Mijn tijd in Siena was super! Mooi weer, lekker eten, goede en vriendelijke docenten. Fantastisch! Het enige wat ik volgende keer anders zal doen is langer gaan (een maand i.p.v. 2 weken) en minder lang les per dag (9-12 i.p.v. 9-14). Want om twee uur was ik toch best wel gaar van het bijna continue studeren. Zoals al in de folder stond, werd de 6 uur in kleine groepjes vanwege gebrek aan leerlingen vervangen door 2 uur in een normaal klasje + 2 uur individuele les. Dat laatste bleek wel zeer leerzaam te zijn; continu Italiaans moeten praten waarbij je meteen gecorrigeerd wordt op fouten is echt dé manier om het goed te leren, denk ik. Ook de combinatie van grammatica uitleg in de morgen en de mogelijkheid om ’s middags extra uitleg te vragen over dingen die nog niet helemaal duidelijk waren, naast de conversatie, werkt goed. Verder werden er allerlei methodes gebruikt zoals taalspelletjes (‘Taboe’ in het Italiaans; hilarisch!), naar liedjes luisteren en er daarna opdrachten over maken en hetzelfde met een kort filmpje. Zo blijven de lessen afwisselend en leuk.
Ook de tripjes die de school organiseerde zijn me zeer goed bevallen (o.a. gratis bezoek aan de Duomo, met deskundige uitleg van één van de docentes die kunstgeschiedenis gestudeerd had). Eigenlijk alles positief dus, het enige wat ik wel jammer vond was dat we na een week van docent gewisseld zijn, maar de 2e bleek uiteindelijk bijna net zo leuk als de 1e, ze had alleen een beetje last van maandagochtend humeur. Kortom, ik kan de Scuola Leonardo da Vinci in Siena iedereen van harte aanbevelen! Ook het verblijf in het gastgezin was erg goed; vooral érg lekker (en veel) gegeten. Je moet je natuurlijk wel een beetje aanpassen aan de ‘huisregels’, maar voor 2 weken was dat ook niet zo’n probleem. En het feit dat je ’s avonds tijdens de maaltijd weer Italiaans moet praten, is ook een pluspunt.
Samenvattend was het een fantastische tijd; ik heb veel geleerd en het ook nog zeer goed naar mijn zin gehad!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa