens wat langer blijven? Mijn oog viel toen op een advertentie van Italstudio en het idee was snel geboren: ik kon er een taal leren en kunst opsnuiven. Ik ben samen met een kennis naar Siena afgereisd, wij logeerden bij iemand privé. Zij woonde iets buiten het centrum dus elke morgen met de bus naar de cursus. Deze werd gegeven in een pand dichtbij het centrum.
De docenten waren bijzonder aardig en hadden voor ons heel wat georganiseerd. Siena staat bekend om de Palio en wij werden door de speciale wijken van de stad geleid die tijdens de Palio niet elkaars vrienden blijken te zijn!!!! Elke wijk heeft een naam met een eigen vlag waarin het symbool staat afgebeeld, een eigen kerk, een eigen museum waar de “Palio’s” hangen, want dat is een ander woord voor vaandel. Bijna heb ik een “wedstrijd” mee mogen maken. Helaas ging het niet door. Via de organisatie hebben wij ook een Italiaanse avond meegemaakt. Wij werden door een familie uitgenodigd die een heerlijke dis op tafel had gezet, lekker buiten en aan lange tafels. Fantastico!!!!! Natuurlijk zijn twee weken zo voorbij, vooral als het gezellig is en voor mij betekende dat maar een ding: hier kom ik zeker nog eens terug en ik heb woord gehouden. Elk jaar breng ik een week of twee door in Italië, via een cursus. Zo zie je toch wat van het land en je leert ook nog een beetje Italiaans. Twee vliegen in een klap, a.h.w……!!!!!!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa